Villa voorzien van Elements Vulcan

9 december 2020
Het is bijna niet voor te stellen. Dat die opvallende villa waarvoor voorbijgangers nu spontaan stoppen, er lange tijd volledig vergeten bij lag. De nieuwe uitstraling met wit stucwerk en houten bekleding van Elements Vulcan maakt een wereld van verschil. Hét succes achter de complete transformatie: een bijzonder ontwerp, een uitstekende samenwerking én e
cht vakmanschap.

De verouderde villa in Valkenswaard stond lang te koop. Het pand was gedateerd en het was daardoor lastig een nieuwe koper te vinden. Tot Margry Arts Architecten de verborgen potentie in beeld brachten. Op basis van hun artist impression vond de villa een nieuwe eigenaar én kon de verbouwing van start gaan.

Het materiaal van de toekomst
Het voorstel van de architect ging uit van wit stucwerk voor de onderkant van de gevels en daarboven hout. Voor de houtbewerking wilden de nieuwe eigenaren Jan Emmers van Emmers Timmerwerken inschakelen en voor de levering van het hout kwamen ze terecht bij Ron van de Ven van Houthandel Looijmans. Ron: “De architect had Elements Vulcan voorgeschreven en dat is een gigantisch mooi materiaal. Het is een gemodificeerde, duurzame houtsoort met de chique uitstraling van edelhout. Hout is ook het materiaal voor nu en in de toekomst. Het toepassen van hout in gevels zorgt immers voor een vermindering van de klimaatverandering. Hout is CO2 neutraal, biologisch afbreekbaar, herbruikbaar en ook in het geval van Elements Vulcan aantoonbaar duurzaam geproduceerd. Bovendien pas het perfect bij de bosrijke omgeving waarin deze villa staat.”

Aandacht voor de verwerking
In de ruime showroom van Houthandel Looijmans konden de eigenaren zelf komen kijken naar de verschillende profielen en kleuren. Uiteindelijk hebben ze in overleg met Jan Emmers gekozen voor het profiel Huntly in de kleur Straw. Jan: “Het is geen rechttoe rechtaan huis. Het is speels met vreemde hoeken en meerdere verdiepingen. In totaal ging het om bijna vier kilometer Elements Vulcan en het was dan ook een vrij intensief project. Je moet alles goed rondom het huis berekenen om de planken mooi aan te laten sluiten. Ook de verwerking van het hout is ontzettend belangrijk. Zo moet je terdege rekening houden met de ventilatie als je wilt dat de houten gevel lang meegaat.”

Samenspel tussen specialisten
Jan stond er gelukkig niet alleen voor. Al vanaf het begin betrok hij er zowel leverancier Houthandel Looijmans als producent Plastica bij. Ron van de Ven: “Jan heeft echt een stuk vakmanschap opgeleverd. Ook heeft hij het slim opgepakt door ons al vroeg te betrekken, zo konden we samen kijken wat hier de beste oplossing was. Plastica is bij het strippen van de oude gevel zelfs op locatie langsgekomen voor projectadvies. Zo gaven zij aan waar Jan rekening mee moest houden en hoe hij voor de nodige ventilatie kon zorgen. Door de adviezen van Plastica op te volgen, heeft Jan er bovendien voor gezorgd dat de eigenaren een kwaliteitsverklaring kregen op de verwerkte Elements Vulcan.  Zo geeft Plastica wel 15 jaar garantie op houtrot, de meeste schimmels en op schade door insecten.”

Visitekaartje voor vakmanschap
Het eindresultaat is nu niet alleen duurzaam, maar ook ontzettend mooi. Jan: “Het is een visitekaartje voor Elements Vulcan. Ik zei laatst tegen een nieuwe klant ‘kom maar eens meekijken, want dat is perfect voor jouw huis’ en die was ook meteen om.”

De eigenaren – Erik en Mariëlle Snoeijen - zijn ook zeker tevreden: “Het hout valt heel erg op, het is gezichtsbepalend voor het ontwerp. Mensen stoppen nu letterlijk voor het huis om ernaar te kijken. De detaillering en afwerking door Jan is echt vakmanschap en het resultaat is eigenlijk nog mooier dan verwacht.”

Vraag direct een Elements Vulcan monster aan.

Locatie

Download brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan