KOOPMANS Hoofdkantoor Enschede

27 mei 2013
KOOPMANS Bouw & Ontwikkeling Enschede

kantoorrevitalisatie en innovatie door M+R

In het vernieuwde kantoor worden de vestigingen Apeldoorn en Enschede samen ondergebracht. Om dit te kunnen realiseren is er gekozen voor een flexibele werkomgeving; een open structuur met flexibele werkplekken deze zijn verdeeld in drie domeinen over drie verdiepingen. Door de flexibele werkomgeving wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare vierkante meters en kon het gehele programma worden gerealiseerd, zo bespaart Koopmans behoorlijk op de huisvestingskosten.

Het bestaande kantoorgebouw met traditionele kantoorcel indeling en een centraal gelegen ganggebied heeft een totale metamorfose ondergaan. Het kantoor is aan de binnenzijde volledig gestript;
voor het realiseren van een prettige werkomgeving dienen de verlichting, akoestiek en klimaat optimaal worden uitgevoerd; zo zijn er nieuwe akoestische plafonds aangebracht; is er een duurzaam verlichtingsplan met daglichtregeling en wordt de koeling en verwarming middels plafond inductie units geregeld. Als vloerbedekking is gekozen voor een speciale tapijttegels; deze heeft een goede eigenschap voor het opnemen van ‘fijnstof’ en dempt het contactgeluid.

De werkplekken zijn uitgerust met een elektrische hoogte instelling en privacy schermen, de beeldschermen zijn gemonteerd op monitorbeugels. Iedere verdieping is uitgerust met een huiskamer, lockerkasten, concentratie- en overlegruimten en samenwerkplekken. Om de ruimte visueel te ‘breken’ zijn er, waar voorheen het gangpad was, nu sculpturale meubelunits voorzien in de vorm van een ‘skyline’
(als referentie naar de bouwonderneming) Deze units hebben een reprovoorziening, telefoonplekken, overlegplekken en open kastruimte ten behoeve van samples en materialen voor de bouwprojecten. De overlegruimten zijn voorzien van een akoestische ‘schil’ – waarbij de noodzakelijke profielen van de glaswanden onzichtbaar zijn opgenomen in de bouwkundige vloer en systeemplafond. De overlegplekken worden geaccentueerd met pendelarmaturen, boven de werkplekken zijn gependelde tl-armaturen met ‘up- en down lighting’ aangebracht. Voor de overige gebieden waar minder licht noodzakelijk is, is het lichtniveau bewust laag gehouden (maximaal 250 lux) zodat er een uitgebalanceerd energievriendelijk lichtplan is.

De verbouwing van het kantoor was meteen een prima aanleiding om het gebouw duurzamer te maken en na oplevering het BREEAM - certificaat very good (3 sterren) te behalen. Ook de entree is aangepakt, de receptiebalie is vernieuwd en voorzien van een verhoogde vloer voor de receptiemedewerkers, er zijn ontvangst- en overlegzitjes en een teleconferentieruimte.

Het plan voor het eet-werkcafé wordt later uitgevoerd, de investering staat voor komende jaren op de planning.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met M+R interior architecture

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van M+R interior architecture

M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
M+R interior architecture
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan