SAS Institute

4 augustus 2015
Op Landgoed ‘Oud Bussem’ in Huizen realiseerden architectenbureau Braaksma & Roos en OTH architecten het ontwerp voor de uitbreiding van softwarebedrijf SAS Institute. OTH verzorgde voor de als orangerie vormgegeven nieuwbouw het interieurontwerp, maar is ook betrokken geweest bij diverse casco-aanpassingen. De orangerie voegt zich als archetype op vanzelfsprekende wijze in de historische context van het landgoed. In de uitwerking is het echter een technisch hoogstaand en modern gebouw.

Terughoudend interieur
Op de ondergrondse parkeergarage is een geheel glazen gebouw verrezen van twee verdiepingen, met een gewelfd, koperen dak. In het glazen volume zijn witte doosjes geschoven, waarin alle facilitaire voorzieningen zijn opgenomen. Hiermee is de orangerie een inverse van het monumentale landhuis, dat juist een gesloten wit volume is, met glazen uitbouwen en erkers voorzien van koperen daken. Door in het interieur terughoudend met kleur en materiaal om te gaan, heeft de prachtige natuur die de orangerie omringt, vrij spel om in het gebouw binnen te dringen. Er zijn vooral natuurlijke materialen gebruikt, zoals eikenhout, leisteen en bekledingen in wit en bruin leder. Een uitgebalanceerde, indirecte verlichting zorgt voor een aangename sfeer.

Programma orangerie
De nieuwbouw bevat op de begane grond een lounge, cursusruimte, restaurant en auditorium. Ter plaatse van het auditorium loopt de vloerafwerking in het exterieur door, waardoor een ‘buitenauditorium’ ontstaat. Het gehele gebouw is omzoomd met een houten vlonder, wat zorgt voor een prachtige overgang naar de omringende natuur. Op de verdieping van de orangerie bevinden zich kantoorruimten voor de medewerkers van SAS met open kantoorzones op de koppen en concentratiewerkplekken in de middenzone.

Monumentaal landhuis
Speciale aandacht was er voor de aansluiting van de nieuwbouw op het bestaande landhuis. De bestaande verbindingsgang is verbreed en achter de monumentale tuinmuur is een nieuwe entree gemaakt. Langs de verbindingsgang zijn keukens, toiletten en vergaderruimten in de oudbouw ingepast. Een bij het monument horende, voormalige garage is omgevormd tot cursusruimte. De prachtige houten spanten zijn hier weer zichtbaar gemaakt. Ook in het monumentale landhuis heeft OTH enkele ruimten heringericht, zoals de entree, Witte Zaal en Heerenkamer.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OTH architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan