CO2-neutraal Marmoleum van Forbo voor lokaal 214
Copyright: Forbo
Fraai kleurrijk Marmoleum van Forbo Flooring op de vloer past bij de wanddecoratie
Copyright: Forbo
System Solutions van Forbo Flooring ontzorgt het Nifterlake college
Copyright: Forbo
CO2-neutraal Marmoleum van Forbo voor lokaal 214
Copyright: Forbo
Fraai kleurrijk Marmoleum van Forbo Flooring op de vloer past bij de wanddecoratie
Copyright: Forbo
System Solutions van Forbo Flooring ontzorgt het Nifterlake college
Copyright: Forbo

unieke totaaloplossing voor projectvloeren

16 april 2019
Hoofd Facilitaire Zaken van Niftarlake College over nieuwe Forbo System Solutions
‘’Mocht er vertraging optreden dan sta je er niet alleen voor’’

Met System Solutions introduceert Forbo een unieke totaaloplossing voor projectvloeren. Dit servicepakket biedt een garantie van 10 jaar op het complete systeem, van primer tot en met de geïnstalleerde vloerbedekking. Voor Guus Dreu, hoofd Facilitaire Zaken van het Niftarlake College in Maarssen, is deze ontzorg-service heel erg welkom. Afgelopen zomer liet hij voor 4.600 m2 aan Marmoleum vloeren installeren, aangevuld met Coral schoonloopmatten. Dankzij System Solutions werd de klus binnen zes weken geklaard. “In mijn optiek kent System Solutions alleen maar voordelen.”

Forbo wil de opdrachtgever ‘ontzorgen’. Dat wil zeggen, dat Forbo niet alleen hoogwaardige producten levert maar vooral oplossingen biedt. Alle vloerprojecten vanaf 300 m2 komen in aanmerking voor System Solutions, met 10 jaar garantie op het complete systeem. Er zijn enkele voorwaarden. Zo moet het project vóór de uitvoering bij de accountmanager worden aangemeld. De vloerenbedrijven verplichten zich om producten van Forbo en Eurocol te gebruiken; dat zijn naast vloerbedekking van Forbo ook de nieuwste primers, lijmen en egalisatiemiddelen van Forbo Eurocol. De keuze voor het vloerenbedrijf staat de opdrachtgever vrij. “Forbo is volledig onafhankelijk en bepaalt niet met welke projectinrichter de klant in zee gaat”, vertelt Marcel van den Berge, national salesmanager van Forbo Flooring. “Wel bieden we een professioneel advies en geven we zonodig referenties op van betrouwbare vakbedrijven. Tijdens het project bewaken wij de spelregels die we binnen System Solutions hebben afgesproken. Forbo is het enige aanspreekpunt voor de klant. Bij problemen nemen wij de regie over en treden we in overleg met het betrokken vloerenbedrijf. De klant kan steeds terugvallen op onze ondersteuning. Als extern raadgever nemen we zorgen weg, en daarmee besparen we tijd en geld.”

Risico’s afdekken
Voor Guus Dreu is dat ‘ontzorgen’ een welkome service. Hij is hoofd Facilitaire Zaken van het Niftarlake College in Maarssen, een middelbare school voor mavo, havo en vwo met 1.600 leerlingen. Afgelopen zomer liet hij voor 4.600 m2 aan Marmoleum vloeren installeren, aangevuld met Coral schoonloopmatten. Dankzij System Solutions werd de klus binnen zes weken geklaard; de periode van de zomervakantie. “In mijn optiek kent System Solutions alleen maar voordelen”, zegt hij. “Vooraf had ik zelf al een keuze voor Marmoleum gemaakt. Dat is gewoon de beste vloer in de markt: duurzaam, sterk en weerbaar. En dan krijg je er nog de hoogwaardige lijmen en egalisaties van Eurocol bij. Het grootste pluspunt is wel die back-up van Forbo. Mocht er vertraging optreden – en dat gebeurt al gauw met zo’n grote klus – dan sta je er niet alleen voor. Forbo treedt dan namens mij in overleg met de betrokken vloerenleggers. Op zo’n moment hoef je niet zelf met al die verschillende partijen in discussie. Er is maar één set aan garantievoorwaarden, dat scheelt ook. Zo ben je verzekerd van continuïteit en dek je risico’s af. Dat geeft een gerust gevoel.”

Alles in de hand
Dreu is vóór zijn aanstelling op school zelf werkzaam geweest in turn-key projectinrichtingen en brandveiligheid. Daarom weet hij als geen ander dat renovaties lastige uitdagingen met zich meebrengen. Denk aan de doorgaans beperkte termijn, het beschikbare budget en het intensieve contact met de betrokken projectinrichters. “Het budget en de planning kan ik zelf in de hand houden. Maar dat je met zoveel individuele partijen te maken hebt, daar heb je minder invloed op. Er zijn specialisten voor de ondervloer. Er zijn specialisten voor de lijmen en egalisaties. En er zijn specialisten voor de bovenvloer en afwerking. Gaat het niet helemaal goed, zoals bij schade of andere onvoorziene omstandigheden, dan krijg je de situatie dat iedereen naar elkaar wijst en dat je tot een vergelijk moet zien te komen. Het werk wordt ondertussen stilgelegd. Je moet maar afwachten wanneer het weer kan worden hervat. Ik wilde dat voorkomen. Immers, op de eerste schooldag stormen al die scholieren weer naar binnen en moet de vloer klaar zijn. Daarom heb ik dit project tijdig aangemeld bij Forbo.”

Binnen 4 weken een oplossing
Na een verkennend gesprek werd de school bezocht door een Forbo-specialist. Die bracht een installatieadvies uit. “Samen ga je vervolgens bedrijven selecteren die het werk kunnen uitvoeren”, vertelt Guus Dreu. “De bedrijven die een offerte mogen opstellen gaan dan akkoord met de garantievoorwaarden van System Solutions. Dat vind ik logisch, want Forbo-Eurocol kan alleen instaan voor de kwaliteit van zijn eigen producten.” Na de opstart van het project kwam de contactpersoon van Forbo regelmatig controleren. Daarvan werd verslag uitgebracht. “Die controle is een gedeelde verantwoordelijkheid”, zegt Dreu. “Je moet als opdrachtgever ook zelf de vinger aan de pols houden. Maar als ik zie dat er iets niet goed gaat, pakt Forbo de regie over. Mijn contactpersoon zorgt binnen vier weken voor een oplossing. Je hoeft bij schades of oponthoud dan niet zelf te reclameren. Als de installatie conform het advies en de voorwaarden is uitgevoerd, krijgt de opdrachtgever een garantiecertificaat.”

Tijdig ingrijpen
Gedurende de installatie liep Guus Dreu tegen een probleem op. “Afgelopen zomer was het heel warm. Bij het egaliseren van de anhydriet ondervloer lagen de slangen buiten in de volle zon. Daardoor was het egalisatiemiddel bij het aanbrengen nauwelijks meer vloeibaar. Zo ontstond er craquelé in de vloer. Ik heb meteen aan de bel getrokken bij de accountmanager van Forbo. Die constateerde dat ook het aanbrengen van de primer niet volgens voorschrift was gedaan. Het moest over, vond hij. Op zijn initiatief werden er meteen tien pallets met nieuwe zakken aangeleverd. Ook is het vloerenbedrijf niet meer overdag maar ’s avonds gaan egaliseren, toen het koeler was. Met een perfect resultaat. Had ik het op zijn beloop gelaten, dan was het niet mogelijk geweest om de bovenvloer netjes af te werken. Op zo’n moment is Forbo je rechterhand en bewijst System Solutions direct zijn waarde.”

Kwaliteit boven alles
System Solutions staat garant voor herstel van schade, mits de garantievoorwaarden zijn nageleefd. Schade herstellen kan in de papieren lopen. Toch is Forbo bereid dat risico te dragen. “Wij steken onze handen in het vuur voor de kwaliteit van onze producten”, zegt Rob Eijgelsheim, verkoopdirecteur van Eurocol. “Dat vinden wij heel vanzelfsprekend, want we hebben een naam hoog te houden. We maken een halffabrikaat maar worden beoordeeld op het eindresultaat. Daarom willen we wel dat onze vloerproducten op de juiste wijze worden gehanteerd en toegepast. En daar zien we op toe.” Guus Dreu bevestigt dat Forbo het financiële risico voor de klant tot een minimum beperkt. “Bij verzekerde garantie ben je overgeleverd aan de verzekeringsmaatschappij. Dat hoeft geen probleem te zijn bij kleine schades op een strook vinyl of een tapijttegel. Het is wel een probleem bij vloeren die je in banen legt en in strekkende meters, zoals Marmoleum. Een schade herstellen vindt de verzekeraar dan al gauw te duur. Met System Solutions is dat risico afgedekt. Het wordt gewoon vergoed, klaar.” Rob Eijgelsheim van Eurocol: “Of de klant nu kiest voor vinyl, linoleum of Marmoleum maakt ons niet eens zoveel uit. Het belangrijkste is dat hij tevreden is over de oplossing. Er is geen betere ambassadeur dan een enthousiaste klant.”

System Solutions: de voordelen op rij
 • Ee´n aanspreekpunt;
 • Installatieadvies op maat;
 • Controle op locatie;
 • Deskundig advies;
 • Oplossing van problemen binnen 4 weken;
 • Totaaloplossing voor 8 soorten vloeren:
 1. Duurzame vloeren, voor een gezond binnenklimaat
 2. Vloeren met veilige geleiding (beheersing van statische ontladingen)
 3. Snelle vloeren: verlijming na 16 uur droog
 4. Vloeren met hoge tolerantie
 5. Akoestische vloeren: geluiddemping
 6. Verhoogde vloeren
 7. Flexibele vloeren (tapijt, vinyl, Flotex)
 8. Algemeen: voor een vloer zonder specifieke eisen
 • Verstrekken garantiecertificaat

De toegepaste producten op het Niftarlake College: Europlan Alphy gipsegalisatie 920 voor anhydriet ondervloeren, 043 Europrimer Alphy dubbel aangebracht, 514 Eurosafe Lino Plus lijm, Coral, Marmoleum Real 3053 25 200.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Forbo Flooring

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan