Copyright: Dave Zuuring
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Dave Zuuring
Copyright: Dave Zuuring
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Begane grond
Copyright: Rempt van der Donk Architecten BNA BV
3e verdieping
Copyright: Rempt van der Donk Architecten BNA BV
Copyright: Dave Zuuring
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Dave Zuuring
Copyright: Dave Zuuring
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Copyright: Menno Emmink
Begane grond
Copyright: Rempt van der Donk Architecten BNA BV
3e verdieping
Copyright: Rempt van der Donk Architecten BNA BV

Kantoor en bedrijfshal TMHNL

13 december 2022
De bedrijfsbebouwing aan de noordzijde van de A12 bij het kooppunt Maanderbroek te Ede fungeert als geluid afschermende voorziening voor de achterliggende woonwijk. De hoofdkantoorbebouwing of een showroom dient gericht te zijn op de A12, waarvan de zijde evenwijdig aan de A12 voor 85% dient te zijn bebouwd met een hoogte tussen de 15 en 18 meter.

Op dit bedrijventerrein heeft Toyota Material Handling zich onlangs gevestigd in een door Rempt van der Donk Architecten ontworpen nieuw pand.  Zowel de kantoren als de bedrijfshal zijn aan de zuidzijde gericht op de A12. Het pand wordt met de hoofdentree vanuit de noordzijde ontsloten. Daar bevinden zich ook de uit het zicht zijnde noodzakelijke parkeerplaatsen.

Het algemene beeld langs de Nederlandse snelwegen voor bedrijfsgebieden is een combinatie tussen kantoor en bedrijfshal. Dit beeld heeft de architect bij de nieuwbouw van kantoor met bedrijfshal voor Toyota Material Handling Nederland, Ede  bewust  niet willen nastreven. Hij streeft een beeld na dat zich manifesteert als eenheid en waarin het onderscheid tussen kantoor en bedrijfshal, aan de zijde van de A12, verhuld wordt achter een voile van strekmetaal in Cor-Ten-Staal. Rempt van der Donk Architecten heeft de Corten stalen schijngevel geïnitieerd  om de architectonische wens dat het gebouw een eenheid gaat vormen en zich onderscheid van alle soortgelijke bebouwingen langs de Nederlandse snelwegen. Het is de wens van de opdrachtgever om bedrijfshal en kantoorruimte als één geheel te beschouwen. "Bovendien past de roodbruine verkleuring mooi in het beeldkwaliteitsplan van de gemeente voor het bedrijventerrein.

In deze Corten stalen voile is een groot venster geplaatst, die vanaf de snelweg een blik geeft in de gehuisveste organisatie. Dit venster krijgt kracht door een negge met een diepte van 5 meter. De architectuur van dit pand langs de snelweg is daardoor eenvoudig, helder en eenduidig. De gevel van strekmetaal is als een huid rond het gebouw getrokken op 60cm van een eenvoudige bouwkundige gevel. Tevens is dit servicestrook. Om dit beeld te versterken zijn de gebouwhoeken rond ontworpen. Eén fysieke eigenschap van strekmetaal bij geveltoepassing is dat het gebouw vanuit het exterieur gesloten lijkt, terwijl vanuit het interieur de omgeving duidelijk zichtbaar blijft. Door de toepassing van strekmetaal is er geen additionele zonwering noodzakelijk en zorgt dat er geen warmtelast is bij helder weer. Onderhoud aan deze gevel is niet noodzakelijk. Cor-Ten-Staal is onderhoudsvrij. Het uiterlijk is door de materiaaltoepassing industrieel en sluit aan bij het beeld wat opdrachtgever nastreeft.

De interne structuur van het pand is open en dynamisch. In het gebouw is door het centrale trappenhuis en de hoofdentree een directe relatie gelegd tussen de werkvloer in de bedrijfshal en het kantoor. De sfeer in de kantoren is helder, transparant en warm door de eenduidige materiaaltoepassingen. De wanden en het subtiel gedetailleerde vlakke systeemplafond met grote platen zijn wit. De vloer, de inrichting, het bamboe op de vloeren en de primaire heldere kleuren op enkele wanden en ontmoetingsplekken geven de kantoorvloeren een huislijke sfeer. Het centrale trappenhuis heeft trappen van prefab beton bekleed met roestvrij staal en onderstrepen het industriële karakter van het gebouw. Het restaurant en de open kantoortuin op de derde verdieping liggen aan een grote daktuin met buitenterras dat is afgeschermd van het grote dak van de bedrijfshal door een strekmetalen gevelscherm.

Er zijn in het pand, zowel bouwkundig als installatie technisch  veel duurzaamheidsmaatregelen genomen. Naast een solarpark voor het opwekken van elektriciteit, die de accu’s van de heftrucks zullen opladen, wordt het gebouw verwarmd en gekoeld door een warmtepomp. Deze pomp wordt anticiperend aangestuurd vanuit Japan. Het gebouw is gecertificeerd onder klasse “A”. Het gebouw past bij het uitgangspunt van Toyota Material Handling om duurzaam te ondernemen. . Echter, TMHNL verlangt ook een duurzaam en economisch rendement van de nieuwbouw van waaruit het heftruckpark wordt beheerd en onderhouden en heftrucks verhuurd worden. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Rempt van der Donk Architecten BNA BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Rempt van der Donk Architecten BNA BV

Rempt van der Donk Architecten BNA BV
Rempt van der Donk Architecten BNA BV
Rempt van der Donk Architecten BNA BV
Rempt van der Donk Architecten BNA BV
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan