Exterieur aan Bijlmerdreef
Copyright: Beauty and The Bit
Exterieur aan Abcouderpad
Copyright: Piktorial
Interieur restaurant, begane grond
Copyright: Powerhouse Company
Interieur restaurant, eerste verdieping
Copyright: Powerhouse Company
Gevel Abcouderpad
Copyright: Powerhouse Company
Maquette voor competitie
Copyright: Powerhouse Company
Begane grond
Copyright: Powerhouse Company
Eerste verdieping
Copyright: Powerhouse Company
Doorsnede
Copyright: Powerhouse Company
Detail dakrand en gevel
Copyright: Powerhouse Company
Plattegrond situatie
Copyright: Powerhouse Company
Exterieur aan Bijlmerdreef
Copyright: Beauty and The Bit
Exterieur aan Abcouderpad
Copyright: Piktorial
Interieur restaurant, begane grond
Copyright: Powerhouse Company
Interieur restaurant, eerste verdieping
Copyright: Powerhouse Company
Gevel Abcouderpad
Copyright: Powerhouse Company
Maquette voor competitie
Copyright: Powerhouse Company
Begane grond
Copyright: Powerhouse Company
Eerste verdieping
Copyright: Powerhouse Company
Doorsnede
Copyright: Powerhouse Company
Detail dakrand en gevel
Copyright: Powerhouse Company
Plattegrond situatie
Copyright: Powerhouse Company

ING-campus Amsterdam krijgt transparant paviljoen

22 januari 2019, 12:28
Op de campus van ING in Amsterdam is een paviljoen naar ontwerp van Powerhouse Company in aanbouw. Met een zorgvuldige aansluiting van het paviljoen op de omgeving en een intieme binnenruimte streeft het architectenbureau naar een harmonieuze sfeer.

Het paviljoen wordt gerealiseerd in een snel veranderend gebied van Amsterdam Zuidoost; het biedt ruimte aan een restaurant voor ontbijt, lunch en diner, en aan multifunctionele ruimte voor medewerkers op de campus, omwonenden, studenten en andere bezoekers. Het gebouwontwerp kenmerkt zich door grote transparantie en een zachte ronde vorm.

Zorgvuldige aansluiting
Met het ontwerp streeft Powerhouse Company naar een zorgvuldige aansluiting op de omgeving. De continuïteit van de trap aan de noordgevel en de groene tegels van Koninklijke Tichelaar op de noord- en oostgevel dragen bij aan de harmonieuze inpassing. Het houten plafond en de betonnen traptreden lopen van binnen naar buiten door.

“De combinatie van een heldere glazen gevel en natuurlijke materialen en kleuren zorgt voor een subtiele overgang tussen binnen en buiten”, zegt Stijn Kemper, partner van het bureau.  “Het gebruik van sterke kleuren en zachte texturen in het interieur creëert vervolgens een intieme binnenruimte.”

Interieur
De kern van het gebouw is een houten element, dat de structurele steun voor het dak vormt en tegelijkertijd fungeert als sculpturaal meubel. Het element raakt op geen enkel punt de glazen gevel, waardoor panoramisch zicht en circulatie rond de kern mogelijk is, aldus Powerhouse Company.

Het bureau geeft aan nauw te hebben samengewerkt met leveranciers om tot innovatieve oplossingen te komen. Als voorbeelden daarvan noemt Powerhouse Company de duurzame licht- en temperatuurregeling, en de speciaal ontwikkelde glazen gevel die volledige transparantie biedt.

In het paviljoen vestigt zich restaurant The Traveller. Het interieur voor het restaurant is door Powerhouse Company ontworpen in samenwerking met Studio BvanB en Office RBGV. Het flexibele ontwerp van de bovenste verdieping van de houten kern faciliteert multifunctionele programma's zoals vergaderingen, sociale activiteiten en culturele evenementen.

Opdracht na competitie
Opdrachtgever voor het interieurontwerp van het restaurant zijn de eigenaars Michiel Deenik, Neal Valentijn en Jeroen van Brussel, bekend van onder meer restaurant Visaandeschelde in Amsterdam. Opdrachtgever voor het paviljoenontwerp zijn OVG Real Estate en G&S Vastgoed.

De bouw van het paviljoen, met een oppervlakte van 900 m2, wordt naar verwachting voltooid in de tweede helft van 2019. Powerhouse Company won in 2016 de ontwerpwedstrijd voor het paviljoen.

Het bureau heeft in samenwerking met Benthem Crouwel Architects (verantwoordelijk voor het ING-hoofdkantoor) en karres+brands (de oorspronkelijke masterplanner en landschapsontwerper van de campus) de uitgangspunten van het oorspronkelijke project in het paviljoenontwerp geïntegreerd, zo laat het weten.

Andere nieuwsberichten

Almere kijkt naar uitstel, afstel of kleinere Floriade

Gisteren, 13:56

Architectuurcentra opereren in coronatijd: GRAS

Gisteren, 11:12

Schmidt Hammer Lassen wint prijsvraag Huis van Stad en Regio

Gisteren, 09:51

MLA+ maakt winnend plan Banshan Park Belt in Shenzhen

7 april, 5:35

Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2020 van start

Gisteren, 09:23

Het is zo'n drie decibel stiller in Nederland

7 april, 1:50

ABN AMRO voorziet daling huizenprijzen door coronacrisis

7 april, 11:13

Eerste bomen op dak Depot Boijmans van Beuningen geplaatst

6 april, 3:34

'Bouwproductie staat voor krimp van 15 procent'

3 april, 9:58

Ingetogen luxe voor Junshan Cultural Center van Neri & Hu

2 april, 2:54
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan