Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
FloorColouring - Piet de Wit fietsenwinkel
FloorColouring - Piet de Wit fietsenwinkel

FloorColouring-vloer in tweewielers winkel

12 juni 2019
Wielrenners, toerfietsers, mountainbikers en liefhebbers van e-bikes en speed pedelecs kunnen in Wormerveer hun hart ophalen. In de nieuwe twee-verdiepingenshowroom van Piet de Wit Tweewielers treffen zij een waar fietswalhalla. VLAQ Projectinrichting installeerde er een prachtige combinatie van FloorColouring-vloeren met LVT-presentatie-eilanden. 

De nieuwe winkel van Piet de Wit Tweewielers bevindt zich in het ruim opgezette Shoppingcenter Noorderveld in Wormerveer. Zodra je de lichte entree binnenstapt, komt er een zee van ruimte op je af. Overal staan fietsen fraai opgesteld in groepjes, met her en der een blikvanger op een podium. Daarnaast diverse displays met onderdelen, fietskleding en accessoires. Ook is er een speciale afdeling waar je als wielrenner of mountainbiker een volledige bewegingsanalyse kunt laten maken en je fiets perfect kunt laten afstellen op je lichaam en houding. Ook kunnen klanten even een stukje droog oefenen op de diverse fietssimulators.

160 kuub sloopafval
‘Je kunt je nu nauwelijks meer voostellen dat dit voorheen een Trendhopper-vestiging was’, zegt trotse eigenaar Martin Slagt. ‘Het was hier binnen een ratjetoe van allemaal kamertjes met verschillende showinterieurs en soorten vloerafwerking. Tapijt, laminaat, marmoleum, pvc: we kwamen hier van alles tegen. In totaal hebben we 160 kuub sloopafval in containers afgevoerd.’ 

Op de klus verkeken
Het oorspronkelijke idee was om de vloeren te schuren en af te lakken, zodat een soort terrazzo-look zou ontstaan. Het bedrijf dat dit zou gaan realiseren, had zich echter nogal op de klus verkeken. Dat was het moment dat een schilder, die er ook bezig was, Martin tipte om eens te bellen met Dennis van Groeningen van VLAQ Projectinrichting, toevallig ook nog eens een fietsliefhebber.

Nieuw Eurocol-product
‘Ik ben komen kijken en stelde meteen vast dat er met name op de eerste verdieping allerlei soorten vloerbedekking hadden gelegen’, zegt Dennis. ‘Martin dacht dat er een betonnen dekvloer lag en wilde deze laten bewerken tot een soort terrazzovloer. Maar ik kwam anhydrietvloeren met diverse lijm- en egalinelagen tegen, dus dat plan kon gelijk weer van tafel. Intussen wist ik van Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt dat Forbo Eurocol een nieuw product op de markt had gebracht, FloorColouring. Een pigmentproduct voor toepassing in een egaliseermiddel, waarmee je als verwerker allerlei fraaie betonlook-effecten kunt bereiken. Omdat het ging om 1.400 m², naast 300 m² pvc en 50 m² tapijttegels, zou dit een mooi referentieproject kunnen worden. Toen hebben René en ik de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of we hier met FloorColouring iets moois konden maken.’

Warm industrieel
Zo gezegd, zo gedaan. Dennis: ‘In overleg met René hebben we in onze vestiging in Amsterdam een proefstuk gemaakt. Een vloervlak FloorColouring in grijs met zwarte kleurschakeringen en daartegenaan een stuk LVT-vloer in een warme kleur Wenge met een aluminium overgangsprofiel.’ Martin: ‘Toen ik die vrijdagmiddag bij Dennis binnen kwam lopen en het proefstuk zag, wist ik meteen: dát is het! Precies wat ik voor ogen had: industrieel, maar met een warme uitstraling. We moesten het alleen nog even eens worden over de prijs’, lacht hij.

Niet te netjes werken
‘FloorColouring is een mooi en verwerkingsvriendelijk product’, zegt René van der Jagt. ‘Je begint met het primen en afsluiten van de ondervloer. Hierna meng je het pigment, White, Soft Black of Brown die je in verschillende kleurintensiteiten kunt uitvoeren. Hiervoor voeg je een, twee of drie potjes toe aan het water waar je het egaliseermiddel mee aanmaakt. Die volgorde is belangrijk, want door het pigment eerst goed door het water te mengen, voorkom je klontvorming. Vervolgens maak je het egaliseermiddel aan door intensief mengen. Dan laat je het twee minuten rijpen en sla je het mengsel nog een keer kort door. Wie kan egaliseren, kan een FloorColouring-vloer creëren. Het enige waar je gek genoeg rekening mee moet houden, is dat je niet te netjes werkt. Juist door wat grovere slagen in het werk te maken, creëer je de mooiste kleur- en reliëfschakeringen. Daarom is het altijd handig om vooraf met je opdrachtgever te overleggen wat hij of zij mooi vindt. Tot slot wordt de vloer in 2 lagen afgelakt. Eerst met de 301 Basesealer en enkele uren later kan daar de 311 Topcoat al overheen. De mechanische doorharding duurt 24 uur, dus na 1 dag is de vloer beloopbaar. Na 7 dagen is de vloer ook chemisch uitgehard.’

En wat vindt de klant?
‘Ik ben ontzettend blij met dit resultaat, zegt Martin. ‘Ook onze klanten zijn allemaal heel enthousiast.’ Dennis: ‘En omdat de 311 Topcoat bestand is tegen weekmakers in de fietsbanden, krijg je ook geen zwarte bandenstrepen op je vloer. Ik vond het best een uitdaging om dit project te doen met een relatief nieuw product, maar ook ik ben heel tevreden. Dat geldt trouwens ook voor de prima begeleiding en adviezen van René.’
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Forbo Eurocol Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Forbo Eurocol Nederland B.V.

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan