Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Begane grond
Copyright: De Twee Snoeken
Eerste verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Tweede verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Derde verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Situatietekening
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Begane grond
Copyright: De Twee Snoeken
Eerste verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Tweede verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Derde verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Situatietekening
Copyright: De Twee Snoeken

Bedrijfsgebouw met open en zachte uitstraling door De Twee Snoeken

23 mei 2022, 15:24
In opdracht van Hager Nederland heeft architectenbureau De Twee Snoeken exterieur en interieur van een nieuw ‘experience center’ ontworpen. Een driehoekig gebouw met afgeronde hoeken vormt op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch een compact onderkomen met een heldere structuur en een informele, lichte werkomgeving voor de medewerkers.

De aanrijroute over bedrijvenpark De Brand leidt recht naar de opvallende entree, gesitueerd op een van de hoeken van het driehoekige gebouw. De vorm is afgeleid van de eveneens driehoekige kavel. De entreegevel bestaat uit glas over twee verdiepingen; samen met het panoramaraam op de twee verdieping geeft dit het pand een gastvrije uitstraling.

De glazen gevel zet zich om de hoek voort, in de gevel die ligt aan een waterpartij. Aan deze zijde liggen dan ok de belangrijkste verblijfsfuncties, badend in daglicht en met uitzicht op natuur, legt De Twee Snoeken uit. Ook vanuit het daklicht boven de vide komt daglicht het gebouw binnen. Minder daglichtafhankelijke functies, zoals de lift en ruimten voor de keukens, zijn gesitueerd in de gebouwkern.

Tactiele gevel
Het architectenbureau heeft het gebouw ontworpen als een eenduidig volume, dat is uitgevoerd in één baksteensoort. Het metselwerk is uitgevoerd in zogenoemd Noord kettingverband. Omdat de hoeken met de diepe neggen goed moesten worden ingepast in dit metselverband, zijn de posities van de ramen er op afgestemd.

Met het oog op een flexibel ruimtegebruik kan op elke 1,80 meter een binnenwand worden geplaatst. Dit had een zeer specifieke ordening van de ramen als gevolg, en daarmee een opvallend gevelpatroon. De verspringende voegdieptes zorgen daarbij voor een mooie tactiliteit, aldus De Twee Snoeken. Door de verschillen in schaduwval ontstaan er ogenschijnlijke kleurverschillen.

Ontmoeting
Vanaf de entree vloeit het publieke gebied via een trappenlandschap over naar de eerste verdieping, leggen de architecten uit. Terrasgewijs geplaatste zitjes en beplanting creëren hier een sfeervolle omgeving voor ontspanning en ontmoeting.

Ook op de eerste verdieping draait alles om ontmoeting en klantcontact. In het hart van het experience center toont een digitaal scherm inhoud die is afgestemd op de specifieke bezoeker. Met behulp van diverse technische accessoires kan ter plekke een bedrijfspresentatie worden samengesteld.

Gevarieerde werkomgeving
Op de tweede en derde verdieping ligt de hybride werkomgeving, waar medewerkers kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een aanlandplek, open werkplek, samenwerkplek of scrumruimte. Ook heeft De Twee Snoeken een plek voor de ‘daily start up’ en concentratiecocons ontworpen.

In de coronaperiode is snel geschakeld en zijn de overlegplekken aangepast voor een optimale inzet van digitale schermen en camera’s, vertelt het architectenbureau. Ronde tafels zijn vervangen door trapeziumvormige tafels, zodat teams gemakkelijk naar hetzelfde scherm kunnen kijken.

Warm en stijlvol
Afgeleid van Hagers productportfolio heeft De Twee Snoeken gekozen voor koperkleur als terugkerend element in het ontwerp. De kleur komt bijvoorbeeld terug in verschillende abstracte structuren. Als materiaal is ruim gebruik gemaakt van hout, dat een warme uitstraling toevoegt.

Zo is de volledige driehoekige kern van het gebouw bekleed met houten latten in een donkere kleur. Interieurelementen die langs de gevel liggen zijn voornamelijk uitgevoerd in hout met een lichte tint.

De bouw van Hagers nieuwe experience center is in december 2020 gestart. Een jaar later konden de eerste medewerkers in de nieuwe huisvesting aan het werk. Inmiddels is het volledige pand in gebruik genomen.

Andere nieuwsberichten

Nieuw gebouw met laboratoria en kantoren voor Leiden Bio Science Park

19 april, 3:55

Mecanoo transformeert voormalig concertgebouw in Schotse Perth tot museum

19 april, 2:41

Porseleinen Toren in ontwikkelgebied Nieuw Delft officieel geopend

19 april, 11:35

MoederscheimMoonen ontwerpt nieuw bewegingscentrum voor zorglandgoed

19 april, 9:25

Amsterdam gaat meer woningen voor ouderen geschikt maken

19 april, 1:49

FNV: minister moet ingrijpen na censuur door bestuur TU Delft

19 april, 12:12

Gelderland wil 12.000 huizen bouwen bovenop bestaande daken

19 april, 10:03

Zeeland investeert miljoenen in wonen, wegen en leefbaarheid

18 april, 4:31

De Jonge: invoering Omgevingswet tot nu toe ‘rustig en stabiel’

18 april, 12:28

Amsterdam verbiedt bouw nieuwe hotels

18 april, 9:14
Robert MuisRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan