ECDPM Maastricht

24 november 2011
ECDPM MAASTRICHT

Het European centre for Development Policy Management is sinds haar oprichting in 1986 gevestigd in het monumentale pand aan het Maastrichtse O.L.Vrouweplein 21. In 2008 werd het gebouw, dat vanaf 1986 gehuurd werd, aangekocht van de gemeente Maastricht om het te renoveren en uit te breiden. Ecdpm richt zich voornamelijk op het opleiden van overheidsambtenaren uit Afrika, Caraïben en de Stille Zuidzee landen. Ook de ontwikkeling en uitwisseling van kennis en ervaringen op het vlak van bestuurlijke aspecten van ontwikkelingsbeleid en internationale samenwerking is een belangrijke doelstelling.

Het in 1905 door de Haagse architect J.Limburg ontworpen Rijksmonument kenmerkt zich door een bijzondere detaillering van de voorgevel en het interieur. Het huis met de Pelikaan op het dak en de gestileerde olifant bij de hoofdentree is oorspronkelijk gebouwd in opdracht van de Geldersche Credietvereeniging. Architect Limburg werkte in het ontwerp van het bankgebouw de idealen van de bouwkunst van Berlage’s Amsterdamse School uit op een volstrekt eigen geometrische meer "kubistische" opgevatte manier, al zijn er ook expressionistische stijlkenmerken in terug te vinden.

Om het monumentale pand geschikt te maken voor de toekomst waren diverse aanpassingen noodzakelijk aan de interne structuur. Verder werden om aan hedendaagse veiligheids- en toegankelijkheidseisen te voldoen een nieuwe vluchttrap en lift toegevoegd.

Een grote uitdaging was de vraag voor een uitbreiding van het aantal werkplekken. Het ontwerp van iNeX architecten voor dit pand voorziet in een nieuwe lay out voor alle werkplekken en conferentie kamers.Daarbij is aan de achterzijde een nieuwe ruimere aanbouw in metselwerk en koper bekleding gerealiseerd. Deze aanbouw op souterrain en begane grondniveau staat op de plek van een bestaande aanbouw die slechts uit één bouwlaag bestond.

Om de kantoren en conferentiekamer in deze aanbouw, maar ook de kantine in het souterrain, van daglicht te voorzien is een verdiepte patiotuin gerealiseerd.

De opening, verricht door ZKH prins Constantijn, vond plaats op 30 juni 2011 waarbij tevens de nieuwe naam voor de centrale hal onthuld werd de Prince Claus hall. Door het houden van een speciaal hiervoor georganiseerd seminar werd op die dag ook stil gestaan bij het 25 jarig jubileum en de toekomst van Ecdpm.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met iNeX architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan