Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Hotel Udens Duijn

9 december 2013
Hotel Udens Duyn

In viersterrenhotel Udens Duyn kunnen mensen die zorg nodig hebben in alle rust en ruimte werken aan hun herstel buiten de omgeving van het ziekenhuis. Het hotel biedt 24 uur zorg en verpleging, het comfort van Udens Duyn stimuleert een spoedige revalidatie. Daarmee draagt het hotel bij aan een snelle doorstroming in de zorg.

Wat het concept bijzonder maakt is dat het hotel niet alleen toegankelijk is voor gasten met een zorgvraag maar ook gasten die geen zorg nodig hebben. Zij kunnen genieten van alle gemakken die het viersterrenhotel biedt, maar ook van de prachtige omgeving. Udens Duyn ligt op steenworp afstand van het natuurgebied De Maashorst met de zandduinen van Bedaf. Udens Duyn beschikt over 55 luxe kamers en diverse faciliteiten.

De locatie van Hotel Uden ligt aan de Noordzijde van Uden. Voor Uden-noord is een gebiedsvisie ontwikkeld met een centrale strip. Hierin is de nieuwbouw voor het ziekenhuis Bernhoven de hoofdfunctie. Hotel Uden is ontworpen aan de noordboulevard van deze strip, grenzend aan ziekenhuis Bernhoven, met uitzicht richting natuurgebied de Maashorst.

Volgens het beeldkwaliteitplan van de centrale strip zijn de gebouwen aan de buitenzijde van de strip gemetselde volumes. ?Het ontwerp van het hotel sluit hier op aan met een arcade van donker gemetselde penanten en daarboven een gemetseld volume in een rode steen. De gevel van het hotel Udens Duyn staat in dezelfde rooilijn als andere gebouwen aan de strip waardoor de strip helder leesbaar is. De Jong Gortemaker Algra ontwierp het hotel als een ingetogen volume waarbij de focus van de bezoeker naar de binnenwereld wordt getrokken. Een centrale binnenwereld in gewelfde vorm verbindt de verschillende niveaus en refereert aan een canyon waarbij licht van boven en vloeiende lijnen de ruimte vormgeven. Op de begane grond en 1e verdieping is de binnenruimte verbonden met de noord- en zuidgevel. In het dak zijn openingen opgenomen die daglicht tot diep in de ruimte laten vallen.

In het hart van het hotel is door de openingen in het dak de lucht zichtbaar. Bij binnenkomst zorgt de binnenwereld voor een bijzondere ruimtelijke ervaring. Deze staat symbool voor een warm welkom bij het hotel. De receptie, een ellipsvormig volume, loopt door als bar, hieromheen liggen de lounge, de ontbijtruimte en het restaurant (ontwerp M+R interior architecture), met een terras op de zuidzijde.

De entree met de receptie loopt naadloos over in de bar in het restaurant. In de foyer is een lange bank geplaatst met hoge stoelen en ruimte voor rolstoelers. Het restaurant is net als het gehele hotel uiterst rolstoel vriendelijk, qua ruimte, opstelplaatsen en zonder drempels onder dat dit afbreuk doet aan de verschijningsvorm. De receptie heeft een verlaagd deel en de inrichting is zodanig dat een rolstoeler overal kan gaan ‘zitten’.

Het restaurant ontwerp speelt in op de behoeften voor de gasten en bezoekers door de gehele dag. ’s Ochtends is er een ontbijt buffet, M+R ontwierp speciale meubels waarbij het meubel volledig elektrisch te openen is zodat het dienst kan doen als buffet met speciale gekoelde presentatie en geïntegreerde verlichting. Het bovenblad is elektrisch te bedienen. Als het buffet gesloten is fungeert het meubel als hoge zitbar. Een grote ronde tafel in het midden met een tulp magnolia boom is zorgt voor extra opstelplaatsen van rolstoelen en rollators. Het restaurant is ingedeeld in zones, separaties met hoge banken, zodat er verschillende ruimten ontstaan.

Op de 1e verdieping zijn de revalidatie- en wellnessruimten. Een zone voor de ruimten van de ergotherapie, een zone voor de fysiotherapie, de oefenzaal, de fitness en het sportscafé met lounge.

Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich de hotelkamers, die ontsloten worden door twee gangen. Centraal op deze verdiepingen ligt achter de liften de serviceruimte voor het personeel. De serviceruimten zijn door een goederenlift met elkaar en met het service gebied op de begane grond en het souterrain verbonden. ?De kamers zijn ruim en voldoen aan alle eisen van een viersterrenhotel; ruimte voor twee bedden, een zitje en een bureau. De badkamer heeft een toilet, wastafel en douche. Verder zijn er kenmerkende hotel voorzieningen, zoals ruimte voor kleding, koffer en dergelijke. Een raamstrook in de wand tussen kamer en badkamer zorgt voor daglicht in de badkamer.?De 4e en 5e verdieping zijn gereserveerd voor uitbreiding met extra hotelkamers, tevens is hier ruimte voor de technische installatie.?In het souterrain is de tussenopslag voorzien en een logistieke gang die aansluit op het logistieke centrum van het ziekenhuis.

Het hotel is een viersterrenhotel waarin het mogelijk is zorg te verlenen. Zowel de kamer als het sanitair zijn zo ingericht dat ze gebruikt kunnen worden door gasten met een rolstoel. Beugels en andere voorzieningen voor gasten die revalideren kunnen door speciaal ontworpen inbouwelementen toegevoegd worden. Als de kamer wordt gebruikt door hotelgasten zonder zorgbehoefte worden deze niet geconfronteerd met allerlei hulpmiddelen. Het is mogelijk één bed van de kamer te verwijderen zodat er meer ruimte ontstaat om extra zorg te verlenen. De ruimten op de 1e verdieping zijn gericht op revalidatie en wellness. Op de tweede verdieping is een verbinding met het ziekenhuis, voor het geval er een spoedopname noodzakelijk is.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met M+R interior architecture

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van M+R interior architecture

M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan