Cradle to cradle natuurkamperen

12 oktober 2009
Staatbosbeheer wil 33 natuurkampeerterreinen herontwikkelen. Het natuurkamperen is aangewezen als een van de kernactiviteiten van SBB. Voor de herontwikkeling van de natuurkampeerterreinen zijn een 6-tal ontwerpuitgangspunten opgesteld; natuurlijk, functioneel, dienstbaar, duurzaam, herkenbaar & verrassend. Als pilot is een bestaand kampeerterrein De Kijl in Schoonloo getransformeerd.

Het genoemde uitgangspunt van duurzaamheid moet ook resulteren in het verkrijgen van een GreenKey keurmerk. Dit staat voor bewust omgaan met milieu en natuur zonder verlies van comfort en kwaliteit. Met dit gegeven hebben FARO-architecten (architectuur ) en Buitenom voor (interieur) en adviesburo Trecodome (milieu advies) de volgende opgave opgepakt; het ontwerpen van een ontvangst/ontmoetingsgebouw, een tweetal units met privé sanitair en een unit met collectief sanitair. Daarnaast is in samenspraak het landschappelijk ontwerp opgepakt door de Grontmij.

Ontwerp Met het ontwerp hebben we voor ogen een exclusieve entiteit te maken. Gebouwen welke deel worden van de identiteit van Staatsbosbeheer en welke allengs direct met Staatsbosbeheer geassocieerd worden. Daarnaast is de directe perceptie en associatie steeds weer anders en verrassend afhankelijk van persoon, positie & tijd. De duurzame onderdelen zijn als vanzelfsprekend geïntegreerd en niet als zodanig herkenbaar. De in samenspraak ontworpen en speciaal voor dit project geproduceerde meubels zijn een integraal onderdeel van het ontwerp. Het zwaartepunt van het duurzame aspect ligt bij het energie concept en met name de verwarming en de warmwatervoorziening. Daarnaast was het streven om volledig recyclebare gebouwen te maken, wat in deze pilot nog niet geheel is gelukt maar voor de volgende projecten steeds meer onderdeel van concept moet worden

Duurzame aspecten Warmwater voorziening en verwarming (lage temperatuur
vloerverwarming) van de sanitaire units via zonneboiler in combinatie met pelletkachel (biomassa). Energiezuinige LED verlichting met schemer/bewegingssensoren. Wastafels, afwasplekken en douche meubel van composiet van polyester met toeslag van vlas, hennep & jute (40% minder belastend). Waterbesparende kranen en douchekoppen. In ontvangstgebouw vuurplaats voor verwarming met hout uit omliggende bossen (biomassa). Gevelbekleding zoveel mogelijk lokaal en duurzaam, larikshout, boomstammen. Veel van de overige bouwmaterialen recyclebaar, biologisch dan wel technologisch.

Concept campings: Bureau Buitenom Advisering: Trecodome Uitvoering: Geugies Bouwbedrijf Ontwikkeling bouwsysteem: Ursem Bouw; NPSP

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met FARO architecten bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van FARO architecten bv

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan