Producten
ProducttagsAANUIT

Bioscoop SPACE alias Ziggy Stardust

19 januari 2006
Architectuur Het ‘waalformaat’ blok op deze voormalige parkeerplaats meet 48 bij 24 bij 12,5 m. De gevelcontour valt exact samen met de gelijktijdig ontwikkelde bestemmingsplantechnische rooilijn en brandpreventie. Het programma omvat een café (deels in souterrain) met vrij en beschut terras op het Zuidwesten. Op de begane grond is de foyer met aanverwante functies. Boven deze transparante ruimten bevinden zich vijf zalen die zijn ontsloten met trappen en lift. Op een nóg hoger niveau komt een enkele gelijkvloerse projectiecabine, door één operator te bemannen. Deze werkruimte heeft echte ramen. Een maximum van 850 stoelen met luxe beenruimte en ruim zicht over de voorbuurman opgenomen in een compact, geluiddicht en derhalve betonnen volume. Enkele ruimten onder de zalen kennen keramische muren waarin blauw-groene glazen bouwstenen. De vloer in de onderbouw bestaat uit in-situ zwartpigment beton met ingestorte rvs kokers in een speels patroon. De inpandige betonkolommen zijn omwikkeld met metalen buizen (verloren bekisting). De stalen hoofdtrap annex overloop is belegd met semi-transparant roze hardglas. Zichtbare staalconstructies, waaronder uitblaaskorfjes, lampenroosters en brandslaghaspelsteunen, zijn verzinkt. Hardhouten teruggeplaatste gevelpuien omzomen de maaiveldzône. Om de ruimtelijke impact te beperken en de sociale veiligheid te bevorderen is dit pleingebouw laag en visueel geheel vrij van de grond gemaakt. De schoonbeton gevels zijn ingeplakt met scherfvormige glasplaten in blauw-groene kleur en van verschillende afmeting. Sleuven begeleiden de hemelwaterafvoeren en leksporen van de buitenverlichting. Gevelranden, ingesnoerd bij hemelwaterafvoeren, hellen naar binnen voor een optimale afwatering.

Constructie + uitvoering Met het monoliet verbinden van de zaalwanden, -vloeren en het dak ontstaan vormvaste ‘dozen’,
Aldus volstaat een korte afstand tussen de werklijnen van drie stabiliteitswanden op begane grondniveau. Zaalscheidende wanden zijn om geluidsisolerende redenen 400 mm. en gevels vanwege stortbevordering 300 mm dik. De dakvloer is een kanaalplaatvloer met druklaag. De brandveilige binnenkolommen zijn rond 300. De fundering bestaat uit een geventileerd balkenrooster op mortelschroefpalen. Hierop liggen kanaalplaten voorzien van een monoliet afgewerkte druklaag. Ten behoeve van ondersteuning van de wandkist is de terugliggende fundering plaatselijk verbreed tot onder de betongevel. Eerst zijn de betongevels tot 7,2 m. in hoekkisten met vier gangen diagonaalsgewijs gegoten, waarna de vloeren aan ingestorte stekkenbakken en stekankers zijn gestort. Hiermee is voorkomen dat een stortnaad de verlopende vloerlijnen volgt. Bijkomend constructief voordeel is het vrijelijk uitharden, met slechts twee dilatatievoegen, van de gevels. Als tijdelijke gevelondersteuning in de kist dienen HE-balken. Vervolgens komt een vergelijkbare tweede stortronde; vandaar de sponningnaden halverwege de gevellengten en -hoogten. Een gestandaardiseerd centerpenpatroon, met buitenkist als sluitkist, geeft delicate ontmoetingen met indiepingen. De dakspantjes over de cabine, bekleed met gasbeton, en de buitenkolommen zijn van staal. Behoudens het dak en kelder is alle beton van binnenuit thermisch geïsoleerd.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen.

Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Trefwoorden

beton fundering monoliet

Neem contact op met Architect Maarten Douwe Bredero

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Architect Maarten Douwe Bredero

Architect Maarten Douwe Bredero
Architect Maarten Douwe Bredero
Architect Maarten Douwe Bredero
Toon alles
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Kingspan Light & Air
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
wienerberger
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
VOLA Nederland BV
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
Hansgrohe
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2025 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan