Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: grafie Jeroen Musch
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype
Copyright: Studio Prototype

Studio Prototype presenteert House W

24 november 2014, 16:28
Studio Prototype heeft een woonhuis in het Gelderse Duiven gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw. Dankzij zelfbouw en een creatieve manier van aanbesteden heeft het bureau voor de derde generatie van een familie tegen een beperkte bouwsom architectonische kwaliteit weten te leveren.

Het nieuwbouwvolume van House W is versprongen ten opzichte van het bestaande woning en fungeert aan de straatzijde als een gesloten object, dat contrasteert met het oude woonhuis. Aan de tuinzijde opent de woningen zich door middel van een royale L-vormige veranda Een groot venster, voorzien van twee openschuivende puien zorgt voor het contact met de diepe tuin.

Als onderdeel van de kapvorm is de schoorsteen opnieuw geïnterpreteerd en zijn zowel de lichtkoker als een daklicht geïntegreerd.

Complete update
Door een aantal functionele ingrepen in het bestaande woonhuis heeft het woonhuis een complete update gekregen en vloeit het functioneel over in de nieuwbouw. In het bestaande gedeelte bevindt zich de keuken en het entreegedeelte. In het nieuwe volume bevindt zich het leef- en woongedeelte.

Het woongedeelte staat in directe verbinding met de tuin door de veranda. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers en de badkamer. Deze ruimten staan in direct contact met het woongedeelte via de vide.

In de woning is door diverse ingrepen getracht om het daglicht maximaal naar binnen te halen. De binnenruimten zijn ruimtelijk opgezet rondom een vide. De vide koppelt de begane grond en verdieping, het daglicht moet zorgen voor een optimale beleving van de geboden sculpturale ruimtelijkheid.

Dankzij de verspringing van de twee hoofdvolumes wordt een gekaderd uitzicht geboden naar de straatzijde. De L-vormige veranda in combinatie met grote schuivende glazen vensters zorgt dat het contact met de diepe tuin wordt versterkt.

Houten bekleding
Het gevelconcept van House W bestaat uit diagonale richtingen, wat is vertaald naar een houten bekleding bestaande uit western red cedar-latten. De afmetingen van de latten zijn zo fijn mogelijk gehouden, in contrast met de zware baksteen van het bestaande woonhuis. Aluminium profielen zijn ingezet om subtiele overgangen in materiaal en ruimte te krijgen.

Het diagonale patroon wordt op verschillende strategische posities geopend en werken als privacyschermen, meldt Studio Prototype.

Bouwmeesterschap
Om in de uitvoering de kwaliteit van de bijzondere detaillering te kunnen garanderen, is niet uitgegaan van een traditionele aanbesteding met een hoofdaannemer maar heeft de architect de verantwoordelijkheid genomen om vanuit bouwmeesterschap verschillende uitvoeringspartijen en leveranciers te contracteren.

Daarnaast is het woonhuis deels een zelfbouwproject, de bewoners hebben aan de binnenzijde van de woning het project in samenspraak met de architect verder afgerond. Op die manier heeft de opdrachtgever betere kwaliteit tegen een veel lagere bouwsom gekregen, besluit Studio Prototype.

Andere nieuwsberichten

Moke Architecten draagt bij aan vernieuwing Waterlandpleinbuurt

Gisteren, 13:30

MVRDV transformeert monumentaal pand voor flagshipstore elektrisch automerk

27 mei, 4:54

Openingslezing Rotterdam Architectuur Maand voor Elma van Boxel

27 mei, 11:22

Festival What Design Can Do verkent thema design en klimaatrechtvaardigheid

27 mei, 10:31

SFA organiseert evenement ‘Architect van je eigen werk!’

Gisteren, 14:20

PBL: provincies zouden integralere plannen moeten maken op de langere termijn

Gisteren, 09:45

Oorzaak instorten parkeergarage snel duidelijk, denkt architect

Gisteren, 09:00

Historische Tramhuis in Rotterdam ondergaat transformatie

27 mei, 2:37

Architect en Rietveld-kenner Bertus Mulder overleden

27 mei, 12:54

Noord-Holland komt met subsidie voor extra woonlaag

27 mei, 10:00
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan