RITUALS Cosmetic Enterprise

28 maart 2013
Project: Rituals Cosmetic Enterprise by M+R interior architecture

Hoofdkantoor Rituals Amsterdam

Medio juni 2012 werden we benaderd door Rituals, de heer Raymond Cloosterman.

Rituals was zich aan het oriënteren op nieuwe huisvesting in Amsterdam en omgeving.

Voor de keuze van de locatie en gebouw zocht men een gebouw dat het hoofdkantoor van Rituals kon huisvesten en past bij de DNA van de organisatie. En men zocht een architect die Rituals kon bijstaan in het concipiëren en ontwerpen van een innovatieve werkomgeving gebaseerd op tijd en plaats onafhankelijk werken. Tijdens ons eerste kennismaking gespreken was er direct een goede klik. Raymond Cloosterman was erg gecharmeerd van ons project op Schiphol, de Privium ClubLounge. Deze ruimte ademt rust uit, is in balans en ook de materiaal samenstelling sprak Rituals aan.

De Privium ClubLounge is een organisch gevormde ruimte met natuurlijke materialen en lichte kleurstelling, waarbij de omgeving volledig is afgestemd op de behoeften van de ‘frequent flyer’. De reiziger staat centraal in de lounge: is ‘on stage’ waarbij alle voorzieningen zorgvuldig in de ruimte zijn gecreëerd, met verschillende functies, echter altijd werkend als een veilige cocon met zicht op de omgeving à ‘connecting’.

Voor het ontwerp van de lounge hebben we de Oosterse filosofie van Feng Sui toegepast: hoe de omgeving het geluk van de bezoeker kan beïnvloeden. Deze filosofie past helemaal bij Rituals, niet verwonderlijk dat Privium het leidmotief voor de nieuwe huisvesting van Rituals is geworden. Samen met Raymond hebben we een drietal locaties bezocht, twee moderne kantoorgebouwen en de grachtenpanden aan de Keizersgracht. De laatste locatie heeft de voorkeur gekregen boven de nieuwe kantoorkolossen. Deze grachtenpanden hebben een passende authenticiteit en sluiten beter aan bij de DNA van Rituals. De keuze werd gemaakt. Het pand aan de keizersgracht is een combinatie van 3 aaneengesloten panden waar, achter de monumentale buitengevels, een moderne kantoorruimte is gerealiseerd door de eigenaar. De originele niveauverschillen zijn gehandhaafd echter de inrichting is geheel naar de ‘huidige’ gebouwnormen. Witte klimaatplafonds met energiezuinige tl verlichting, trappenhuizen en liften; kortom een modern kantoor.

Rituals DNA De uitdaging voor ons was om in de moderne omgeving een Rituals omgeving te creëren gebaseerd op het Nieuwe Werken. Om het gehele programma te kunnen huisvesten heeft Rituals twee verdiepingen gehuurd in het 5 verdiepingen tellende grachtenpand, totaal ca. 1.500 m2.

We hebben aan de hand van de aantal medewerkers en bezettingsgraad metingen een indelingsconcept gemaakt met verschillende werkplek vormen. In nauw overleg met Rituals zijn we gekomen tot de ideale indeling en typen werkplekken. We hebben o.a. lange werktafels ontworpen, met verplaatsbare houten frames zo kan de medewerker zijn of haar werkplek naar eigen wens aanpassen. De houten frames zijn tevens voorzien van geluid absorberende kussens. Een groot deel van de werkplekken zijn zit- sta werkplekken geworden, deze dragen bij aan een actievere werkhouding. Omdat er veel wordt getelefoneerd binnen Rituals zijn er op diverse plekken telefoon cabines voorzien, zo kunnen de medewerkers ongestoord optimaal werken. Voor een betere interactie tussen de twee

verdiepingen hebben we een open organische trap ontworpen, direct bereikbaar achter de receptie/ontvangst. Aan de gesloten zijgevels zijn inloop kasten gesitueerd die aan de voorzijde zijn voorzien van een bedrukte bespannen stof met akoestische vulling. Deze inloop kasten zorgen voor maximaal opslagcapaciteit van samples en materialen, makkelijk bereikbaar en zonder hinderlijk zicht hierop.

Kleur- en materiaalgebruik Het kleur- en materialen pallet van de Privium Clublounge heeft gefungeerd als inspiratie; natuurlijke duurzame materialen en lichte natuurtinten; hout, glas en natuursteen.

De houtenvloer is een eiken stroken parket samengesteld uit duurzaam restmateriaal, afgewerkt met een witte lazuur.

De vaste inrichting is gemaakt van duurzaam FSC hout. In het interieur zijn bamboe stammen opgenomen als ruimte scheidingen. Kleuraccenten zijn verkregen door gekleurde re-used carpets, meubels, planten en Oosterse beelden aan de hand van onze ‘moodboards’ zorgvuldig geselecteerd door het design department van Rituals.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Toegepaste producten

Neem contact op met M+R interior architecture

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van M+R interior architecture

M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan