Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Grand Hotel Valies
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - restaurant
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - bar
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - receptie
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - zaal
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - gang
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - speelruimte
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - restaurant
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - bar
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - receptie
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - zaal
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - gang
Copyright: Rockfon
Grand Hotel Valies - speelruimte
Copyright: Rockfon

Grand Hotel Valies Roermond

29 november 2018
De internationale allure straalt af van het nieuwe Grand Hotel Valies aan de Roer in Roermond. Zowel in- als exterieur zijn uitgevoerd in de art-decostijl die in het begin van de twintigste eeuw in Amerika populair werd en terug te zien is in iconische gebouwen als het Empire State Building en het Chrysler Building. “Het theatrale daarvan sprak ons aan,” zegt interieurarchitect Arnie van Dun, “dat imposante, het ‘wow-effect’ als je binnenkomt.” Het zijn inderdaad deze karakteristieken waarmee Grand Hotel Valies zich onderscheidt. En dat is op zijn minst een tikkeltje merkwaardig voor een project waarvan het concept hoe dan ook aan twee eigenschappen moest voldoen: budgettair verantwoord en kindvriendelijk.

Kwaliteit binnen budget
Het kindvriendelijke zit hem vooral in het speciale kinderparadijs achterin het hotel en het feit dat de royale kamers ook voor het modale gezin zeer betaalbaar zijn gebleven. Om dat laatste te realiseren zonder concessies te hoeven doen aan stijl en visie reisde Van Dun samen met de opdrachtgever de hele wereld over, op zoek naar de juiste producenten. Ze bezochten werkplaatsen en ateliers in China, India, Portugal, Spanje, Amerika, België en andere landen om bestellingen te plaatsen van speciaal voor het hotel ontworpen vloertegels, wandpanelen, verlichtingsarmaturen, kapstokken, geborduurd behang en nog heel veel andere elementen. “We hebben van tevoren bepaald wat een kamer mag kosten en zijn vervolgens gaan zoeken naar kwalitatief goede producten binnen dat budget. Als je de juiste materialen, kleuren en ontwerpen weet te combineren, dan kom je tot verrassende resultaten.” Maar voor een van de allerbelangrijkste interieurelementen bleven ze dicht bij huis: de plafonds komen van Rockfon uit Roermond. Van Dun: “Voor ons zijn de vloeren en de plafonds gewoon de basis, daaraan doe je geen concessies. De meeste interieurelementen worden binnen een aantal jaren afgeschreven en kunnen worden vervangen. Plafonds niet, die plaats je in principe voor de hele levensduur van het gebouw. Dat Rockfon dan een goede keus is, had ik al eerder bij andere projecten ervaren.”

Gebogen akoestische plafonds
De plafonds moesten aan een aantal specifieke eisen voldoen. Zo zijn de akoestische eigenschappen van het plafond van essentieel belang, met name in het restaurant, de entree, de bar, de lounge en het kinderparadijs. Van Dun: “Een hotel moet makkelijk schoon te houden zijn, dus in veel ruimtes kies je voor tegelvloeren en andere harde materialen. Dan heb je de akoestische eigenschappen van Rockfon echt nodig voor de atmosfeer.” Een plek waar zowel de akoestische als de esthetische eigenschappen van Rockfon optimaal tot hun recht komen is het restaurantgedeelte. Uitziend over de Roer is het een royale ruimte die desondanks intimiteit uitstraalt. Niet in het minst dankzij het gebogen plafond van Rockfon Mono Acoustic. Een naadloos plafond dat de akoestiek in de ruimte optimaliseert en dat ondanks het genadeloze strijklicht onberispelijk strak oogt. Van Dun: “Het plafond is geïnspireerd op dat van de Oyster Bar in New York. Dat heeft de vorm van een eierschaal en is eigenlijk alleen met tegels te realiseren, maar dat was hier vanwege de akoestiek geen optie. Toen ik ging rondkijken wat de mogelijkheden waren kwam ik terecht bij Key Account Manager Anton Faber van Rockfon, die meteen aangaf dat hij mee wilde denken over de vorm van het plafond in combinatie met de gestelde eisen op het gebied van geluidsabsorptie. Ze zijn intern gaan brainstormen en niet veel later bracht hij me in contact met een gecertificeerde installateur uit Den Bosch die al eerder een soortgelijk plafond had geïnstalleerd. Er zijn mock-ups gemaakt van een aantal elementen zodat we al meteen een goed beeld kregen van het eindresultaat.” Dat eindresultaat is strak, hoewel er ook gewerkt is met lijsten, koven en hier en daar een profiellijn. De combinatie van gebogen horizontale lijnen en verticale elementen levert een spannend beeld op, waaronder het goed toeven is.

Rockfon Mono Acoustic
Rockfon Mono Acoustic bestaat uit plafondpanelen van steenwol die door gecertificeerde installateurs worden aangebracht en voorzien van een speciale afwerklaag die de geluidsabsorberende eigenschappen van steenwol intact laat. Door de afwerklaag – die naar wens in kleur kan worden aangebracht – ontstaat een naadloos plafond van uitzonderlijke esthetische kwaliteit. Door de fysieke eigenschappen van de Rockfon panelen kunnen ze ook worden toegepast in gebogen constructies en ronde vormen. Rockfon Mono Acoustic kan niet alleen horizontaal, maar ook verticaal worden aangebracht. Bij plafondranden, maar ook als geluidsabsorberende wandbekleding.

Extreem wit Rockfon Blanka

Rockfon is ook elders in het hotel prominent aanwezig. Zo zijn de extreem witte Rockfon Blanka plafondpanelen in de gangen en in de speelruimte geplaatst. Van Dun: “Je moet gemakkelijk bij de leidingen en installaties in de plafonds kunnen, dus kies je voor een systeemplafond. Maar we wilden wel een strakke, luxueuze uitstraling en de juiste akoestische eigenschappen.”

Tevreden
Grand Hotel Valies opende in oktober 2018 voor het publiek. Veel gasten die de majestueuze entree binnenkomen kijken met enige argwaan om zich heen. Is dit wel het goede hotel?, lijken ze te denken. Is dit niet veel duurder dan we hebben geboekt? “Als dat het effect is, is onze missie geslaagd,” constateert Arnie van Dun tevreden.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Rockfon (ROCKWOOL B.V.)

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Rockfon (ROCKWOOL B.V.)

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan