Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
IKC 't Schrijverke liquiddesign Sand
IKC 't Schrijverke liquiddesign Sand
IKC 't Schrijverke liquiddesign Sand
IKC 't Schrijverke liquiddesign Sand
IKC 't Schrijverke liquiddesign Sand
IKC 't Schrijverke liquiddesign Sand
IKC 't Schrijverke liquiddesign Sand
IKC 't Schrijverke liquiddesign Sand

LiquidDesign geeft Bossche school nieuw gezicht

18 december 2018
Miriam blikt terug op de bewogen zomervakantie van 2018, waarin de LiquidDesign-vloer in de kleur Sand in haar school werd geïnstalleerd. Dit doet ze samen met Sales Representative New Business Petra Biemans en Technisch-commercieel adviseur Harry Hendriks.

‘Via Petra en Harry was ons in 2017 ter ore gekomen dat Forbo Eurocol een nieuwe, innovatieve gietvloer op de markt had gebracht. Wij waren zeker toe aan iets nieuws en ‘innovatief ‘ past ook mooi bij de vernieuwende benadering van kinderopvang en onderwijs van onze stichting. Na de bezichtiging van een ‘voorbeeldschool’ in Culemborg waren wij direct verkocht.’ Als het aan Miriam had gelegen, was de LiquidDesign-vloer er in 2017 al gekomen, maar voordat het project kon beginnen, zou er eerst nog heel wat water door de Maas stromen. In de zomer van 2018 werd de megaklus geklaard.

Lichte kleur geeft rust
Miriam: ‘Er lag al sinds het begin linoleum in het gebouw en dit was er door de jaren bepaald niet mooier op geworden. Overal zaten slijtplekken en op diverse plaatsen waren stukken linoleum vervangen dus was er veel kleurverschil. De school had hierdoor geen prettige uitstraling meer en gelukkig ging het bestuur ermee akkoord om de zaken hier grondig aan te pakken.’ Petra adviseerde de lichte, neutrale LiquidDesign-kleur Sand, die in het hele gebouw op beide verdiepingen werd toegepast. Petra: ‘Deze kleur is gemêleerd, waardoor vuil en dergelijke op de vloer niet direct zichtbaar is. In Culemborg was een rode vloer aangebracht, maar diezelfde kleur zou in deze school te druk worden. Met de lichtere kleur Sand oogt de vloer neutraler waardoor de school een rustigere uitstaling kreeg.’

Dempende werking
Miriam is nog altijd heel tevreden met dat advies. ‘Deze rustige kleur werkt heel goed omdat we door de nieuwe indeling nu veel open ruimten hebben. Wat ik heel mooi vind van LiquidDesign: het is volkomen naadloos en het heeft een aangenaam dempende werking dankzij de kurk in het product, zowel qua veerkracht als akoestiek. Juist voor scholen, waar een ongunstige akoestiek vaak voor verstoring zorgt, is dit de perfecte oplossing.’ Miriam is ook blij met de adviezen van Petra om de vloer mooi te houden. Door bijvoorbeeld bij de nieuwe meubels te kiezen voor goede beschermdoppen. En hoe de vloer het best kan worden gereinigd en onderhouden. ‘Het meeste kunnen we gewoon af met water en één keer per maand maken we de vloer schoon met 359 LiquidDesign Conditioner. Hiermee blijft de vloer keurig netjes.’

Ontruiming op rolletjes
Terug naar die hete zomer van 2018. Om alle vloeren in het gebouw in één keer te kunnen afwerken met LiquidDesign, moesten alle spullen naar buiten voordat men met de sloop van de oude vloeren kon beginnen. ‘Op dat leeghalen van de school heb ik me wel een beetje verkeken’, lacht Miriam. ‘Onvoorstelbaar wat je dan allemaal tegenkomt, maar tegelijk een goed moment om overbodige spullen weg te doen. We hebben ook fantastische hulp gehad van ouders, leerkrachten, omwonenden en de mensen die het werk hebben uitgevoerd. Overal stonden containers voor opslag en alles liep uiteindelijk op rolletjes.’

Technische tegenvallers
Voordat de verwerkers van start konden, stuitte Harry Hendriks nog op een paar technische tegenvallers. ‘LiquidDesign moet worden aangebracht op een blijvend droge vloer. Ik had zwarte ventilatieroosters in de gevel gezien, maar die bleken niet voor een kruipruimte maar voor de spouwmuurventilatie. En bij de gymzaal stuitten we op een ander probleem: die vloer lag op zand. Bij het verwijderen van het linoleum kwam daar zelfs zwarte schimmel tevoorschijn. Even dacht ik dat het LiquidDesign-project hierdoor in het gedrang zou komen, omdat schaven en frezen een meerprijs heeft. Omdat de ondervloer echter voor elke andere dampdichte vloerbedekking ook zou moeten worden geschaafd en gefreesd, besloot de stichting om het werk zoals gepland te laten doorgaan. Het linoleum werd gesloopt en de oude egalisatielaag verwijderd. Vervolgens is een vochtscherm aangebracht van drie lagen 026 Euroblock Multi en zijn de vloeren geëgaliseerd met 960 Europlan Super. In vier dagen werd het LiquidDesign aangebracht en in één dag zijn alle vloeren afgelakt.’ Petra: ‘Die dagen werden in de praktijk trouwens nachten. Met dagtemperaturen van 30 tot 35 °C zou het LiquidDesign veel te snel drogen, dus hebben de verwerkers ’s nachts gewerkt.’

Modelschool
Het resultaat mag er zijn. Kindcentrum ’t Schrijverke is hiermee een modelschool voor de Stichting Beheer Kindcentra (SBK) die onder stichting Signum valt, met het beheer over 22 scholen. Miriam: ‘SBK-directeur Leon Hanssen heeft dit project met grote belangstelling gevolgd en is ook bijzonder tevreden over het eindresultaat. Het zou mij niets verbazen als er in de toekomst meer scholen kiezen voor ‘onze’ vloer.’

In het zonnetje
Na de oplevering van de school werden alle mensen die hadden meegewerkt aan de totstandkoming van de nieuwe vloer door de kinderen in het zonnetje gezet, met liedjes en traktaties. Voor iedereen die de school een warm hart toedraagt, een dag om nooit te vergeten.


 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Forbo Eurocol Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Forbo Eurocol Nederland B.V.

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan