Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
slagharen bigjake - decodesign
slagharen bigjake - decodesign
slagharen bigjake - decodesign
slagharen bigjake - decodesign
slagharen bigjake - decodesign
slagharen bigjake - decodesign
slagharen bigjake - decodesign
slagharen bigjake - decodesign

500 m² DecoDesign-vloer in Big Jake Slagharen

8 april 2021
'OP DEZE DECODESIGN-VLOER WORDEN JAARLIJKS VELE DUIZENDEN VOETSTAPPEN GEZET'

Attractie- & Vakantiepark Slagharen is nog gehuld in een dik pak sneeuw, als we tijdens de winterstop in februari een kijkje komen nemen bij de finishing touch van dit DecoDesign-project. Eurocol-verwerkingstechnici Marco Wouda en Michael Verberne zijn er speciaal voor naar Slagharen afgereisd. Na het begeleiden van de mensen van FESTAS Project- en Woningstoffering bij het aanbrengen van twee basislagen 330 ColourCoat, zullen ze hun vandaag de fijne kneepjes bijbrengen van het spuiten van de 331 SprayCoat.

Gezamenlijk project
Namens Forbo Eurocol zijn ook Ruud Vaessen en Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee van de partij, net als directeur-eigenaar van FESTAS Robert Jan Alting. 'Het mooie van dit project is dat we het echt samen hebben gemaakt', vertelt Ruud. 'De medewerkers van 'Slagharen' hebben de zaal leeggeruimd, schoongemaakt en de vloer machinaal ontvet met 014 Euroclean. Ook hebben ze de wanden en objecten in de ruimte netjes afgeplakt. Wim zorgde voor de technische projectbegeleiding en de mannen van FESTAS hebben een vochtscherm aangebracht en de bestaande vloer geëgaliseerd en voorgestreken.' Wim: 'Omdat DecoDesign een nieuw Eurocol-product is en het spuiten van de SprayCoat een bepaalde werkwijze vereist, zijn Marco en Michael vandaag hier om de verwerkers van FESTAS daarmee op weg te helpen.'

Proef wordt volledige renovatie
Directeur Dave Storm van Attractie- & Vakantiepark Slagharen en Ruud Vaessen kennen elkaar al langer. Ruud: 'Voordat ik bij Forbo Eurocol werkte, in de tijd dat Dave Sales & Marketing manager was van een groot hotel in Brabant, heb ik enkele stofferingsprojecten voor hem verzorgd. We hebben altijd contact gehouden en toen ik een mooi referentieproject zocht voor DecoDesign, dacht ik direct aan Dave. Bij Slagharen zou ik er toch wel een vloertje of wandje mee moeten kunnen doen, zo was het idee.' Toen dat 'vloertje of wandje' de volledige vloerrenovatie in Big Jake Dinner House bleek te zijn, moest Ruud wel even slikken. Hij ging in overleg met Wim de Pee en Robert Jan van FESTAS, die al eerder stofferingsprojecten in Slagharen had uitgevoerd. Die zag het ook wel zitten om met DecoDesign aan de slag te gaan.

Verrassing
Als we de Big Jake binnenlopen, is net alles klaar om te gaan spuiten met de SprayCoat. Marco en Michael laten de FESTAS-mannen zien waar ze zoal op moeten letten, zoals een slimme looproute en het bewegen van de verfspuit. Terwijl Marco de slang en haspel meevoert, spuit Michael het eerste deel van de vloer in met SprayCoat aan de hand van een door de klant goedgekeurde voorbeeldstaal. Dat sprayen gaat verrassend snel. In luttele minuten is al een flink deel van de vloer afgewerkt in de kleur Warm. Tijd voor de verwerkers van FESTAS om de spuit zelf ter hand te nemen. Dat moet echter nog even wachten, want Jo-Ann Venema, Commercieel Directeur van Slagharen, heeft een verrassing in petto. Randy en Rosie, de levensgrote wasbeermascottes van Slagharen komen ook een kijkje nemen en er zijn bloemen voor de mensen die het project hebben vormgegeven. Dan moet iedereen weer gauw plaatsmaken, want het spraycoaten gaat verder. Daarna nog twee keer aflakken en dan is de vloer klaar.

Westernuitstraling
Boven, in vergaderruimte Jacky's Saloon, grenzend aan Big Jake Dinner House, praten we verder met Dave, die een jaar daarvoor is begonnen als Directeur in Slagharen. 'Toen Ruud me vroeg om een referentieproject in ons park, dacht ik gelijk aan de Big Jake. Toen hij hoorde dat we het dan over 500 m² hadden, schrok hij eerst wel even. Toch hebben we doorgezet, samen met Wim en Robert Jan. Big Jake heeft een westernuitstraling, dus de nieuwe vloer moest daar goed bij passen. Een gietvloer is praktisch, maar vaak nogal saai en grijs. Die spikkels van de SprayCoat zorgen voor een levendige uitstraling en ze bieden nog een voordeel: je ziet niet elk vlekje of vuiltje op de vloer. Niet onbelangrijk als je bedenkt dat op deze vloer jaarlijks vele duizenden voetstappen worden gezet. Die stappen zijn ook van spelende kinderen, met hun stepjes, ballen en uiteraard het eten dat ze hier geserveerd krijgen. We wilden een praktische vloer die tegen een stootje kan en ook makkelijk schoon te houden is. Daarom plaatst FESTAS hier ook nog Forbo Coral-schoonloopmatten bij de drie ingangen.'

Proefstaal
Ruud werkt graag samen met Dave. 'Hij staat open voor nieuw dingen en daar is deze DecoDesign-vloer een mooi voorbeeld van.' 'Dave is ook kritisch en nooit in één keer tevreden', vult Robert Jan aan. 'Samen met Wim heb ik hem de DecoDesign-stalen voorgelegd en uiteindelijk hebben we een proefstaal gemaakt die volgens Dave precies de juiste intensiteit aan spikkels had. Zo hebben we het werk ook uitgevoerd.' Dave legt uit dat het ook een van zijn taken is om de diverse ruimten en gastenverblijven in het park beter te laten aansluiten op de wensen van nu. Eigentijdse vloeren en stoffering horen daarbij.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Forbo Eurocol Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Forbo Eurocol Nederland B.V.

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan