Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

ANA architecten

Als architecten streven wij een katalyserende en tegelijkertijd pragmatische rol na in het bouwproces. Wij denken dat vorm in dienst moet staan van het initiëren van nieuwe mogelijkheden voor gebruik. We zoeken naar vorm die ruimte geeft aan mogelijkheden.

Deze insteek vraagt om een flexibele en onderzoekende houding, waarbij we streven om voorbij voorgeprogrammeerde en gangbare oplossingen te komen. Elke opgave wordt door ons als een nieuwe opgave behandeld. Dat begint met een kritische ondervraging van wensen, eisen en verwachtingen om de tegenstrijdigheden in de vraag en in de randvoorwaarden naar boven te halen. Onze benadering daarbij is gericht op het verenigen van deze tegenstellingen op een manier waarbij deze elkaar aanvullen en completeren.

Eenvoudig en meerduidig
Onze werkwijze is tegelijkertijd analytisch en beeldend. Het ontwerp ontstaat door een grondig onderzoek naar het programma, de context en andere randvoorwaarden. Dit onderzoek leidt uiteindelijk tot een concept dat onderhandelt tussen de vaak tegenstrijdige randvoorwaarden en dat tegelijkertijd helder en doelmatig is. De complexiteit van elke opgave wordt zo vertaald in gebouwen die eenvoudig en meerduidig zijn. De naam van het bureau verwijst naar deze paradox: eenvoudig en meerduidig; voor meerdere interpretaties vatbaar.

Elke specifieke opgave vraagt om specifieke antwoorden. Ontwikkeling en innovatie van nieuwe materialen en toepassingen zijn geen doel op zich, maar komen logischerwijs voort uit de opgave. In een vroeg stadium zoeken we daarom vaak in samenwerking met fabrikanten en andere specialisten naar oplossingen die aansluiten bij de specifieke opgave.

ANA stelt zich proactief op in de benadering van nieuwe ruimtelijke vraagstukken. Door middel van studies, prijsvragen of zelf opgezette projecten onderzoeken we welke thema’s nu en straks van belang zijn.

We zijn enorm gemotiveerd om van elke opgave iets bijzonders te maken. We zijn dus ook niet snel tevreden, maar gaan door met ontwerpen, praten en rekenen tot een uitdagend resultaat bereikt is. Daarbij vinden we het belangrijk om de juiste balans te zoeken tussen ambitie en realiteit. Binnen de reële randvoorwaarden zoals geld, tijd en haalbaarheid wordt gestreefd naar het uiterste. We vinden het van groot belang deze realiteit constant in het vizier te houden zonder de ambitie van een project prijs te geven. Deze houding vraagt om een hoge inzet en scherpte gedurende het gehele proces. 

Actueel
Momenteel werkt ANA architecten in teamverband aan het ontwerp van circa 600 woningen op het voormalig Defensieterrein aan het Merwedekanaal in Utrecht. Begin 2022 werd in de Indische Buurt in Amsterdam een wooncomplex opgeleverd met 42 levensloopbestendige woningen voor ouderen en (grote) gezinnen. Eind 2022 start de bouw van 40 gezinswoningen aan de kop van de Slotermeerlaan in Amsterdam Nieuw-West. En in 2024 start de bouw van het multi-use houten woongebouw Robin Wood op het Centrumeiland in Amsterdam, een co-creatie van ANA architecten en Marc Koehler Architects.

Bekijk al onze projecten op www.ana.nl.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ANA architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Gebouwtype
v
Impressie van waar je naar op zoek bent
Clear selectionBrowse...
Namens
v
E-mailadres
Voornaam
Achternaam
Waar ben je naar op zoek?
Bij iedere uitvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met geselecteerde bedrijven. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan