Enexis Bovenregionaal kantoor

21 juni 2013
Het bestaande bovenregionaal kantoor van Enexis in Zwolle is getransformeerd tot een compact, duurzaam en energieneutraal gebouw, dat uitnodigend en representatief is en voorziet in een inspirerende en flexibele werkomgeving, die onderlinge communicatie en kennisuitwisseling faciliteert en stimuleert.

Het bestaande gebouw kenmerkte zich door lange looplijnen en veel buitengeveloppervlak en weinig samenhang. Na de transformatie is een compact gebouw ontstaan, zowel energetisch als ruimtelijk met een uitnodigende gevel en nieuwe hoofdentree aan de zijde van de Enexis-Campus. Om voldoende m2 bvo te realiseren is het bestaande gebouw uitgebreid met een nieuwe vleugel. Tussen het bestaande en nieuwe gebouwdeel is een centrale ruimte gecreëerd in de vorm van twee geschakelde atria. Deze transparante zone zorgt voor veel daglicht in het gebouw en heldere ruimtelijke en visuele verbindingen binnen het gebouw en vanuit het gebouw met haar omgeving. Vanuit de nieuwe hoofdentree komen gebruikers en de bezoekers binnen in het hart van het gebouw, van waaruit de werkplekken, vergaderruimten en het lunchwerkcafé bereikbaar zijn.

Vanwege de autonome, vrije ligging van het gebouw in de groene omgeving van de Enexis-Campus heeft de gevel een herkenbaar ritme, dat is doorgezet rondom het gebouw. Door diepe negge´s toe te passen ontstaat een heel expressieve gevel, die tegelijkertijd zelf beschaduwend is. De materialisering van de gevel versterkt de variatie in lichtinval, die hierdoor ontstaat. De gevel verandert van kleur door de stand van de zon en wanneer men langs het gebouw beweegt.

Het interieur, ontworpen door De Twee Snoeken, is gebaseerd op het flex- of X-werken. Het dak is bedekt met PV panelen, die de benodigde elektriciteit opwekken. Alle werkplekken in het gebouw worden verwarmd of gekoeld middels klimaatplafonds of vloerverwarming, aangesloten op een WKO installatie. Het gebouw behaalt een Breeam Excellent score. Bijzondere duurzame toepassingen zijn ondermeer: hergebruik en (deels) demontabel casco, zeer comfortabel binnenklimaat, LED verlichting en toepassing van veel groen in het gebouwinterieur.


Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Sacon

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan