Copyright: Forbo Eurocol Nederland B.V.
Copyright: Forbo Eurocol Nederland B.V.
Copyright: Forbo Eurocol Nederland B.V.
Copyright: Forbo Eurocol Nederland B.V.
Copyright: Forbo Eurocol Nederland B.V.
Copyright: Forbo Eurocol Nederland B.V.
Copyright: Forbo Eurocol Nederland B.V.
Copyright: Forbo Eurocol Nederland B.V.

CliniClowns pand met FloorColouring

2 december 2021
CliniClowns combineert 'huiselijk en industrieel' met FloorColouring
De Wagenwerkplaats in Amersfoort is een bijzondere locatie. Dit voormalige NS-gebouwencomplex en Rijksmonument geldt als industrieel erfgoed. De gebouwen bieden inspirerend ruimte aan evenementen en allerlei (bedrijfs)activiteiten. Stichting CliniClowns Nederland betrok er tien jaar geleden een pand en het interieur onderging onlangs een ingrijpende renovatie naar een ontwerp van OOK Architecten, met wie Linda Wijnands van Forbo Eurocol de contacten onderhield. Nice Interiors uit Warmond werkte er 300 m² vloer af met FloorColouring.

'Ik moest vooraf aan het idee wennen, maar de vloer past prachtig bij het industriële karakter van ons kantoor'

Rijdend over het grote binnenterrein van de Wagenwerkplaats, op weg naar de reden van ons bezoek, komt het spoorwegverleden van dit voormalige NS-complex je overal tegemoet. De straten en gebouwen ademen 'trein' en hier en daar staat een uitgerangeerd treinstel opgesteld. De NS mag er zijn vertrokken, het complex bruist van de activiteit. Terwijl we buiten rondkijken, arriveren er feestelijk geklede gasten op weg naar de voormalige 'Veerensmederij', tegenwoordig 'Theater in Amersfoort'. Samen met Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt gaan we het CliniClowns-gebouw binnen onder een grote herkenbare clownsneus op de gevel, het logo van de stichting. 's Avonds zijn deze rode neus en twee vensterbogen erboven als wenkbrauwen verlicht, zodat deze clown je ook in het duister 'toelacht'.

Huiskamergevoel
Binnen bij de receptie ontmoeten we Anne Marie Imbens. Zij werkt al 21 jaar bij CliniClowns, tegenwoordig in de functie van hoofd Beheer & Support. Hier in de entree valt ons oog direct op de FloorColouring-vloer. Deze is uitgevoerd in een fraaie industriële kleur grijs en de verwerker heeft er speelse slagen in aangebracht. De vloer loopt door richting kantoortuin en sluit prachtig aan bij de originele elementen van het interieur. Ook de studiovloeren beneden zijn uitgevoerd in dezelfde kleur FloorColouring. Een combinatie van 'stijlvol industrieel en een warm huiskamergevoel', zoals Anne Marie het omschrijft. En dan te bedenken dat zij op voorhand een heel ander soort vloer in gedachten had.

Warm industrieel
'Ik was uitgegaan van een gietvloer in een egale kleur', legt zij uit. 'Toen ik hoorde dat OOK Architecten voor deze FloorColouring-vloer met kleurschakeringen had gekozen, moest ik eerst even aan het idee wennen. Maar omdat wij al heel enthousiast waren over hun hele ontwerp voor de renovatie, kregen zij ook ons vertrouwen voor deze vloer. En terecht, we vinden hem prachtig. We wilden een vloer die aansluit bij de industriële uitstraling van het gebouw, met zijn kale vloeren en hoge plafonds, zichtbare leidingen en open staalconstructies. Tegelijk zochten we ook de warmte die bij CliniClowns past. En ik moet zeggen: dat is heel goed gelukt. We zijn nog niet klaar met de inrichting, maar iedereen voelt zich heel prettig in de nieuwe werkruimten.' Naast de entree en een deel van de benedenverdieping, bracht Nice Interiors ook FloorColouring aan op de vloeren van het werkcafé, verdeeld over twee niveaus. Op de tussenverdieping bevindt zich de keuken met groot houten eiland en op het hoogste niveau zijn twee grote tafels aaneengesloten. Hier kunnen mensen prettig vergaderen, eten en ontspannen.

Hartverwarmend
Intussen is ook Micha van Ree aangeschoven, directeur-eigenaar van Nice Interiors. Hij komt meepraten over dit FloorColouring-project, maar eerst hebben we het uitgebreid over CliniClowns. Anne Marie vertelt enthousiast over de organisatie, het uitdagende en mooie werk en de vele manieren waarop de CliniClowns hun optredens verzorgen. Anne Marie: 'Onze clowns spelen voor kinderen die in een ziekenhuis verblijven, daar kennen de meeste mensen ons van. We komen ook in instellingen voor kinderen met een handicap en revalidatiecentra. De respons van de kinderen verschilt. De ene keer is er echte interactie met de clowns, de andere keer krijgen de clowns een vrolijke glimp in de ogen van het kind te zien. Ook de reactie van oudere mensen met dementie voor wie we optreden, is hartverwarmend. Die kruipen vaak helemaal uit hun schulp. We krijgen ook terug dat verplegend personeel zich vaak inroostert op de dagen dat onze clowns een ziekenhuis of zorginstelling bezoeken, want die zijn heel bijzonder.' Naast optredens op locatie spelen de CliniClowns ook via een speciale app, voor kinderen die aan huis gebonden zijn. In coronatijd vergde dat veel improvisatie, zowel 'live' als digitaal. Anne Marie: 'CliniClowns kropen zelfs in hoogwerkers voor ziekenhuizen en clowns die vanuit huis werkten, bouwden hun huiskamer soms om tot een heus decor.'

Technisch advies
Terug naar het FloorColouring-project. Waren er nog technische hobbels te nemen? 'Voor elk project neem ik contact op met René', zegt Micha. 'We hebben een uitstekende relatie en ik vaar blind op de technische rapporten die hij schrijft voordat we aan een project beginnen. Ik zorg vervolgens dat de mensen die het werk uitvoeren dit met de voorgeschreven Eurocol-producten doen en volgens de geadviseerde werkwijze. Dat is ook belangrijk voor de projectgarantie die we afgeven.' René: 'Deze bovenste vloer van het werkcafé waar we nu zitten, heeft een houten ondergrond. Daarom hebben we de FloorColouring hier versterkt met 811 Renovezels om beweging op te vangen. Op het middelste niveau ligt een betonvloer op Lewisplaten, dus daar kon de FloorColouring zo overheen. De betonnen beganegrondvloer ligt op zand, dus daar hebben we eerst een vochtscherm van epoxy 021 Euroblock Reno met 846 Quartzsand aangebracht. Deze keuze is gemaakt om direct voor de starheid te zorgen die we wilden hebben, omdat dit vloerdeel is voorzien van ingefreesde vloerverwarming.' Micha: 'Sommige delen van de vloer beneden hebben we vooraf gefreesd om oude verflagen te verwijderen.' Tot slot wijst Anne Marie nog op reparatieplekken in de bestaande betonvloer naast de kantoortuin, waar geen nieuwe afwerking is aangebracht en die wat licht afsteken bij de rest van de vloer. Micha en René zijn het erover eens dat ze die plekken mooi kunnen opknappen met BetonDesign in een matchende kleur. Ze maken meteen een afspraak met Anne Marie om kleurstalen te bekijken.

CliniClowns steunen?
Stichting CliniClowns Nederland bestaat dertig jaar en telt inclusief staf 150 medewerkers, van wie 100 clowns die men zelf opleidt. De stichting ontvangt geen subsidie maar werft als CBF-erkend Goed Doel fondsen, van particuliere donateurs tot bedrijven die sponsoren. Draagt u het werk van CliniClowns ook een warm hart toe? Donateur worden kan via onderstaande link:

https://www.cliniclowns.nl/
ookarchitecten.nl/front
https://wagenwerkplaats.eu/
 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Forbo Eurocol Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Forbo Eurocol Nederland B.V.

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan