Houtlofts Buiksloterham

4 april
In de Bosrankstraat in de Buiksloterham heeft ANA in opdracht van Huiz& een serie van 4 woonwerklofts ontworpen. Dit gebied zal de komende jaren geleidelijk transformeren van industriegebied naar gemengd woonwerkgebied. Omdat deze omgeving nog lang zal blijven veranderen en nog geen prototypische woonkwaliteiten heeft, is in het ontwerp van de woningen hoog ingezet op interne woonkwaliteit. Dit heeft geleid tot de volgende uitgangspunten:

Ruimtelijkheid - In het ontwerp is gebruik gemaakt van de ruime bouwenvelop om de woonwerkwoningen te voorzien van enorme vides. Deze vides verbinden de verschillende verdiepingen met elkaar en creëren een grote interne kwaliteit van ruimte en licht. Hierdoor ontstaat een bijzondere loftachtige sfeer.

Buitenruimtes - De woningen hebben diepe voortuinen op het zuiden aan de straat. In deze tuin wordt echter ook geparkeerd. Daarom hebben alle woningen één of meerdere grote terrassen op een van de hoger gelegen verdiepingen. Deze terrassen zijn opgevat als buitenkamers. Soms zelfs letterlijk, zoals in de Kaswoning, waar de buitenruimte een belangrijk toevoeging is op de leefruimtes van de woning.

Diversiteit én samenhang - In de Bosrankstraat is elke woning anders. De rij van de 4 Houtlofts sluit daarbij aan: binnen een gelijk maatsysteem zijn vier verschillende woonwerktypes gecreëerd met steeds een andere verhouding tussen wonen en werken en met verschillende oplossingen voor de buitenruimtes. Tegelijkertijd wordt nadrukkelijk ook ingezet op samenhang in vorm en materiaal. De vier Houtlofts laten zo zien, dat het realiseren van individuele woonwensen meer kan zijn dan de som der delen.

Duurzaam - De Houtlofts zijn extreem duurzaam. Ze zijn volledig in hout gebouwd. De gelamineerde houten balken van de draagconstructie wordt nadrukkelijk zichtbaar gelaten. De woningen zijn niet aangesloten op het stadswarmtenet, omdat eigen energieopwekking uit bodem en zon op termijn veel duurzamer is. Warmte van de Houtlofts wordt geleverd door een individuele warmtepomp voor elke woning. Verder zijn een wtw systeem voor ventilatie en vloerverwarming in alle ruimtes toegepast en zijn zonwerende luiken geïntegreerd in het ontwerp. Op het dak zijn PV panelen en een zonnecollector geplaatst. Met een EPC van minder dan 0,15 zijn de woningen extreem energiezuinig. 

Neem contact op met ANA architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Aanhef
v
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen

Meer projecten van ANA architecten

ANA architecten
ANA architecten
OJMAR, S.A.
AluK Aluminium b.v.
Performance in Lighting
Aluprof Nederland
Sempergreen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND
Intal BV
Cladding Point B.V.
Q-railing
Tata Steel IJmuiden BV
Häfele Nederland
Bolon - Brandt Design Flooring
SLV Nederland
Grijsen Park & Straatdesign
ROCKWOOL B.V.
Sedus Stoll B.V.
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
MOSO International BV
Triflex BV
TRILUX - Simplify Your Light
Sika Nederland B.V.
Baars & Bloemhoff
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Ruys Vloeren B.V.
Tektoniek
AGROB BUCHTAL GmbH
Desso BV
Caparol
Arpa Nederland BV
ASSA ABLOY Entrance Systems
Gerflor Benelux
Hi-Con | Bruil prefab
Forbo Flooring
Tarkett Nederland
Sto Isoned bv
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
ROCKPANEL Group
Optigroen Dak-en Gevelbegroeiing
Metaglas B.V.
Holonite B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
Faay Vianen B.V.
Verosol Nederland B.V.
Forster
Derako International B.V.
ODS Jansen
Boon Edam Nederland B.V.
Renson
Gispen
Van Besouw Tapijt
OWA Benelux BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
EeStairs | trappen en balustrades
Kingspan Unidek B.V.
AGC Glass Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Reynaers B.V.
Saint-Gobain Glass Nederland
VELUX Nederland B.V.
Trespa International BV
ROCKFON / ROCKWOOL B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan