Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Marmoleum Slate Lambrisering
Copyright: Forbo Flooring
onderhoudsvrije Marmoleum lambrisering
Copyright: Forbo Flooring
Copyright: Forbo Flooring
Copyright: Forbo Flooring
Marmoleum Slate Lambrisering
Copyright: Forbo Flooring
onderhoudsvrije Marmoleum lambrisering
Copyright: Forbo Flooring
Copyright: Forbo Flooring
Copyright: Forbo Flooring

Een bijzondere lambrisering met Marmoleum

23 maart 2021
Een vloertoepassing als lambrisering aan de wand. Een slim idee tijdens de inrichting en het onderhoud aan scholen levert zomaar een nieuwe productlijn op. De herinrichting van ALASCA in Amsterdam levert het bewijs. Niet alleen goed voor het beheer, maar ook gewoon mooi om te zien.

Directeur Martijn Meerhoff van Alasca: “In ons onderwijsconcept speelt beleving een belangrijke rol. Dat komt terug in de inrichting van onze algemene ruimten en leerpleinen. We willen onze gebruikers graag een thuisgevoel geven. Tegelijkertijd willen we ons gebouw graag mooi en veilig houden. Dat is niet altijd even makkelijk.” Marieke Meulman, Segmentmanager Onderwijs bij Forbo Flooring: “Ik begrijp de teleurstelling van veel beheerders en directeuren als de wanden van hun mooie nieuwe gebouw na enkele maanden al vervuild en beschadigd raken. Dat heeft niets met hufterproof gedrag te maken, maar gewoon met het reguliere gebruik van leerlingen. Dat is voor elke school een terugkerend issue. Het is ook niet met toezicht op te lossen, omdat je niet voortdurend al die leerlingen met jassen en tassen in de gaten kunt houden. De energie die leerlingen steken in het goed houden van hun leeromgeving zit meer in mooi meubilair, een lamp of een lekkere bank. Wanden zijn achtergrond en daarom minder expliciet in beleving en het beheer.”

Elk jaar schilderen kost geld
Arjan Meekhof van BOAadvies knikt: “Wanden worden vaak opgeleverd met scan behang. Dat wordt wit  geschilderd afgeleverd. Kinderen gaan, hoe goedbedoeld ook, er regelmatig met de schoenen tegenaan staan of schuren er met de tassen langs. Het gevolg is vervuiling en op termijn ook schade. Dan maak je vaker schoon, maar die wanden krijg je nooit meer helemaal wit. Dus dan maar eens per jaar een laagje verf voor de open dagen en na de zomervakantie zijn die wanden weer snel vervuild. Er is wel geprobeerd om de vervuiling met  vuilafstotende coatings tegen te gaan. Het gaat er toch shabby uitzien en na verloop van jaren treden vaak ook beschadigingen op en heb je een onderhoudsprobleem. Elk jaar schilderen kost geld en periodiek herstellen van de beschadigingen ook. Dan wordt het een heel andere afweging van de school; waar besteed ik mijn budget voor onderhoud en beheer dit jaar aan? In de markt vind je weinig oplossingen die echt bestand zijn tegen intensief contact met gebruikers.”

Marmoleum Onto the wall
Marieke: “Jaren geleden hadden we een klankbordgroep waar naast een architect en stoffeerder ook Arjan aanwezig was. Arjan wordt vaak door scholen ingehuurd om het traject van inkoop en nazorg te begeleiden. Hij kwam met de idee om een Marmoleum lambrisering aan te brengen. Het resultaat is dat we een speciale Marmoleumcollectie voor lambrisering hebben ontwikkeld die we de naam Marmoleum Onto the Wall hebben gegeven. Deze collectie bestaat uit 12 kleuren, is uitgebreid getest en voldoet aan alle brandveiligheidseisen voor wandbekleding zoals vastgesteld in het Bouwbesluit Arjan: “In dit geval was het voortraject doorlopen en werden wij voor directievoering en toezicht gevraagd. Martijn wilde graag de industriële look van de silo’s buiten in het gebouw terug laten komen. De locatie wilde de wanden stuken, maar het was ook een plek waar garderobehaken zouden komen. Niet echt handig dus. Toen heb ik gezocht een naar sterkere wandafwerking en heb ik Marieke en de aannemer uitgenodigd om mee te denken. Hier hebben we in overleg met Martijn een donkere kleur toegepast, met een natuurstenen reliëfstructuur uit onze Marmoleum Solid Slate collectie.
Marieke: “De hier toegepaste Marmoleum variant is geen onderdeel van onze Onto the Wall collectie. Omdat het hier op een relatief klein oppervlak in een grote open ruimte wordt toegepast, is de brandkans volgens het Bouwbesluit verwaarloosbaar en vormt dus hier geen probleem.”

 Arjan: “Dit product is natuurlijk veel slijtvaster dan een gesausde wand en makkelijker schoon te maken. Het slijt niet,  is veel sterker en het is niet erg wanneer de wand even nat wordt. De afwerking is belangrijk en de kosten zijn afhankelijk van de ondergrond. Om te voorkomen dat de kinderen gaan pulken, hebben we hier een hoeklijn op de muur vastgezet met vervolgens een MDF plaat waarop het Marmoleum is  verlijmd Op een echt vlakke ondergrond kun je gelijk het Marmoleum aanbrengen. Je haalt de kosten terug uit de exploitatie en het mooie is dat je er ook nog eens een mooiere ruimte aan overhoudt.”  Marieke knikt: “Een voor de hand liggende plek zijn de intensief gebruikte delen van de school, maar je kunt het ook goed in klaslokalen toepassen.”

Uitstraling
Martijn tenslotte: “We hebben het op de leerpleinen toegepast, waar ook de garderobewanden komen te staan, maar het zou ook een goed idee voor de trappenhuizen kunnen zijn. Het ziet er prachtig uit, ook omdat de witte plint er heel mooi en strak onderdoor loopt. Het geeft de uitstraling van een kantoor. Belangrijk is dat het naast efficiënt ook mooi is. Ik denk dat deze toepassing interessant is voor bijna alle huisvestingsmanagers en interieurarchitecten.”


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Forbo Flooring

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan