Copyright: FARO
Copyright: FARO
Copyright: FARO
Copyright: FARO
Copyright: FARO
Copyright: FARO
Copyright: FARO
Copyright: FARO

Pasteur, Haarlem

29 februari
Voor Elan Wonen werkt FARO aan een woningbouwproject inBoerhave, een naoorlogse wijk in Haarlem. Hier worden 84 verouderde sociale huurwoningen vervangen door 179 woningen(155 sociale huur en 24 middeldure huur) en het kantoor en dewoonwinkel van Elan Wonen. Met het oog op duurzaam gebruik van grondstoffen en woonkwaliteit wordt een groot deel van het project in hout gerealiseerd. Dit project bevindt zich momenteel in de planvorming. Een uitvoeringsbesluit is nog niet genomen.

FARO heeft in nauw overleg met de gemeente een stedenbouwkundig plan gemaakt om de verouderde woningente vervangen en ruimte te maken voor verdichting en een gevarieerder woningaanbod. Zo kunnen er veel meerwoningen worden gerealiseerd mét behoud van het wandelpad met prachtigebomen dat door het hele plangebied loopt. Een nieuwe route haaks op het bestaande pad verbindt de locatie metde naastgelegen woongebieden en groenstructuur. Zo wordt het nieuwe plan verankerd in de omgeving. Het project bestaat uit drie woonblokken, waarvan één het kantooren woonwinkel van Elan Wonen huisvest. Twee gebouwen zijn opgezet volgens de corridor typologie en een carrévormig gebouw biedt ruimte aan privé parkeerplekken en een gemeenschappelijke binnentuin. De drie blokken zijn eenduidige volumes welke variëren in hoogte aansluitend bij de heldere opzet van de kenmerken de naoorlogse stedenbouw van de Boerhaavewijk. Samen vormen ze een familie met eigen kenmerken zoals raamverdeling en entrees maar mét gemeenschappelijke overeenkomsten in materiaalgebruik. Er worden een groot aantal verschillende type huurwoningen in de vrije sector gerealiseerd. Het grootste gedeelte bevindt zich in het middeldure huursegment met appartementen in diverse groottes, maisonnettes, grondgebonden woningenen woningen aan een dek waaronder wordt geparkeerd. De woningen op de verdiepingen worden uitgevoerd in hout en bestaan uit standaard modules van 3.6 meter breed. Deze modules krijgen een bamboe gevel en staan op een metselwerk plint. De hoofdentrees en bijbehorende trappenhuizen doorbreken de horizontale stapeling van verdiepingen met grote raampartijen. In de plint komen naast bergingen en de hoofdentrees van de blokken ook woningen om een levendige aansluiting op het maaiveld te garanderen. Rondom de blokken komt een overgangszone met groen en terrassen waarmee de privacy van de woningen op de begane grond wordt gerealiseerd en een eenduidig groen beeld rondom ontstaat. Nestkasten en -stenen bieden plaats aan vogels, vleermuizen en insecten. De entree van het kantoor en de woonwinkel aan de zuidzijde vormt een duidelijke kop aan de Floris van Adrichemlaan. Zo komen bewoners en beheerders samen op één locatie met een groene tussenwereld als verbindend element. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met FARO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan