Jongerenhuisvesting Dierenriemstraat, 320 studio's

14 november 2011
AAS Architecten heeft in opdracht van Nijestee een ontwerp gemaakt voor Jongerenhuisvesting op de voormalige GAK locatie in Groningen. Het is plan is samen met 29 andere plannen voor studentenhuisvesting van 10 november tot 10 december te bezichtigen tijdens de expositie bouwjong! in de hal van de dienst RO/EZ, Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen.

Dit project bestaat uit 330 comfortabele zelfstandige eenheden. Iedere woning beschikt dus over eigen sanitair en keuken. Daarnaast heeft elke woning een royaal venster met twee openslaande deuren. Vanuit de woning heb je zodoende een breed panorama over de stad. Je woont er groots maar intiem en mede door de hoogte is de privacy is gewaarborgd! Een ideale uitvalsbasis richting universiteit en hogeschool een prachtige plek om je sociaal te nestelen. Het project heeft acht woningen per bouwlaag dus je kent elkaar al snel. De fiets wordt overdekt gestald in de entreehal, letterlijk naast de lift. En er is natuurlijk ruimte voor ontmoeting, bijpraten, thee drinken, gezamenlijke feestjes of voetbal kijken rondom de entree of collectieve ruimte aan de daktuin.

Er zijn collectieve ruimten aan de gemeenschappelijk daktuin. Een prachtige locatie voor heerlijk studeren in de zon, een plek waar je even op jezelf kunt zijn of kunt chillen met vrienden. Een rijk gevarieerde omgeving, deels verhard, deels groen. Met zowel overdekte ruimte als plekken in de open lucht. Dit gebied is gedurende het hele jaar te gebruiken en vormt een prettige toevoeging aan bestaande groenzone langs de Wilgenlaan. Het glooiende landschap loopt naadloos over in het groen van de omgeving. Een levendig plek in plaats van betekenisloos groen. De beide hoofdentrees aan Dierenriemstraat en Pleiadenlaan en de entree van de winkel verhogen de sociale controle. De toename van studentenpopulatie is goed voor het winkelcentrum en andere wijkvoorzieningen.

Het project ligt precies halverwege het Centrum en het Zernikecomplex, in het hart van stadsdeelcentrum Paddepoel. Alle faciliteiten dus binnen handbereik. Vanuit de locatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Het nieuwe hoogteaccent zet Paddepoel als stadsdeelcentrum mede op de kaart. Supermarkt op de begane grond verrijkt het winkelaanbod en met de sportvoorzieningen rondom is er voor de student van alles te doen. Het project brengt levendigheid, ook na winkelsluitingstijd. De dynamische nieuwe doelgroep bevorderd gemêleerde bevolkingssamenstelling Selwerd/Paddepoel.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met AAS Groningen B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van AAS Groningen B.V.

KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan