Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers
Copyright: Ewout Huibers

Creatieve industrie in oud bankgebouw

14 oktober 2014, 15:23
Een voormalig bankgebouw aan de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat is getransformeerd tot hoofdkantoor voor mediamerk Vice. Het interieur heeft van ontwerpbureau Ninetynine een open en functionele uitstraling gekregen.

Het nieuwe hoofdkantoor van Vice Media Belelux, een jonge en snel groeiend mediamerk, is gevestigd in een pand uit 1928. Het is oorspronkelijk gebouwd voor Incasso Bank in Amsterdamse Schoolstijl.

Het gemeentelijk monument is ongeveer een jaar geleden door de ontwikkelaar en belegger Harvest & Millten verworven; vrijwel direct daarna is ontwerpbureau Ninetynine van Jeroen Vester bij het project betrokken.

Doorzicht
Het pand, dat in tal van afzonderlijke ruimtes was ingedeeld, is door Ninetynine op veel plekken open gemaakt. Op de begane grond zijn daarmee lange zichtlijnen gecreëerd. Een nieuwe grote vide verbindt de begane grond met het souterrain. Op de hogere verdiepingen heeft het ontwerpbureau de centrale hal doorgebroken zodat de verdiepingen nu een grote werkruimte vormen.

De begane grond en het souterrain vormen het publieke gebied voor alle werknemers. Op de begane grond bevinden zich de receptie, een boardroom (aan de tuinzijde) en diverse ruimten voor informele bijeenkomsten en ontspanning. De hal is omsloten door een glazen pui, waardoor bij binnenkomst direct alle ruimtes zichtbaar zijn. De ruimtes aan de straatzijde ontvangen daglicht door de originele garagedeuren.

Recreatief en functioneel
De receptie is een vrijstaande witte balie, voorzien van een blauwstalen opbouw met uitgelaserd Vice-logo. Achter de ontvangstbalie ligt de boardroom, afgescheiden door twee zwartstalen puien met in beide een toegang. De ruimte is ingericht met drie lage banken op een vloerkleed, met zicht op een flatscreen. Blow-ups van Vice-inhoud sieren de wanden.

Tussen de begane grond en het souterrain is een blauwstalen trap aangebracht. Halverwege bevindt zich een bordes dat aansluit op de studio, die kan worden afgesloten door een eveneens blauwstalen garagedeur. Het souterrain is een grote ruimte, die is ingedeeld in een aantal recreatieve en functionele gebieden. Deze zijn als vakken op de vloer aangeduid en heeft een eigen, bijpassende verlichting als aanvulling op de algemene verlichting met werkplaatslampen.

Zwartstalen puien
Op de eerste tot en met de vierde verdieping bevinden zich overwegend vaste werkplekken. Deze werkverdiepingen bestaan uit een grote ruimte met centraal een blok waarin zich de toiletten en de centrale schacht bevinden. Het blok is volledig antracietkleurig en voorzien van een blow-up van Vice-content en vele lijstjes met referentiebeelden, krijtborden en prikborden.

De werkplekken bevinden zich zoveel mogelijk aan grote, veelvormige tafels uit Pools grenenhout. Elke plek heeft een klassieke bureaulamp als extra werkverlichting. Dit zijn overigens warme toevoegingen in het verder zeer industriële interieur met zijn strakke vormgeving, overwegend zwart-witte uitvoering en op vele verdiepingen toegepaste stalen puien als ruimtescheiding. Eerder een warm dan een rauw accent zijn ook de afgebikte wanden, waardoor op bijna elke verdieping bij een wand het metselwerk zichtbaar is.

Andere nieuwsberichten

Nederzetting Marker Wadden officieel geopend

51 minuten geleden

Een moderne portiersloge voor de historische Westergasfabriek

2 uur geleden

BIG ontwerpt kleurrijke meubelfabriek in de Noorse bossen

Vandaag, 09:00

Zuidas krijgt autovrije buurt met 1.350 woningen

Gisteren, 15:19

Tweede corona-quickscan BNA: zorgen op lange termijn blijven

Vandaag, 09:58

Planbureau: te weinig aandacht voor groen in herstelplan kabinet

Vandaag, 09:26

Impasse tussen Rijk en stichting over renovatie Vredespaleis

Gisteren, 17:10

Rotterdam vraagt bijdrage Rijk voor bouw 7.000 huizen

Gisteren, 15:13

Soepeler regels voor met pfas vervuilde grond

Gisteren, 09:57

Geen vakantieverhuur meer in centrum Amsterdam

Gisteren, 09:29
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan