Het internationale R&D-centrum van de MBCC Group in Trostberg, Duitsland
Copyright: MBCC Group
Copyright: MBCC Group
Copyright: MBCC Group
Het internationale R&D-centrum van de MBCC Group in Trostberg, Duitsland
Copyright: MBCC Group
Copyright: MBCC Group
Copyright: MBCC Group

MBCC Group actief als zelfstandige organisatie

8 oktober 2020, 16:21
Onder de naam MBCC Group is het vroegere BASF Construction Chemicals sinds 1 oktober operationeel als zelfstandige organisatie. MBCC Group is wereldwijd één van de toonaangevende leveranciers van chemicaliën en oplossingen voor de bouwsector.

De organisatie, met onder andere het merk Master Builders Solutions, werd de voorbije achttien maanden afgesplitst van BASF Group. Lone Star, een internationaal opererende private equity-onderneming is de nieuwe eigenaar sinds 30 september 2020 middernacht, waarmee ook de nieuwe naam van kracht werd.

MBCC Group is wereldwijd actief als aanbieder van innovatieve en duurzame producten en oplossingen op verschillende gebieden, zoals gebouwen, constructies, tunnelbouw, nieuwbouw en renovatie, aldus de groep. Ze behoort naar eigen zeggen tot ‘s werelds belangrijkste leveranciers van hulpstoffen en is een belangrijke speler op de sterk gefragmenteerde markt voor bouwsystemen.

Markten en merken
MBCC Group bedient meer dan 30.000 klanten en zakenpartners over de hele wereld. De groep telt ongeveer 70 juridische entiteiten wereldwijd en zo’n 7500 werknemers en bouwdeskundigen in meer dan 60 landen. Het wereldwijde en Europese hoofdkantoor bevindt zich in het Duitse Mannheim en er zijn regionale hoofdkantoren in Beachwood, Ohio (Amerikaans continent), Dubai, VAE (MiddenOosten, Rusland en Afrika) en Singapore (Azië en Pacifisch gebied).

De succesvolle belangrijkste merken van MBCC Group (Master Builders Solutions, PCI, Thermotek, Wolman, Colorbiotics en Watson Bowman Acme) zijn vertrouwde namen op de verschillende markten en kunnen bogen op meer dan 100 jaar geschiedenis en ervaring in de sector.

De nieuwe eigenaar Lone Star heeft Jochen Fabritius aangesteld als de nieuwe CEO van MBCC Group. Fabritius is ingenieur van opleiding en heeft bijna zijn hele carrière in de bouwsector gewerkt. De afgelopen jaren werkte hij voor Xella, vanaf 2014 als COO en vanaf 2017 als CEO. Daarvoor werkte hij vijftien jaar bij het adviesbureau McKinsey & Company.

Innovatie en duurzaamheid
Innovatie, een van de belangrijkste drijfveren van MBCC Group, is bijzonder sterk aanwezig dankzij een netwerk van wereldwijde en regionale R&D-centra. In het wereldwijde R&D-centrum in het Duitse Trostberg werken deskundigen aan fundamenteel onderzoek, nieuwe betontechnologieën en de ontwikkeling van nieuwe producten en processen voor bouwchemicaliën en aanverwante systeemoplossingen. Dit centrum stuurt de innovatieketen van MBCC Group op het vlak van hulpstoffen, tunnelbouw en harsen en beheert de volledige octrooienportefeuille en wereldwijde technologieprojecten.

MBCC Group heeft regionale ontwikkelingscentra in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Pacifisch gebied, en de regio Midden-Oosten/Rusland/Afrika. “Duurzame oplossingen aanreiken is een centraal element in het portfolio van MBCC Group”, aldus dr. Sven Asmus, Chief Technology Officer van MBCC Group.

“Op het moment is meer dan 35% van alle producten die worden aangeboden door de groep al duurzaam geoptimaliseerd. Door de economische voordelen te vergroten en tegelijkertijd de opwarming van de aarde tegen te gaan, spelen we in op de behoeften van de klant en maken we duidelijk wat onze visie is”, vervolgt Asmus.

In samenwerking met Europese klanten tonen de experts van Master Builders Solutions aan de hand van concrete voorbeelden hoe klanten dankzij hoogstaande chemie hun productiviteit kunnen verhogen en hun operationele kosten en koolstofvoetafdruk verlagen, stelt de groep. Extern gevalideerde evaluatietools zoals de Life Cycle Analyzer koppelen duidelijke cijfers aan de verkregen voordelen.

Online Planning Tool van Master Builders Solutions
De sterk toenemende digitalisering in de bouwsector wordt ook weerspiegeld in het digitale aanbod van MBCC Group. Met meer dan 700 BIM-objecten en een gestaag groeiende objectendatabank voor de merken Master Builders Solutions, Watson Bowman Acme, Thermotek, Senergy en Finestone, beschikt MBCC Group over de naar eigen zeggen grootste BIM-portefeuille in de bouwsector.

De objecten zijn beschikbaar in meerdere wereldwijde BIM-bibliotheken en –databases. Naast BIM biedt MBCC Group ook verschillende oplossingszoekers, berekeningstools en andere digitale diensten. Een mooi voorbeeld is de Online Planning Tool van Master Builders Solutions.

Dit stuk gereedschap helpt bouwprofessionals niet alleen snel en eenvoudig de juiste oplossingen voor hun projecten te vinden, stelt MBCC Group, maar past zich ook flexibel aan wanneer de projectvereisten wijzigen en biedt cruciale informatie bij elke stap in de planning. 

Andere nieuwsberichten

Nieuw centrumgebouw voor woonzorgpark Noordwijk

3 uur geleden

Eerste twee fases Pontkade op NDSM-werf opgeleverd

Vandaag, 11:49

Speellandschap vormgegeven als een 'Italiaans bergdorp'

Vandaag, 10:27

Bouw woonwijk MVRDV op voormalige legerbasis Mannheim begonnen

Gisteren, 14:05

Stedelingen kopen vaker huis in landelijk gebied

Vandaag, 11:06

Rechter wijst schadeclaim om parkeergarage Eindhoven Airport af

Vandaag, 09:14

Vastgoedavontuur was volgens onderzoek begin einde SNS Reaal

Gisteren, 10:37

Ook Neder-Germaanse limes op werelderfgoedlijst geplaatst

Gisteren, 09:58

Paleis Het Loo pas medio 2022 weer open

27 juli, 1:39

Nieuwe Hollandse Waterlinie en Drentse Kolonieën toegevoegd aan werelderfgoedlijst

26 juli, 3:42
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan