Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: OZ
Copyright: ROCKWOOL
Als gevelisolatie werd Rockfit Premium toegepast
Copyright: ROCKWOOL
Copyright: ROCKWOOL
Copyright: ROCKWOOL
Copyright: OZ
Copyright: ROCKWOOL
Als gevelisolatie werd Rockfit Premium toegepast
Copyright: ROCKWOOL
Copyright: ROCKWOOL
Copyright: ROCKWOOL

Hotel Breeze

30 juni 2020
Hotel Breeze aan het IJmeer in Amsterdam is een innovatief staaltje van duurzaamheid en het eerste Zero Energy Hotel ter wereld dat volledig dankzij de zon, wind en aardmassa wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd. Het hotel kan volledig in haar eigen energiebehoefte voorzien. En dat is indirect te danken aan de toepassing van de Rockfit Premium platen die de spouwmuren van dit state-of-the-art gebouw isoleren. Daar is ROCKWOOL trots op!

Het zogeheten Earth, Wind & Fire concept van de Nederlandse ingenieur en docent Bouwkunde, Ben Bronsema, is voor het eerst in een gebouw toegepast. Louter zon, wind en water regelen het binnenklimaat.  Er zijn geen luchtbehandelingskasten, ventilatoren en airco’s in het gebouw geïnstalleerd. Dat betekent geen hinderlijk geruis, tocht, droge keel en ogen, maar een aangename, gezonde en natuurlijke omgeving. Een ecologische filosofie die ROCKWOOL van harte ondersteunt. Immers, de basis van onze isolatieproducten komt voort uit de aarde (basalt), een ecologisch materiaal dat gerecycled kan worden voor volwaardig hergebruik en een lange levensduur heeft van 75 jaar.

Hoogste brandveiligheid en naadloze aansluiting
ROCKWOOL zorgde voor de totale spouwgevelisolatie van het 36 meter hoge hotel dat 195 kamers telt en een restaurant, skybar, fitnessruimte en lounge herbergt. De Rockfit Premium spouwplaat is dubbellaags toegepast om de hoge RC-waarde van 5,7 m2K/W te bereiken.

Het Breeze hotel herbergt een open, geventileerde spouwconstructie en dus was de hoogst mogelijke brandveiligheid vereist. Dat was voor ASW Gevelbouw (onderdeel van ASW Groep) de belangrijkste reden om voor ROCKWOOL isolatie te kiezen. Rockfit Premium voldoet aan de hoogste Euro-brandklasse A1 en wordt daarmee als onbrandbaar geclassificeerd. Steenwol veroorzaakt vrijwel geen rookontwikkeling en geen flash-over. Dat is cruciaal met het oog op de hittegevoelige PV-panelen waarmee de zongerichte gevels grotendeels bekleed zijn.

Verder had Rockfit Premium de voorkeur van de gevelbouwer, omdat de spouwplaten volgens directeur Leon Wolters van de ASW Groep “gemakkelijk en snel te verwerken zijn zonder naadvorming. Wij hadden wat dat betreft al eerder goede ervaringen met ROCKWOOL isolatie.” De stevige platen met rasterpatroon zijn makkelijk te snijden en te zagen.

Ondersteuning ROCKWOOL
Daarnaast is Wolters uiterst content over de service van ROCKWOOL gedurende het gehele traject. “Geen vraag van onze kant aan hun buitendienstmedewerker was teveel. Bovendien heeft hij namens ROCKWOOL zijn nek uitgestoken toen de gevel langer dan gepland niet wind -en waterdicht kon worden gemaakt. Hij beoordeelde ter plekke de al aangebrachte isolatie en stond garant dat de platen niet verwijderd hoefden te worden. Een dergelijke verantwoordelijke houding zie je niet altijd in de bouw.”

Duurzaam imago
Architectenbureau OZ uit Amsterdam, verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp, blikt positief terug op haar bijdrage aan het project. Uitdagend en complex, jazeker, maar volgens architect Wouter Zaaijer hebben de opdrachtgevers naar eigen zeggen het gebouw gekregen wat ze voor ogen hadden. Daarnaast is hij blij met de keuze voor en de samenwerking met ROCKWOOL. “Het bedrijf heeft een duurzaam imago en dat paste uiteraard uitstekend bij dit bijzondere project. Wij werken wel meer samen met ROCKWOOL en wat me opvalt is dat de prijs/kwaliteitsverhouding van hun producten uitstekend in balans is. Daarnaast voldoet Rockfit Premium ruimschoots aan de functionele eisen van hotel Breeze qua brandveiligheid.”

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met ROCKWOOL B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan