Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong
Copyright: Hugo de Jong

Nieuwe huisvesting voor Frencken Scholl

10 april 2019
Architectenbureau Frencken Scholl verhuisde eind 2018 naar een ruimte in het monumentale Eiffelgebouw, het icoon van het roerige, industriële verleden van Maastricht.  Het gebouw is grondig opgeknapt en krijgt nu een tweede leven als huisvesting voor The Student Hotel, een aantal bedrijven in de creatieve sector en loftwoningen. De nieuwe werkplek, een grote open ruimte in een betonnen industriële setting, bleek de aanjager tot een andere verfrissende manier van werken. De akoestiek was een uitdaging, maar pakte uiteindelijk erg goed uit.

Nieuwe manier werken

Voorheen werkte het team vanuit een pand in de binnenstad dat eigenlijk bestond uit een samensmelting van twee woonhuizen met daarin verschillende kleinere werkruimtes. Rosanne Jansen, partner bij Frencken Scholl: “We merkten dat ons team onderling niet vanzelfsprekend contact had met elkaar, terwijl het voor onze projecten steeds belangrijker werd om kennis en expertise met elkaar te delen. Toen deze mogelijkheid zich voordeed, waren we meteen enthousiast”, aldus Rosanne. “Met het oog op de komende veranderingen met de overdracht van Peter Scholl en Huub  Frencken aan Monique Vroomen en mij en het gegeven dat we anders wilden werken, zagen we dit als een mooie kans”.

Uitdagingen van een monumentaal gebouw

De ruimte werd casco opgeleverd en moest nog helemaal worden afgewerkt.  Vanwege de monumentale status mocht er niet zoveel, de ruwe betonnen wanden bijvoorbeeld moesten in oorspronkelijke staat blijven. Het gebouw kent een hele sterke repetitie en ritmiek wat uiteindelijk bepalend was voor de keuzes.  Geïnspireerd op de indeling van de grote raamvlakken zijn de werkplekken gesitueerd. Een stellage verbindt telkens 3 werkplekken tot een eiland. Aan de bovenzijde van de stalen frames is de verlichting gemonteerd die het plafond van onder aanlicht. De kabels en dergelijke konden via de frames boven het plafond worden weggewerkt.  Achter elkaar geplaatst vormen de werkeilanden een prachtige werkvloer waarbij de bijzondere details zichtbaar blijven. Het zwevende plafondsysteem boven de werkplekken versterkt de strakke belijning.

Uitdaging akoestiek

De casco ruimte met de harde betonnen oppervlakken galmde enorm. De akoestiek was een van de belangrijkste aandachtspunten. Er moest een oplossing komen die het geluid beteugelt en esthetisch gezien het karakter van de ruimte ondersteunt.  “We kennen Ecophon al lang en hebben goede ervaringen met hun akoestische oplossingen, zegt Rosanne. “In onze onderwijsprojecten passen we deze vaak toe”. In het nieuwe kantoor bleek het Ecophon Master Matrix systeem de ideale oplossing. Het flexibele systeem past qua afmeting en schaal perfect in de setting en door de zwevende uitstraling en strakke belijning onderstreept het de ruimtelijkheid en hoogte van de ruimte.

Blij met het resultaat

Het team is erg positief over de nieuwe locatie. “Het resultaat overtreft onze verwachtingen, de akoestiek is meer dan goed en hier hebben we de mogelijkheid om met zijn allen in één grote inspirerende ruimte samen te werken aan uitdagende projecten”, aldus Rosanne. “Werken in zo’n mooie ruimte is een verademing en het vele daglicht en het schitterend uitzicht op de stad zijn een bonus.”

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Saint-Gobain Ecophon

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Saint-Gobain Ecophon

Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan