Officiële startsein bouw van FiftyTwoDegrees

25 mei 2005, 12:40
NIJMEGEN GAAT INTERNATIONAAL BIJDRAGEN AAN KENNISECONOMIE MET FIFTYTWODEGREES

Op 25 mei klinkt in aanwezigheid van minister L.J. Brinkhorst in Nijmegen het officiële startsein voor de bouw van FiftyTwoDegrees, een omvangrijk project dat gaat bijdragen aan de regionale, nationale en internationale kenniseconomie. FiftyTwoDegrees is de nieuwe naam voor een gebouwencomplex, tot nu toe bekend als Philips City Center of Philips Business & Innovation Center (PBIC). Het complex verrijst naast de bestaande gebouwen van Philips Semiconductors Nijmegen.
Het ambitieuze kenniscentrum creëert een omgeving waar technologie (gelieerd aan de halfgeleiderindustrie, multimedia en ICT), business en lifestyle samengaan. In deze context kunnen nieuwe netwerken en allianties ontstaan en is er ruimte voor dialoog tussen producent en consument. Het resultaat: innovatieve ideeën en producten. Het centrum gaat bovendien de uitwisseling van kennis en creativiteit tussen productontwikkelaars, kennisinstituten en ondernemers faciliteren in een open podium.

Philips Semiconductors Nijmegen (PSN) is de toekomstige hoofdhuurder van fase 1a in het totaalplan: de achttien verdiepingen tellende kantoortoren. Dit markante pand voorziet in de behoefte van PSN aan een hoogwaardige werk- en verblijfsomgeving. Daarnaast draagt het totale concept bij aan het alliantiegedachtegoed, dat de onderneming sinds enkele jaren wereldwijd uitvoert. De alliantiegedachte houdt een nauwe samenwerking in met klanten en toeleverende partijen. De ontwikkelingen binnen Philips Semiconductors Nijmegen sluiten bovendien naadloos aan op het netwerk van hoogwaardige technologie tussen de universiteit van Leuven, Philips Eindhoven en Nijmegen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst krijgt minister Brinkhorst door de heren A. van der Poel (Chairman Medea+) en F. van Houten (Chief Executive Officer Philips Semiconductors Eindhoven) het voorstel voor een 'Pôle de Compétitivité Nanoelectronics' in Nederland aangeboden, een meerjarig programma dat wordt uitgewerkt door een aantal Nederlandse Medea+ partijen (Philips, ASML en ASM-I). Compass Group ('s werelds grootste food services organisatie), Interbrew Nederland NV onderdeel van InBev en wereldwijd de grootste bierbrouwer) en Stichting ROC Nijmegen zullen zich op 25 mei als participant aansluiten bij het project, voor onder andere fase 1b. (Fase 1b = Central Conference, Theatre & Exibition area, Hotel & Resorts, Leisure & Retail area, mobiliteitsvoorzieningen plus een (inter)nationale opleiding voor Hospitality, Facility Management en Services). Compass gaat tevens de exploitatie van de hospitality in fase 1a verzorgen. Vanaf 25 mei start ook de internationale acquisitie voor andere participanten in fase 1a. CB Richard Ellis Group, Verbeek Makelaars Nijmegen, Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV en het CBIN (Commissariaat Buitenlandse Investeringen Economische Zaken Nederland) gaan zich hiervoor inzetten.

FiftyTwoDegrees past uitstekend in het plan van het Ministerie van Economische Zaken om samen met andere overheden innovaties in kansrijke regio’s te versterken. Nijmegen vormt met Arnhem (KAN), Wageningen en Twente zo'n innovatieve regio. Een van de redenen waarom ook de gemeente Nijmegen en Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV participeren in het project.

Ontwikkeling en bouw van FiftyTwoDegrees worden gerealiseerd door ICE ontwikkeling en Ballast Nedam Bouw. Architect is Francine Houben/Mecanoo architecten in Delft. Philips Design onderzoekt, in samenwerking met ICE ontwikkeling en Mecanoo waar toepassingen van ‘Ambient Experience Design’ (AED) geïntegreerd kunnen worden. De kantoortoren en de overige te ontwikkelen gebouwen zijn voorzien van de nieuwste technologische toepassingen.

Eind 2006 wordt fase 1a van het project opgeleverd. De oplevering van fase 1b is gepland in 2010.

Ontwerp:
Mecanoo architecten [ meer ]

Andere nieuwsberichten

Gebouw met stripkreten op de gevel (MVRDV) geopend

Gisteren, 14:56

Gebouw met stripkreten op de gevel (MVRDV) geopend

Gisteren, 14:56

Bouw sluitstuk Newport Nesselande van start

Gisteren, 11:24

Stadsbestuur Rotterdam keurt masterplan Feyenoord City goed

17 oktober, 5:22

Renovatie Binnenhof mogelijk nog langer vertraagd

Gisteren, 15:27

Mobiliteitsplan Formule 1: op de fiets naar Zandvoort

Gisteren, 09:45

Renovatie voor beeldbepalende kas Hortus Botanicus Amsterdam

17 oktober, 2:58

Smal huis van Erwin Wurm te zien in Oude Kerk Delft

17 oktober, 11:33

Renovatie Binnenhof definitief jaar uitgesteld

17 oktober, 9:40

Kerkgebouw voor twee genootschappen in Leidsche Rijn

16 oktober, 4:33
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan
Bekijk ook eens de vernieuwde website van ons zusterbedrijf Archello
Ga naar Archello
Nee, bedankt