Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen
Copyright: Arthur Bagen

Villa E

29 maart 2017
De wens van een nieuw huis met zwembad en spa voor een vierkoppig gezin op een royaal perceel in een typisch Duitse woonwijk, inclusief een ruimteprogramma dat zowel het type en de grootte van de ruimtes, evenals de gewenste ruimtelijke relaties beschreef, waren de randvoorwaarden van de opdrachtgever voor een op maat gemaakte, op het leven van de familie toegesneden villa.

Op basis hiervan is een ontwerpconcept ontwikkeld dat in gelijke maten rekening houd met stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteiten, zoals ook ruimtelijke eigenschappen van het interieur en deze vertaald in een ensemble van rechthoekige volumes van verschillende hoogtes. Lang getrokken wandschijven, over hoek open ruimtes, die gescheiden kunnen worden van elkaar met schuifdeuren, evenals verdieping hoge beglazing in de gevels maken diverse, op elk moment andere, aantrekkelijke ruimtelijke relaties binnen het huis, evenzeer met de patio en tuin mogelijk. Een ontwerpprincipe, dat uitzicht mogelijk maakt en ongewenste inkijk voorkomt door op een geraffineerde manier interieur en exterieur op elkaar af te stemmen. Lang getrokken, met Bauhaus travertijn en stucwerk beklede muren en grote uitkragende daken bepalen samen met verticale eiken lamellen, de elegante verschijning.

Plattegronden en gevels lijken op het eerste gezicht heel eenvoudig en doen ruimtelijke complexiteit en relaties alleen vermoeden. Enkel daar waar de functionele noodzaak het vereist zijn ruimtes gesloten eenheden, alle andere, deels verschillend hoge vertrekken vloeien door de open hoeken in elkaar over en kunnen in functionele zin aan elkaar gekoppeld worden.

Villa E is een woning die zowel ruimte biedt voor een moderne gezinsleven met een grote vriendenkring en tegelijk individuele ruimtes heeft. Licht doorspoelde woonruimtes in een moderne, individueel ontworpen en tegelijkertijd zeer huiselijke sfeer nodigen op verschillende manieren onmiddellijk uit, om te verblijven. Deze ontwerp kenmerken karakteriseren ook het ruime zwembad en de spa-ruimte die zich zowel opent naar het tuin in het zuidwesten, als ook een aparte, introverte patio heeft in het zuiden. De beperking tot het toepassen van slechts enkele materialen, zoals eiken en walnoot, Bauhaus travertijn en wit stucwerk, die zowel buiten als binnen en, met uitzondering van het stucwerk, voor wanden en vloeren gebruikt kunnen worden, maken van de villa en de tuin een samenhangend, harmonieus ensemble.  

De nauwgezette coördinatie, planning en detaillering van de architectuur, de tuin, het interieur, het verlichtingsconcept, individueel  ontworpen meubels en hoogwaardige materialen in een directe en harmonieuze samenwerking met de opdrachtgever heeft geleid tot een unieke, individuele, op maat gemaakte oplossing. Een ingetogen, rustig kleurenpalet biedt ruimte voor kleuraccenten door middel van kunst.

Op basis van de eerste ontwerpschetsen is in nauwe samenwerking met gespecialiseerde adviseurs een duurzaam concept ontwikkeld, op basis waar van aardwarmte sondes en zonnen cellen als energieleverancier voor de villa werden ingezet. Drievoudige thermische beglazing en buitenzonwering dragen bij aan de thermische isolatie en het voorkomen van zowel ongewenste oververhitting in de zomer als uitkoeling in de winter. Een intelligent gebouwbeheersysteem coördineert de verschillende componenten ten opzichte van elkaar en leidt tot een verbeterde energie-efficiëntie evenals een hoger comfort.

Neem contact op met Coenen Sättele Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Aanhef
v
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Coenen Sättele Architecten

Coenen Sättele Architecten
Coenen Sättele Architecten
Coenen Sättele Architecten
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
SLV Nederland
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Glass Nederland B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Triflex BV
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon / ROCKWOOL B.V.
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland BV - Modulaire lichtstraten
Jung | Hateha B.V.
Van Besouw Tapijt
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Saint-Gobain Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural Nederland
Derako International B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Cedral sidings
Bolon - Brandt Design Flooring
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan