Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: ROCKWOOL B.V.
Copyright: ROCKWOOL B.V.
Copyright: ROCKWOOL B.V.
Copyright: ROCKWOOL B.V.
Copyright: ROCKWOOL B.V.
Copyright: ROCKWOOL B.V.
Copyright: ROCKWOOL B.V.
Copyright: ROCKWOOL B.V.

Duurzame gevelisolaties voor Isofit

1 november 2023
Veel, snel, duurzame meters maken met behoud van hoogwaardige kwaliteit. Dat is wat ISOFIT graag wil bereiken bij haar isolatiewerkzaamheden van woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen. De isoleerder werkt meestal via metselbedrijven voor grote bouwbedrijven, zoals Heijmans, die veelvuldig ROCKWOOL isolatieproducten toegepast willen zien bij Nul op de Meter nieuwbouw woningen. “Wij werken graag met ROCKWOOL-isolatie omdat het snel en makkelijk te verwerken is en bovendien past in onze manier van duurzaam isoleren”, zegt directeur-eigenaar Sander Visser.

ISOFIT is een specialist in duurzame gevelisolaties en voert circa honderd isolatieprojecten per jaar uit. Een dergelijk volle orderportefeuille vereist een strakke planning waarbij de isoleerder veel volume moet maken, maar wel met behoud van een professionele en hoogwaardige afwerkingskwaliteit. Dat vereist naast de nodige vaardigheid en motivatie van de verwerker een isolatieproduct en service die in deze aanpak past. Sander Visser geeft wat dat betreft hoog op over ROCKWOOL isolatie, hoewel ISOFIT ook andere isolatiesystemen toepast, zoals hardschuim of glaswol.

“Desalniettemin verwerken we vaak ROCKWOOL-isolatie”, zegt Sander. “Heijmans bijvoorbeeld schrijft het vaak voor. Steenwol is een zeer energie-efficiënt en duurzaam isolatiemateriaal dat bovendien hoge ogen gooit op het gebied van brandveiligheid en akoestiek.” Voor zijn compagnon c.q. architecte Laura Minca telt het milieuvriendelijke aspect van ROCKWOOL isolatieproducten het zwaarst. “Het is recyclebaar en een hernieuwbaar product en gemaakt van natuurlijk materiaal zonder fossiele brandstoffen. Duurzaam isoleren is belangrijk voor ISOFIT.” 

Makkelijk en snel naadloos isoleren
Voor de circa 20 isoleerders van ISOFIT - overwegend ingehuurde zzp’ers - blijkt de bewerking en verwerking van de isolatieplaten in de dagelijkse praktijk het meest cruciaal om zoveel mogelijk meters gevel per dag te isoleren. Wat dat betreft niets dan lof van Sander Visser voor de gevelisolatieplaten van ROCKWOOL. “Je kunt heel makkelijk en snel naadloos isoleren en dat is een voorwaarde als je zoals wij in een strak tijdschema moeten werken.”

Maar natuurlijk komt het wel eens voor dat bij lastige hoeken of verlopen de plaat versneden moet worden. Ook al streeft ISOFIT uiteraard naar zo weinig mogelijk snijverlies. “Gelukkig kun je heel makkelijk met een scherp mes iets van de isolatieplaat afsnijden. Het materiaal blijft altijd haaks en dat zie je aan de strakke afwerking. De ervaring leert ook dat steenwol heel vergevingsgezind is als er iets overmaat is. Steenwol is makkelijk samendrukbaar zodat het toch naadloos past.”

Recyclebaar en dampopen
Voor Sanders compagnon en tevens echtgenote Laura Minca - die in het dagelijks leven ook een eigen architectenbureau heeft - weegt zoals gezegd het milieu-aspect het zwaarst in haar voorkeur voor steenwolisolatie van ROCKWOOL. Volgens berekeningen gaat een isolatieplaat minstens 75 jaar mee, waarna het materiaal gerecycled kan worden en als grondstof dient voor een nieuw isolatieproduct. Laura Minca is een passiefhuis-gecertificeerde ontwerper. De kern van deze ontwerpfilosofie is dat de schilisolatie en de instraling van de zon zorgen voor een behaaglijk wooncomfort. Niet alleen dat het binnen voldoende warm aanvoelt, maar ook dat het binnenklimaat gezond is. “Wat dat betreft is steenwol een natuurlijk materiaal dat dampopen is”, zegt de architecte.

Duurzaam en energieneutraal wonen
ISOFIT hecht veel waarde aan duurzaam en energieneutraal wonen voor toekomstige generaties. Wat dat betreft is er nog veel werk aan de winkel, want er moeten nog miljoenen woningen worden verduurzaamd, waarbij een eerste vereiste is: isoleren. Dat dient snel, effectief maar zeker ook secuur te gebeuren. “Wij hebben een team dat van aanpakken weet, maar wel oog heeft voor detail. Tijdens het werk proberen de isoleerders zo min mogelijk materiaal te verspillen en topkwaliteit te leveren. Dat houdt in: geen kieren, 100% luchtdicht en precies op schema werken”, benadrukt Sander.

Expertise
Om de kwaliteit en snelheid hoog te houden is een goede, adequate service van de isolatieleverancier belangrijk. Sander Visser prijst de duidelijke verwerkingsvoorschriften, overige inhoudelijke productsheets van ROCKWOOL en de expertise van de technische adviseurs van ROCKWOOL die een prima aanvulling vormen op de ervaring van het personeel van ISOFIT met de isolatieproducten.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ROCKWOOL B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan