Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council
Copyright: Malaysian Timber Council

The Telegraph Pole House, Langkawi

1 februari
Tijdens het ontwerpstadium van hun huis wilden het Britse echtpaar Bob en Angela Gabriel enkele kenmerken aannemen van een inheems langhuis uit de Maleisische staat Sarawak. In lijn met het ontwerp van het langhuis wilden ze een huis volledig van hout met slechts één groot dak, grote overhangende dakranden, open lucht en multifunctionele leefruimtes.

Architect BC Ang van Building Bloc had de hoofdondersteunende kolommen van het huis ontworpen met grote, stevige boomstammen. De kosten bleken echter te hoog, aangezien het niet eenvoudig was om dergelijke grote stammen te verkrijgen. De hoofdaannemer kwam te hulp, wetende van een houtleverancier die voornamelijk gerecycled hout verzamelde. Dit paste goed bij Bob en Angela, die altijd milieubewust zijn geweest en hun huis zo milieuvriendelijk mogelijk wilden maken.

De leverancier had geen houten palen groot genoeg voor de kolomgrootte die nodig was volgens het ontwerp. Wat hij wel had, waren geredde houten lantaarnpalen die nog steeds technisch in orde waren. De architect kwam toen met het ingenieuze idee om vier lantaarnpalen samen te voegen tot een structurele kolom. Zo ontstond de bijnaam "Lamp Post House". Alles viel toen op zijn plaats, en de bestaande groeven op de houten kolommen vergemakkelijkten de verbindingen met de houten balken die ongeveer dezelfde grootte hadden.

Dit huis heeft geen voordeur op de begane grond, omdat dit is ontworpen als een volledig open leef- en entertainmentruimte. De hele ruimte wordt alleen begrensd door een keuken met bakstenen muren en glas aan de ene kant en een badkamer en opslag aan de andere kant. De keuken is de enige geklimatiseerde ruimte in het hele huis. Een zijde van de woonkamer opent naar de tuinen, terwijl de andere zijde uitkomt op een oneindig zwembad dat de volledige lengte van het huis beslaat. Terwijl men verder de open leefruimte in beweegt, worden de ogen geleid naar het zwembad en het panoramische uitzicht op het dorp daarbuiten.

Alle lantaarnpalen die zijn samengevoegd tot structurele kolommen werden opzettelijk onafgewerkt gelaten, en velen tonen nog steeds hun serienummers. Deze originele touch geeft het hele huis een sfeer van authenticiteit en pittoreske rustiekheid. Een sculpturale trap met grote, ogenschijnlijk zwevende houten treden (gemaakt en gerecycled van nog meer lantaarnpalen) die worden opgehangen door slanke staven, verwelkomt je in het bovenste deel van het huis, waar de rust- en slaapvertrekken zich bevinden.

Bij het aanpassen van het traditionele langhuisontwerp lopen veranda's over de hele lengte van het huis aan beide zijden van de bovenverdieping. Het veranda met uitzicht op het zwembad is de perfecte plek voor een sundowner, evenals om verder te kijken dan het dorp op heldere, zonnige dagen. De gerecyclede houten wandpanelen voor de bovenverdieping waren geschuurd maar niet helemaal, waardoor de resten van de oude verf zichtbaar blijven, wat het een vleugje gekarteld karakter geeft. De hele eerste verdieping is omringd door voornamelijk glazen schuifdeuren om insecten buiten te houden en de fusie van buiten met binnen te vergemakkelijken.

De centrale leef-/familieruimte is ingericht met een eclectische verzameling antieke meubels en wordt geflankeerd door slaapkamers aan beide uiteinden. Het hele huis deelt een enorm plafond dat alleen zichtbaar is vanaf de bovenverdieping. Het plafond heeft een spectaculair rooster van houten spanten, afgewisseld met een willekeurig patroon van dakshingles. Wetende dat hout goed warmte afvoert, hebben het echtpaar alleen plafondventilatoren geïnstalleerd als koelmiddel voor de master suite, de familiekamer en de twee logeerkamers op de bovenverdieping.

Het huis is verstoken van architectonische versieringen. Een uitzondering zijn de uitgesneden houten vogels die zijn bevestigd aan de samengestelde balken van de eerste verdieping die uitsteken boven het zwembad. Bob had deze houten vogels gekocht tijdens een van hun reizen naar Malakka op zoek naar antieke meubels. Deze houten vogels zitten nu vrolijk boven het zwembad en kijken uit over het dorp, de velden en de zee daarbuiten. Deze vogels zijn sindsdien het gespreksonderwerp geworden voor bezoekers. Ze lijken goed te passen bij het gerecyclede houtthema van het huis. 
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Malaysian Timber Council

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Malaysian Timber Council

Malaysian Timber Council
Malaysian Timber Council
Malaysian Timber Council
Malaysian Timber Council
Malaysian Timber Council
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan