Een prachtig jacht met bijpassend interieur...

14 oktober 2020
Een prachtig jacht met een bijpassend interieur op maat voorzien van Meganite Solid Surface en HPLVan den Hoven Jachtbouw heeft met de Executive 1700 Mk2 weer een schitterend schip afgeleverd. De Nederlandse bouwer is gespecialiseerd in custom built schepen van 15 tot 24 meter die aan de buitenkant én aan de binnenkant met oog voor detail zijn afgewerkt. Michelle van den Hoven: “Het is allemaal handwerk. Daarom hebben we voor het interieur onder andere voor Meganite en HPL gekozen. Die materialen zijn niet alleen mooi, ze zijn ook heel goed te verwerken.”

Van den Hoven Jachtbouw is een echt familiebedrijf. Vader Bart is de drijvende kracht, zijn vrouw verzorgt de administratie en zijn zoon en dochter zijn inmiddels ook actief binnen het bedrijf. Michelle van den Hoven: “Mijn vader was altijd al met boten bezig en op een gegeven moment is hij er vol voor gegaan. Hij was hiervoor meestertimmerman op de bouw en zijn ervaring met interieurbouw zie je terug in het vakmanschap waarmee we onze jachten bouwen. Het is echt maatwerk.”

Wij kozen zelf voor Meganite
Het bedrijf bouwt tegenwoordig zo’n twee tot drie schepen per jaar. Michelle: “Het is een beetje afhankelijk van de grootte van een jacht, maar met het hele proces zijn we gemiddeld een jaar bezig. Een jacht bouwen we direct in opdracht van een klant of we beginnen eraan als demoschip. Dat betekent dat we er zelf aan beginnen en dat een klant op ieder moment kan instappen. Deze uitvoering van de Executive 1700 Mk2 begonnen we ook als demoschip. Vier weken voor het jacht helemaal klaar was, verkochten we het. We hadden alles dus al zelf uitgekozen op de laatste afwerkpuntjes na. Zo hadden we in het interieur al bewust gekozen voor Meganite en HPL van Plastica.

Esthetische én praktische toepassing
Als we in opdracht van een klant aan de slag gaan, bepaalt die welke materialen we gebruiken. Wij adviseren natuurlijk wel, maar de uiteindelijke keuze ligt bij de toekomstige eigenaar van het schip. Drie jaar geleden had een klant al eens voor Meganite gekozen en dat was ons heel goed bevallen. Het is een mooi materiaal, clean, hygiënisch en goed te verwerken. Wij kunnen er alles mee doen. Heel anders dan bijvoorbeeld graniet. Dat gebruiken we ook wel eens voor keukens, toiletten en badkamers. Maar dat is én duurder én dat moeten we eerst helemaal als mal laten maken.”

Solid Surface platen van Meganite
De solid surface platen van Meganite kunnen zonder problemen worden ingezet in uiteenlopende ruimtes waar zowel het design als hygiëne aspect van belang zijn. Het oppervlak is duurzaam, niet-poreus, eenvoudig in onderhoud en de platen zijn naadloos te verwerken. Meganite voldoet aan de hoogste kwaliteitsvoorwaarden en de platen zijn daardoor breed inzetbaar, van de zorg tot horeca en van retail tot scheepvaart. De complete collectie van Meganite is IMO gecertificeerd en is dus geschikt voor toepassingen op zeewaardige schepen.

HPL in plaats van tegels
Voor deze Executive 1700 Mk2 kozen de jachtbouwers zelf ook voor HPL van Plastica. Michelle: “Bij een vorig demoschip viel onze keuze ook al op HPL. Voorheen kozen we vaak voor tegels in de badkamers en toiletten van onze schepen en dit is een meer eigentijds alternatief. Met HPL kun je met vlakken zonder onderbreking werken en dat ziet er heel mooi uit. Je kunt er hele wanden mee doen en zo een schitterend plaatidee creëren. Ik heb de kleur uitgezocht: Patina Brons. Dit is een mooie, warme kleur die uitstekend past bij de luxe uitstraling van het jacht. Het zorgt ook voor een wat industriële look die goed te combineren is met de andere elementen van het schip.”

Plastica HPL is een hoogwaardig hogedruklaminaat volgens EN 438. Het stijlvolle en decoratieve kwaliteitslaminaat is duurzaam, slijtvast en makkelijk te verlijmen. HPL heeft een dicht oppervlaktestructuur, een hoge kras- en stootvastheid en is resistent tegen huishoudelijke chemicaliën. Hierdoor zijn de oppervlakken hygiënisch en makkelijk te reinigen.

Michelle: “Ook voor dit materiaal geldt weer dat het én praktisch én esthetisch is. Het viel dan ook heel goed in de smaak bij de uiteindelijke koper en dat is voor ons dan weer heel belangrijk. Want helaas moeten we elke keer weer afscheid nemen van zo’n prachtig jacht.”

Maak een (telefonische) afspraak met een van onze adviseurs

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan