Copyright: Tata Steel
Copyright: Tata Steel

Prestigieuze erkenning van World Economic Forum voor Tata Steel

10 januari, 12:10
Tata Steel in IJmuiden is door het World Economic Forum uitgeroepen tot ‘Advanced 4th Industrial Revolution Lighthouse Company’. Tata Steel ontvangt deze prestigieuze erkenning voor de toonaangevende wijze waarop advanced analytics binnen het bedrijf wordt ingezet.

Met advanced analytics weet Tata Steel de grondstoffenmix te optimaliseren, de opbrengst per processtap te vergroten en de logistiek tussen de verschillende processen en de kwaliteit van het product voor de klant verder te verbeteren. Tata Steel in IJmuiden is naar eigen zeggen op dit vlak toonaangevend in de industrie en ziet zich daarin bevestigd door de erkenning van World Economic Forum.

Meer dan duizend bedrijven zijn beoordeeld, waarvan er dit jaar zeven de status van ‘Advanced Lighthouse Company’ hebben ontvangen. Het totaal aantal bedrijven wereldwijd met deze status komt daarmee op zestien.

Koploper digitalisering
“Het is een grote eer om door het World Economic Forum te worden erkend als een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van technologie en innovatie”, aldus Hans Fischer, CEO van Tata Steel in Europa. “Dit is een erkenning voor de grote inzet en toewijding van het advanced analytics team, maar ook van het management en alle werkeenheden in IJmuiden. Zij hebben het potentieel van het toepassen van advanced analytics binnen onze fabrieken en installaties, logistiek en verkoop op waarde geschat en zijn erin geslaagd verbeteringen te realiseren die zonder de analyse van complexe datasets niet mogelijk waren geweest.”

“De status van ‘Advanced Lighthouse Company’ laat zien dat wij een hightech bedrijf zijn waar innovatie centraal staat”, vervolgt Fischer. “We maken daarbij volop gebruik van de nieuwste artificial intelligence-technologieën. Tata Steel loopt voorop waar het gaat om digitalisering en het integreren van de technieken van de toekomst in de eigen processen. We hebben er bewust voor gekozen om eigen mensen op te leiden op het gebied van data science en data engineering in plaats van externe experts in te huren. Daarnaast hebben we ook het management getraind. Want zij moeten leren om kansrijke projecten te identificeren en aan te sturen.”

Vierde industriële revolutie
“Tata Steel loopt voorop in de vierde industriële revolutie”, aldus projectleider Menno van der Winden. “Door advanced analytics centraal te plaatsen in onze innovatieprogramma’s slagen we erin om uitzonderlijke resultaten te boeken waar het gaat om het verbeteren van onze processen en de kwaliteit van onze producten. We kunnen dankzij onze kennis op dit gebied ook sneller innoveren dan ooit tevoren. Dat levert fors concurrentievoordeel op.”

Volgens Van der Winden moet je om optimaal gebruik te maken van het potentieel van Advanced Analytics meer doen dan alleen complexe datasets analyseren. “Je moet na de analysefase ook daadwerkelijk over gaan tot implementatie, waardoor je de processen binnen de hele waardeketen op een nog hoger niveau tilt. Daar zijn wij goed in”, zegt hij.

Advanced Analytics Academy
“Het is ook belangrijk om medewerkers te trainen in het gebruik van advanced analytics en het implementeren van de resultaten daarvan in onze processen”, aldus Van der Winden. “Dat is een cruciale succesfactor. Daarom hebben we in de bedrijfsschool, de Academy van Tata Steel, een speciaal onderwijs- en trainingsprogramma opgezet op het gebied van Data Science en Data Engineering. Op deze eigen Advanced Analytics Academy hebben we al meer dan 200 medewerkers opgeleid. Dat maakt onderdeel uit van ons Techport initiatief, het regionale expertisecentrum waarin bedrijfsleven, innovatie en onderwijs bij elkaar komen om kennis uit te wisselen en initiatieven op te zetten op het gebied van techniekonderwijs en technische innovaties.”

“We delen onze kennis ook met andere bedrijven, die zonder uitzondering onder de indruk zijn van ons programma, waarmee we klanten een hogere kwaliteit product leveren en tegelijkertijd onze winst vergroten. Onze ambitie is om de meest geavanceerde datagestuurde organisatie ter wereld te worden. Data zijn de grondstof van de toekomst. En als data de nieuwe olie is, dan zijn wij bij Tata Steel de nieuwe Golfstaten”, vertelt Van der Winden.

World Economic Forum
Het World Economic Forum heeft in januari 2017 besloten om onder het Shaping the Future of Manufacturing and Production initiatief een netwerk op te zetten van toonaangevende intelligente productiebedrijven (Lighthouses) om kennisuitwisseling te faciliteren en samenwerkingen te bevorderen op het gebied van de vierde industriële revolutie in productie. Dit initiatief is vergelijkbaar met de bezoeken aan en kennisuitwisseling met Japan in de jaren ’90 om het streven naar efficiënte productiesystemen een wereldwijd podium te geven.

‘Lighthouse Companies’ tonen hoe je het beste een strategie ontwikkeld voor de vierde industriële revolutie-strategie, werknemers opleidt, samenwerkt met andere partijen en de veranderingen op de werkvloer en in de waardeketen implementeert. Deze bedrijven dragen er ook toe bij om de klimaatvoetafdruk van productiebedrijven met 50% te verminderen, aldus Tata Steel.

Andere nieuwsberichten

Francesco Veenstra pakt BNA-voorzittershamer op

1 uur geleden

Een leisteenberg rijst uit het gazon van Kensington Gardens

4 uur geleden

Het HEM opent deuren in oude munitiefabriek

Vandaag, 10:58

Tien lessen rond groene hoogbouw

Gisteren, 15:49

Nieuwe curatoren voor IABR-2020

1 uur geleden

Geen dependance voor Boijmans op Zuid

4 uur geleden

Europese steden vrezen toename Airbnb-verhuur

Gisteren, 13:38

Prijzenregen bij Grote Groninger Gebouwenenquête

18 juni, 2:02

Bouwcombinatie haalt mensen weg bij Zuidasdok

18 juni, 9:01

Tweede fase Het Kielzog Hoogezand van start

17 juni, 3:48
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan