Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

MFC Oostburg

19 april 2016
Optimaal communiceren en concentreren voor leerkrachten en leerlingen’

In het gloednieuwe gebouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) Oostburg in de Zeeuwse gemeente Sluis vinden twee basisscholen, een kinderdagverblijf en de GGD sinds 2015 onderdak. MFC Oostburg is ontworpen door Frencken Scholl Architecten. Huub Frencken koos daarbij voor Ecophon’s nieuwste oplossing, speciaal ontwikkeld voor ruimteakoestiek in het onderwijs: de Gedina A met Extra Bass.

Multifunctioneel en toekomstbestendig
Huub Frencken: “Vanaf het Programma van Eisen tot de oplevering zorgden we voor een optimale vertaling van de wensen van opdrachtgever en gebruikers tot een uiterst bruikbaar en sfeervol gebouw, inclusief interieur en kleurenschema’s. Het gebouw is multifunctioneel en toekomstbestendig en kan makkelijk de groei of krimp van de gebruikers opnemen. Uiteindelijk kozen we samen met de gebruikers voor een mooie herkenbare rustige basis, met voor elke gebruiker eigen kleur- en inrichtingsaccenten.”

Programma van Eisen ‘Frisse Scholen’
De geformuleerde ambitie met betrekking tot het Programma van Eisen (PvE) ‘Frisse Scholen’ was klasse B. Dit programma helpt scholen bij het formuleren van de juiste eisen voor het bereiken van een aangenaam en gezond binnenklimaat. Sinds 2015 is er een aangescherpte akoestische eis in het PvE, die bij klasse B en A een specifieke insteek voor de plafonds meebrengt in verband met de extra eis voor laagfrequent geluid. Het resultaat: Een optimaal spraakcomfort voor de docent en optimaal luistercomfort voor de leerlingen.

Kwaliteit van werken en leren: akoestische eisen
Huub Frencken: “We hebben samen met Ecophon veel aandacht besteed aan de ruimteakoestiek. Door onze jarenlange ervaring met onderwijsgebouwen weten we als geen ander hoe de kwaliteit van werken en leren wordt beïnvloed door goede ruimteakoestiek. Dat houdt de sfeer rustig en spaart de stem én de energie van leerkrachten.” Omdat het een Frisse School betreft, is de plafondhoogte een stuk hoger dan gebruikelijk. Dat stelde eisen aan de toe te passen akoestische voorzieningen."

Advies Ecophon Frisse School
Ecophon adviseerde al vroeg in het ontwerp de Gedina A met Extra Bass. Koen Smulders van Ecophon: “De Extra Bass is een gesealde glaswoldeken (600 x 1200 mm) die je boven op het systeemplafond legt, in een U-vorm langs de wanden. Hiermee bereik je een bedekking van ongeveer 50% van het plafondoppervlak. Dat is voldoende om ervoor te zorgen dat laagfrequent geluid beter wordt geabsorbeerd. Dit komt weer ten goede aan de spraakverstaanbaarheid. In het onderwijs wordt kennis overgedragen door spraak, dit is dus essentieel. Deze oplossing past bovendien binnen de budgetten die in Nederland worden gehanteerd voor plafonds in scholen.”

Alles is nu beter
Marc van Vlierberghe, directeur van basisschool Sint Bavo en één van de gebruikers: “Alles in dit gebouw is een verbetering. We werken nu in grotere, hogere lokalen. En er is in het ontwerp veel glas gebruikt, zonder gordijnen. Alles is ruimer en meteen ook hygiënischer. Op de begane grond zijn de vloeren vlak en hard, zonder vloerbedekking. Toch waren de geluidniveaus en de akoestiek meteen al erg goed. Dat is mede te danken aan de plafonds.”
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Saint-Gobain Ecophon

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan