Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv
Copyright: Triflex bv

Wie zorgt er voor de zorginstellingen?

15 september 2022
Dag in, dag uit verlenen zorginstellingen de beste zorg aan mensen. Wat een topprestatie! Maar wie zorgt er voor de zorginstellingen?

Triflex doet dit graag! Met de flexibele, veelzijdige producten en systemen van Triflex wordt het pand van de zorginstelling veilig, duurzaam en visueel aantrekkelijk gemaakt.

Oplossingen voor zorgcomplexen
Een goed voorbeeld waarbij Triflex een bijdrage heeft geleverd aan de veilige, waterdichte en esthetische omgeving is het zorgcomplex Herman Gorterhof in Spijkenisse.

Op de galerijen van dit zorgcomplex ontstond in de loop der jaren schade als gevolg van achtergebleven vocht in de constructie vanuit de nieuwbouw. Daarnaast stond de afwerking jaren bloot aan diverse weersomstandigheden, waardoor er veel extra vocht het vloersysteem kon intreden, die de problemen alleen maar verergerden. De wens van de opdrachtgever was dan ook om het gehele vloersysteem te verwijderen, zodat de constructie kon drogen én daarnaast te vervangen door middel van een duurzame, isolerende en waterdichte afwerking. Tot slot was het van essentieel belang dat de oudere en mindervalide bewoners hun woning op een veilige wijze konden betreden tijdens de renovatie.

De oplossing
Om ervoor te zorgen dat de vloeren, na het slopen van de bestaande afwerking, weer veilig beloopbaar en waterdicht werden, is de keuze gemaakt om het Triflex ophoog- en isolatiesysteem en het Triflex gewapende en naadloze systeem toe te passen. Door middel van isolatieplaten in verschillende diktes is er voldoende afschot t.b.v. de afwatering gecreëerd. De geïntegreerde drukverdelende laag zorgt voor een drukvast en belastbaar oppervlak. Het membraan zorgt voor de waterdichting van het gehele pakket en is volledig naadloos. Bovendien kan de afwerking in iedere gewenste kleur of in een speciaal design, zodat de uitstraling bij de zorginstelling past.

Het resultaat
De eindafwerking zorgt voor voldoende antislip, slijtvastheid en een esthetisch eindresultaat. Bovendien beschermt het systeem de onderliggende constructie tegen diverse invloeden van buitenaf. Kortom: een mooi eindresultaat met een tevreden opdrachtgever en bewoners.


Meer oplossingen voor de zorg
Naast oplossingen voor balkons en galerijen, zoals toegepast bij het zorgcomplex Herman Gorterhof, biedt Triflex nog veel meer oplossingen die in de zorg toegepast kunnen worden. Bijvoorbeeld voor helikopterplatformen en nog veel meer: 

  • Entrees, trappen en bordessen. Géén uitglijders, dat is iets wat cruciaal is rondom een zorginstelling. Een bezoek aan een zorginstelling moet zo comfortabel mogelijk verlopen. Dat kan door entrees, looppaden, trappen en bordessen te voorzien van een betrouwbare antisliplaag. Door gebruik te maken van strippen is duidelijk waar de bezoeker het beste kan lopen. Daarnaast moet de trap, het looppad, of het bordes zelf ook worden beschermd. Voor deze uitdaging heeft Triflex het TSS systeem ontwikkeld.

  • Daken. De Triflex-systemen voldoen onder alle weersomstandigheden aan de eisen die aan een dakafdichting kunnen worden gesteld. Zo worden er lekkages voorkomen in onderliggende ruimten waar zich wellicht kritische (technische) installaties bevinden. De benodigde luchtkanalen voor de aanzuigunits van frisse lucht bevinden zich vaak op het dak. Voor het afdichten van de bevestiging van deze luchtkanalen maakt Triflex gebruik van geurarme producten, iets wat van belang is in geurgevoelige omgevingen zoals zorginstellingen. Deze zogenaamde sensitive range is ook geschikt voor binnengebruik. Eenmaal aangebracht, hebben de producten een brandvertragende werking, dit waarborgt de veiligheid.

  • Parkeren. Elk bezoek aan een zorginstelling maakt indruk. Dat bezoek begint al in de parkeergarage. Waar moet ik zijn? Voel ik me welkom? Is het hier veilig? Het is belangrijk om het de patiënten en bezoekers zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken en om hun zorgen weg te nemen. Door goed en opvallend gebruik van kleuren worden alle bezoekers geholpen, ook ouderen en mensen met een visuele beperking, de weg te vinden in de parkeergarage. Ook belijningen en pictogrammen dragen daaraan bij. Met onze producten is er veel keuze in kleur en vormgeving. De antislip coating en stroefheidvan onze producten zorgen voor een veilige afwerking, zodat bezoekers niet uitglijden.

  • Vluchtroutes. Het Triflex NightLine systeem is een coating die oplicht in het donker. Bijzonder geschikt voor markeringen die ’s nachts zichtbaar moeten zijn; zoals vluchtroutes. Op deze manier wordt er een veilig gevoel gecreëerd, voor zowel patiënten, medewerkers en bezoekers. Daarnaast hebben de Triflex producten een brandvertragende werking, ook dit draagt bij aan een veilig omgeving.


Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Triflex bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan