Hilton Hotel Amsterdam Airport

2 maart 2017
Het nieuwe Hilton Hotel op Amsterdam Airport is dankzij een mooi design van architectenbureau Mecanoo een ware eye-catcher tussen de rechte en grijze gebouwen op Schiphol. Kenmerkend aan de buitenzijde zijn de iconische kubusvorm van het gebouw en de ruitvorm van de gevel. In de binnenzijde is het enorme atrium met recht als indrukwekkend te bestempelen. Het is met het glazen dak op 42 meter hoogte één van de grootste atriums van Nederland. Het project staat daarnaast te boek als het grootste OWAplan project wereldwijd. In totaal is 9.000 m2 van het strakke, naadloze akoestische plafond OWAplan toegepast om het hotel van een stijlvol uiterlijk en uitstekende akoestiek te voorzien.  

Naadloze akoestiekbeheersing

Het naadloze akoestische OWAplan is aangebracht in de gangen, conferentiezalen, entree en de ballroom van het nieuwe Hilton Hotel. Willeke Smit, architect bij Mecanoo vertelt daarover: “In de architectuur van het gebouw zit een vloeiende lijn en tal van ronde vormen. Dat wilden we goed tot uitdrukking laten komen door alles een licht en monolithisch uiterlijk te geven. Daarom zijn alle publieke gebieden van een monolithisch plafond voorzien.  

Ook de akoestiek was van groot belang voor het project, zeker met zo’n groot atrium. “Dat was een ingewikkelde opgave”, vertelt Willeke Smit. “We moesten veel absorberend oppervlak creëren. OWAplan bleek daar dankzij een hoge absorptiewaarde uitstekend voor geschikt. Zeker wanneer je het gladde, naadloze uiterlijk in ogenschouw neemt.” De installatie van OWAplan is relatief eenvoudig en snel te voltooien. Bovendien maakt een goede prijs-kwaliteitsverhouding het product  interessant voor architecten.

Schitterende Ballroom

Naast het bijzondere design van het gebouw en het adembenemende atrium is ook de Ballroom een opvallende verschijning dankzij het letterlijk schitterende plafond. Het interieurontwerp hiervan is verzorgd door het Londense Interieurbureau HBA The Gallery. Deze twee verdiepingen hoge ruimte is met 450 m2 de grootste vergaderruimte van het hotel en is geschikt voor 600 gasten. Om het gewelfplafond met schitteringen te creëren is OWAplan hier gebogen en is een glitter aangebracht in de toplaag. Die twinkeling wordt nog eens versterkt dankzij de decoratieve verlichting in de koven. Het geeft de ruimte een bijzondere uitstraling; de verlichting kan bovendien worden veranderd om verschillende sferen te creëren.  

Strak resultaat met volledige integratie
Naast de indirecte verlichting zoals hierboven beschreven, zijn er ook veel verlichtingsarmaturen geïntegreerd. Wille Smit: “Met OWAplan konden we de verlichting en installatietechniek perfect integreren. Zo zijn de inspectieluiken nauwelijks zichtbaar. Het is toegepast in zowel ruimtes met veel daglicht, als in ruimtes met kunstlicht. In beide gevallen ziet het er heel strak uit.” Het spuitwerk is door OWA gecertificeerde spuiters aangebracht om optimale kwaliteit te garanderen.  

Luxueus Airport hotel

Het Hilton Hotel Amsterdam Airport is een hotel waar het aangenaam verblijven is. Waar hotels vaak de focus leggen op het interieur omdat dit de service en kwaliteit voor gasten benadrukt, is hier ook de buitenzijde bijzonder. Het hotel is goed zichtbaar vanuit het vliegtuig en vanaf de snelweg. Het is daarmee een indrukwekkende landmark. Maar ook de binnenzijde is met veel aandacht vormgegeven. Het hotel heeft 433 kamers, een conferentiecentrum van 1.700 m2 met 23 vergaderruimtes, meerdere restaurants, een health club, zwembad, ballroom en een grote ondergrondse parkeergarage. Daarnaast zijn er verschillende lounges en tal van bedrijfsruimtes.
 
Bekijk hier meer foto's en informatie van het project Hilton Hotel Amsterdam Airport

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OWA Benelux BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan