Tarkett roept op tot concrete actie bij COP21

9 december 2015, 12:26
Tarkett heeft zich aangesloten bij een coalitie van internationale bedrijven die oproept tot concrete actie tegen klimaatverandering. De oproep is concreet gedaan aan de vooravond van de Climate Change Conference of the Parties 21 (COP21), de VN-klimaatconferentie die wordt gehouden van 30 november tot 11 december 2015 in Parijs. “Alleen met een strategie op de lange termijn, voorbij COP 21, deze problemen aan kunnen pakken”, zegt Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett.

Deze nieuwe coalitie, bestaande uit 78 CEO's van internationale bedrijven die actief zijn in meer dan 150 landen en regio’s met een gezamenlijke omzet van 2,13 biljoen dollar, is ervan overtuigd dat de private sector de verantwoordelijkheid heeft internationaal in actie te komen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De Open Brief, mede mogelijk gemaakt door het World Economic Forum, biedt nationale regeringen aan om in gezamenlijk overleg concrete acties te formuleren en passende en effectieve doelen te stellen.

Circulair economisch bedrijfsmodel
Tarkett onderschrijft het streven van de andere internationale bedrijven volledig. “Onze hele visie is erop gericht innovatie en de vindingrijkheid van mensen in te zetten om ons bedrijf te transformeren naar een circulair economisch bedrijfsmodel gebaseerd op samenwerking, met een positieve invloed op People, Planet en Profit”, zegt Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett.

“We hebben dan ook niet geaarzeld om dit belangrijke initiatief tegen klimaatverandering te ondersteunen, omdat we geloven dat we alleen met een strategie op de lange termijn, voorbij COP 21, deze problemen aan kunnen pakken”, vervolgt hij. “Slimme, toekomstgerichte bedrijven moeten hun CO2-voetafdruk verminderen, een van de kerndoelen van de circulaire economie. Op die manier kunnen we innoveren en een economische groei stimuleren die zowel winstgevend als volledig duurzaam is.”

Tarkett streeft naar een duurzame bedrijfsvoering, geïnspireerd door de doelen van de regeneratieve circulaire economie en de Cradle to Cradle-principes. Sinds 2011 implementeert Tarkett een brede duurzaamheidsstrategie op basis van een ‘circulair model met gesloten kringloop', ingegeven door een uitgebreide eco-innovatiestrategie die een positieve bijdrage levert aan de gezondheid en het welzijn van mensen en de planeet, gedurende elke stap in de levenscyclus van een product (ontwerp, productie, gebruik en hergebruik).

Traditie
De steun van Tarkett aan de 'Open Brief' komt een maand na de aankondiging van Tarkett’s deelname aan het World Economic Forum, waar het bedrijf betrokken zal zijn bij ‘Environment and Natural Resource Security’, een Global Challenge-initiatief, en als ‘Industry Partner’ bij ‘Infrastructure and Urban Development’.

Desso, nu onderdeel van Tarkett, zet zich al lange tijd in voor het bevorderen van circulaire activiteiten. Tarkett zet de traditie voort met zijn bijdrage aan Project MainStream4, een industrie overstijgend en door CEO’s geleid mondiaal initiatief voor versnelling van innovatie en opschaling van de circulaire economie, georganiseerd door het World Economic Forum en de Ellen MacArthur Foundation.

Eco-innovaties en -initiatieven
Tarkett bevindt zich naar eigen zeggen in de voorhoede als het gaat om het vormgeven van deze transformatie in de vloerenbranche. Dit heeft geleid tot baanbrekende eco-innovaties en -initiatieven, zo stelt de onderneming, waarvan ze als voorbeelden noemt: vloeroplossingen die bijdragen aan betere kwaliteit van de binnenlucht en het welzijn, interactieve leefruimtes in de gezondheidszorg, gebruik van ftalaat-vrije weekmakers, productontwerp op basis van een hoog aandeel gerecycled materiaal, ontwikkeling van recyclingprogramma's en implementatie van duurzame energie.

Andere nieuwsberichten

KAW transformeert restruimte tot gevarieerde woonbuurt

49 minuten geleden

Nathalie de Vries nieuwe stadsbouwmeester van Groningen

1 uur geleden

51N4E en NU architectuuratelier tonen plan voor opwaardering park en Floraliënhal Gent

3 uur geleden

Woongebouw als 'bergdorp' op parkeergarage Amstelveen

3 uur geleden

Onderzoeksraad: stel controle constructie grote gebouwen verplicht

54 minuten geleden

'Bedrijven willen kantoorruimte op juiste plek'

Vandaag, 09:17

Regio Amsterdam wil 100 miljoen voor versnelde woningbouw

Gisteren, 10:19

CRa pleit voor een minister van Ruimte

Gisteren, 09:22

Museum Arnhem schuift nieuwe vleugel over stuwwal

23 november, 5:28

Gaasperdammertunnel volledig open voor verkeer

23 november, 4:00
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan