Olaf Witte Stoffeerders en Martijn van "Nieuw Leven" Texel
LiquidDesign Lead
LiquidDesign Lead
LiquidDesign Lead
Olaf Witte Stoffeerders en Martijn van "Nieuw Leven" Texel
LiquidDesign Lead
LiquidDesign Lead
LiquidDesign Lead

LiquidDesign in Texelse vakantieboerderij

2 mei 2018
Dat vakantieboerderij ‘Nieuw Leven’, net buiten Den Burg op Texel, een grote wowfactor heeft, wordt direct duidelijk als we komen aanrijden. Een stijlvol, splinternieuw vakantieverblijf voor 36 personen, in de rustieke stijl die bij het eiland past. Binnen gaat de verwondering verder met een smaakvol interieur, waarin de fraaie, donkere LiquidDesign-vloer een hoofdrol speelt. 

Mooi contrast
De uitstraling van het LiquidDesign in de kleur ‘Lead’ vormt een mooi contrast met het stijlvolle meubilair en de massieve binnendeuren en kozijnen in licht eiken, net als met de lichtgrijze, betonnen aanrecht- en werkbladen. Deze geslaagde combinatie ademt luxe en keert overal terug in de boerderij, zo ook in de slaapkamers, gangen en toiletten. Dit effect wordt versterkt door de witte wanden met daarop ook foto-artwork met beelden van Texel, tot in de doucheruimten aan toe. Het illustreert het vrije eilandgevoel. 

Teamwork belangrijk
Ook stoffeerder Olaf is vol lof over LiquidDesign. ‘Dat begon al met de technisch training van Marco Wouda in Wormerveer waar ik aan heb deelgenomen’, zegt hij. ‘Ik vond het meteen een prachtproduct en voor ‘Nieuw Leven’ had ik het al in een paar woningen toegepast. Vanwege de omvang van dit boerderijproject, en omdat LiquidDesign nog een relatief nieuw Eurocol-product was, heeft Marco ook zelf aan de uitvoering meegewerkt. Teamwork is heel belangrijk voor het mooi gelijkmatig aanbrengen van LiquidDesign. Nadat we eerder al de vloer hadden geëgaliseerd en voorgestreken met 044 Europrimer Multi, gingen we als volgt te werk. Twee man stonden te mixen, twee verwerkers smeerden het uit op de vloer en één man hanteerde de prikkerrol. Zo ontstond een perfect gelijkmatige vloer, met overal de ideale dikte. Wijze les van Marco: degene die de gemixte emmer LiquidDesign verwerkt, bepaalt het tempo voor de hele groep. Drie minuten voordat hij zijn emmer leeg heeft, moet de mixer beginnen met het mengen van een nieuwe verpakking. Omdat het een koude februarimaand was, hebben we de verpakkingen op advies van Marco twee dagen vooraf laten acclimatiseren. Belangrijk, want hierdoor verliepen de vloei en verwerking volgens het boekje.’

Zelfvoorzienend en zorggericht
Het fraaie interieur is niet het enige bijzondere aan vakantieboerderij Nieuw Leven. Martijn: ‘Het gebouw is volledig zelfvoorzienend voor zijn energie, dankzij zonnepanelen en een pelletkachel. We zijn niet aangesloten op het gas- en elektriciteitsnetwerk, mede door energieopslag in accu’s, een Europese primeur. Ook bijzonder: de recirculatiedouches waarbij het afvalwater wordt gezuiverd door een ingenieus filtersysteem voor hergebruik. Dit draagt bij aan een waterbesparing van maar liefst 75%. Tot slot hebben we de boerderij ook zorggericht gemaakt, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking hier een heerlijke vakantie kunnen beleven. Alle ruimten zijn rolstoelvriendelijk en naar behoefte kan eenvoudig een traplift worden geplaatst. We kunnen groepen van 12, 24 of 36 mensen ontvangen, maar tijdens de zomermaanden verhuren we de 18 luxe gastenkamers apart.’

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Forbo Eurocol Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Forbo Eurocol Nederland B.V.

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan