Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane
Copyright: Mobilane

DC Schiphol Trade Park krijgt groene gevel

13 oktober 2022
Groene gevels met een totaaloppervlakte van 750 m2 zijn de eyecatchers van het nieuwe distributiecentrum op Schiphol Trade park. De gevels van het distributiecentrum dat naast de A4 gevestigd is zijn voorzien van de nieuwste en duurzaamste generatie verticaal groen van Mobilane.

Duurzaam en innovatief distributiecentrum
Het nieuwe distributiecentrum heeft veel aandacht besteed aan de groene uitstraling. Bij het ontwerp van Dedato Architecten is er niet alleen rekening gehouden met duurzaamheid in de binnenkant, ook is er rekening gehouden met duurzaamheid aan de buitenkant van het distributiecentrum door natuurinclusiviteit op te nemen in het ontwerp. Dick Venneman, architect en eigenaar van Dedato Architecten vertelt: “Het is een gebouw met een eigen karakteristieke uitstraling, een landmark vanaf de snelweg. Het gebouw is in zijn materialisering vriendelijk en toegankelijk. De verschillende vlakken in de gevel geven het een menselijke maat. De groene gevels en verticaal geplaatste zonnepanelen vertellen iets over de duurzaamheid van het gebouw en spelen in op het behoud van de biodiversiteit in het gebied”.  De MobiPanel groene gevels zorgen bovendien voor het verduurzamen van de omgeving en verbeteren van de luchtkwaliteit. De installatie van de groene gevels is uitgevoerd door Mobicare in samenwerking met Zoontjens Boomprojecten. Naast de groene gevels heeft Zoontjes ook twee grote daktuinen aangelegd met verschillende bomen, struiken en 2600 MobiRoof ECO sedumcassettes totaal 650 vierkante meter.

Distributiecentrum 2.0 Schiphol Trade Park
De bouw van het nieuwe distributiecentrum is begonnen in november 2020 en is opgeleverd door aannemer Dijkham Bouw BV.  “Vanuit de omgeving, welstand, en om verdozing tegen te gaan is bij het ontwerp voor groengevels, groendaken en maaiveldinrichting gekozen. We zijn erg tevreden over het traject. De uitvoering is supergoed, de communicatie is goed.”, aldus Marcel Smeets, bedrijfsleider productie bij Dijkham Bouw BV. Het distributiecentrum is ontwikkeld door Minerva Development. Minerva Development is een onafhankelijke ontwikkelaar met een jarenlange ervaring op het gebied van ontwikkeling en realisatie van bedrijfshuisvesting. “Daar Schiphol Tradepark zich als doel stelt een van de meest duurzame logistieke centra te worden, gaan wij als ontwikkelaar de uitdaging graag aan. Naast alle andere voorzieningen zoals PV-panelen, hebben we in het ontwerp gekozen voor veel groen. Niet alleen op de gevels, maar ook rondom het gebouw en op het dak. We zijn erg blij met het eindresultaat en trots op het feit dat mede door de groengevels dit verreweg het mooiste DC uit de omgeving is. We zijn erg nieuwsgierig naar wat het resultaat is als we een paar maanden verder zijn en alles in bloei staat” aldus Bob Lukassen van Minerva Development. 

Nieuwste generatie verticaal groen
Voor het vergroenen van het distributiecentrum is gekozen voor het nieuwe groene gevelsysteem MobiPanel van Mobilane. MobiPanel is een innovatief, duurzaam en lichtgewicht systeem voor groene gevels. Het is een modulair en circulair systeem bestaand uit omega profielen en voorgekweekte plantcassettes (40 x 40 cm), voorzien van een geautomatiseerd irrigatie- en drainagesysteem. De planten in de cassettes nemen water op door middel van capillaire werking. MobiPanel is toe te passen op zowel vlakke en ronde gevels en wanden en ook geschikt voor verschillende type gevels, waaronder bepaalde type sandwichpanelen. Voor de gevels van het nieuwe distributiecentrum zijn de sandwichpanelen van Cladding Point gebruikt. “Met Mobilane, als wereldwijd expert met jarenlange ervaring, kunnen wij samen voorop blijven lopen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Cladding Point en Mobilane zijn samen klaar voor de toekomst”, Frank Janssen – Managing Director bij Cladding Point. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan