Copyright: DigiDaan
Copyright: DigiDaan
Copyright: DigiDaan
Copyright: DigiDaan

Entreegebied museum NEMO vernieuwd

5 mei 2017, 14:11
Wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam heeft zijn entree vernieuwd. Door functies als de kassa’s te verschuiven is de glazen plint weer volledig open en de museumentree net als in de oorspronkelijke situatie geheel transparant. Studio Linse heeft het ontwerp voor het entreegebied gemaakt, in nauwe samenwerking met Renzo Piano Building Workshop.

Renzo Piano is zoals bekend de architect van NEMO, dat in 1997 werd geopend. In zijn visie betreden bezoekers het museum via een lichte en transparante ruimte, met een goed zicht op het hele museum. “Daarnaast verbindt de glazen pui het interieur met het water buiten waardoor het er als het ware op drijft”, aldus de architect over zijn creatie.

Door de jaren heen zijn verschillende functies in het entreegebied om praktische redenen verschoven en verloor de entree zijn volledige transparantie. In de nieuwe situatie is de openheid teruggebracht door de functies herorganiseren. Daarnaast is het entreegebied overzichtelijker gemaakt. Rust en ruimte zijn de toverwoorden in het ontwerp, legt interieurarchitect Paul Linse uit.

“In één oogopslag opent de multifunctionele, transparante ruimte zich voor de diverse groep van museumbezoekers. Het houten verticaal patroon, volgt de contouren van het gebouw en geeft warmte aan het stoere karakter van het industriële interieur. Het houten patroon en de nieuwe doorlopende antracietkleurige betonnen vloer zorgen voor verbinding en eenheid in een iconisch landmark.”

Sinds 2015 werkt NEMO aan een grootschalige vernieuwing van diens onderkomen. Naast de entree zijn de afgelopen jaren twee verdiepingen onder handen genomen, de komende twee jaar volgen de andere twee. In 2019 moet het gehele vernieuwingsproject zijn afgerond. 

Andere nieuwsberichten

Metropoolregio Amsterdam krijgt innovatiecampus voor stadslogistiek

Gisteren, 11:39

3MP: ‘Een video maken over een gebouw is echt wat anders dan het laten fotograferen’

Gisteren, 11:00

De knik maakt het verschil in woontoren The Muse

26 oktober, 3:57

Kantoorpand voor PGB gemoderniseerd door M+R interior architecture

26 oktober, 3:15

Bouw Het Grote Huis op Landgoed Duivenvoorde gestart

Gisteren, 15:19

Bouw vreest ontslaggolf door stikstofbeperkingen

Gisteren, 09:08

Winnaars Dutch Design Awards 2020 bekend

26 oktober, 5:08

Negentien gemeenten kunnen aan de slag met aardgasvrije wijken

26 oktober, 4:21

Bestuurders enthousiast over plan 'zonne-eilanden' in IJsselmeer

23 oktober, 1:33

Ombudsman: betrek Groningers meer bij versterkingsoperatie huizen

23 oktober, 9:37
Ronnie WeessiesRedacteur
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan