Woningen Waterrijk

4 juli 2018
Aan de zuidzijde van Oosthuizen, vlak bij het Markermeer, ligt Waterrijk. Waterrijk is een veelzijdig nieuwbouwplan met een grote variatie aan woningen in authentieke, landelijke stijl. In verschillende fases bouwt KBK Bouwgroep ruime vrijstaande woningen en villa’s, riante 2 onder 1 kapwoningen, maar ook starterswoningen en eengezinswoningen. Onlangs werden de woningen van de 2e fase - met Cape Cod - succesvol opgeleverd.

“Alle woningen zijn al verkocht; de mensen vinden ze prachtig. De projecten van KBK Bouwgroep zijn eigenlijk nooit standaard werk, ze hebben echt sjeu. Ook Waterrijk springt eruit door de combinatie van de gekozen stenen, dakpannen en gevelbekleding.” Rob de Boer van BMN (Bouwmaterialen Nederland) is als leverancier zelf ook erg enthousiast over het resultaat.

“Wij leveren al heel wat jaren aan KBK en samen hebben we zo’n vier-vijf jaar geleden voor het eerst voor gevelbekleding van Cape Cod gekozen. Het materiaal en de samenwerking met Plastica beviel gelijk goed. Inmiddels hebben we Cape Cod al bij vijf grote projecten toegepast en nu dus bij Waterrijk. Niet alleen in deze 2e fase, maar ook al bij de woningen van de 1e fase en zo meteen weer in de 3e fase.”

“Het is een mooi product;
echt hout met een robuuste uitstraling”


Cape Cod is een houten gevelbekleding, gemaakt van Lodgepole Pine. Deze houtsoort heeft een fijne, rechte structuur, enkele kleine vastgegroeide kwasten en laat zich makkelijk verwerken. Rob de Boer: “Het is een mooi product; echt hout met een robuuste uitstraling. Dat past ook heel goed bij de landelijke uitstraling van Waterrijk. KBK zat als bouwer al vroeg aan tafel en heeft toen Cape Cod onder de aandacht weten te brengen.”

“Veel architecten vinden het mooi materiaal. Daarbij is het ook nog eens mogelijk om iedere kleur erop te zetten; dat biedt volop mogelijkheden voor het ontwerp en de uitstraling. Hier in Waterrijk is gekozen voor drie verschillende kleuren Cape Cod. Ook zitten er verschillende profielen in. Zo zijn er woningen met verticale en woningen met horizontale bevestigingen.”

“Goede ervaring met de service
en de onderlinge samenwerking”


Voor het monteren van de gevelbekleding heeft KBK Bouwgroep eigen, vaste onderaannemers. Rob de Boer: “Die hebben er dus al vaker mee gewerkt en weten goed waar ze op moeten letten. Ook is er een goede onderlinge samenwerking en afstemming. Met BMN, KBK en Plastica hebben we altijd eerst een gedegen voorbespreking voordat het werk start. Met John Francken, de technisch adviseur van Plastica, bespreken we dan duidelijk wat wel en niet te doen met het Cape Cod materiaal. Daarna gaat John vaak nog 2-3 keer tijdens de bouw kijken of alles wordt uitgevoerd zoals voorgeschreven. Dit om fouten te voorkomen en om ervoor te zorgen dat alles voldoet aan de eisen voor het garantiecertificaat.”

“Die 15 jaar garantie speelt zeker
een belangrijke rol bij de keuze”


Cape Cod biedt weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Door innovatieve procedures voor houtdroging, verduurzaming en lakafwerking kan Plastica Cape Cod houten gevelbekleding voor een periode van 15 jaar garanderen. Door een afwerking met hoogwaardige watergedragen acrylaatlak biedt Cape Cod bijzonder weinig onderhoud en optimaal gemak. Het FSC® keurmerk onderstreept de duurzaamheid van dit robuuste, natuurlijk materiaal.

Rob de Boer: “Deze garantie geeft vaak de doorslag in het keuzeproces. Aan hout heb je vaak toch meer onderhoud dan aan kunststof, dus de duurzaamheid van Cape Cod maakt zeker het verschil. Verder is het onze ervaring dat als er eens een keer iets is, het goed opgelost wordt. We zijn dus ook erg over de service vanuit Plastica te spreken.”


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan