Alfa-college

26 april 2012
Het Alfa-college te Groningen wil zijn deelnemers en medewerkers goede en moderne huisvesting bieden op een locatie die de deelnemers een omgeving biedt waarin ze in aanraking kunnen komen met de beroepssituatie waarvoor ze worden opgeleid. Een aantal onderwijsrichtingen is gehuisvest op diverse locaties in de stad Groningen, die onderwijskundig en/of technisch niet meer aan de eisen van goede en moderne huisvesting voldoen. Ter vervanging van deze locaties wil het Alfa-college nieuwbouw realiseren van circa 11.680 m² bvo. Ook het College van Bestuur en de centrale stafdiensten worden hierin gehuisvest. Het Alfa-college heeft daartoe een stuk grond aangekocht op het terrein naast de Euroborg, aan de Boumaboulevard.

De nieuwbouw bestaat uit een 'glazen plint' van twee bouwlagen en een 'massieve' bovenbouw van 5 bouwlagen. In de 'glazen plint' zijn algemene/facilitaire functies ondergebracht als restaurant met keuken, receptie, vergaderaccommodatie. Speciale aandacht wordt geschonken aan de ruimten aan de Boumaboulevard waar verschillende opleidingen zich kunnen presenteren door hun in het oog springende lesprogramma aldaar te organiseren. Te denken valt aan mode, etaleren, winkelinrichting, autoverkoop en multimedia. De fietsenkelder, archief, repro en installaties worden 'onder de wierde geschoven'

In de 5 bouwlagen boven de 'glazen plint' worden de opleidingen, het College van Bestuur en de centrale stafdiensten gehuisvest. De kantoorfuncties zijn verdeeld over alle bouwlagen waardoor de relatie tussen opleiding en stafdiensten/CvB optimaal is. De indeling van de verschillende verdiepingen zal gebeuren aan de hand van het 'nieuwe leren, nieuwe werken', een flexibel kantoorconcept wat ook op het lesprogramma wordt toegepast. Dit zal een open en overzichtelijke structuur opleveren voor de verdiepingen met een optimaal gebruik van ruimte en meubilair.

Door het toepassen van een leidingplaatvloer, gecombineerd met betonkernactivering zijn lucht-, elektra- en data- leidingen in de betonvloer opgenomen en zijn er, dankzij de betonkernactivering, geen radiatoren in het nieuwe Alfa-college aanwezig. Door al deze maatregelen is een optimale flexibiliteit t.a.v. het verplaatsen van de binnenwanden gewaarborgd. Mutaties in de ruimtebehoefte van de opleidingen, na realisatie van het gebouw zijn op eenvoudige door het Alfa-college zelf te realiseren. Ook plafonds en verlichting zijn op deze flexibiliteit afgestemd.

Het intelligente verlichtingssysteem met ingebouwde bewegingsmelders registreert niet alleen het aanwezige daglicht, om het verlichtingsniveau aan te sturen, maar ook de aanwezigheid van mensen, zodat centraal afgelezen wordt welke ruimten in gebruik zijn en welke niet. Een elektronisch pasjessysteem zorgt ervoor dat alleen bevoegden de verschillende ruimten in het gebouw kunnen betreden.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAS Groningen B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan