De L'Europe Amsterdam 't Huys
17 juni
In samenwerking met een aantal van de beste creatieven van Nederland, kondigt D/DOCK met trots de lancering van 't Huys aan, een innovatief hospitality concept in het historische De L'Europe Amsterdam. ‘t Huys combineert stijl en cultuur in 14 unieke suites die individueel zijn ontworpen in co-creatie met toonaangevende kopstukken uit de Nederlandse cultuur. Gasten kunnen genieten van een meeslepende ervaringsreis in kunst, film, design en mode.
De suites overstijgen traditionele gastvrijheid door gedurende de dag van functionaliteit te veranderen. Daarmee biedt ’t Huys ruimte aan diverse activiteiten, waaronder: zakelijke afspraken, optredens en filantropische evenementen. Tegelijkertijd fungeren de suites als ontmoetingsplekken voor het vertellen van merkverhalen en culturele vieringen.
Het collectieve karakter van ‘t Huys is de sleutel tot het succes van het project. Door nauw samen te werken met gewaardeerde Nederlandse merken en persoonlijkheden zoals het Van Gogh Museum, duurzaam couturier Ronald van der Kemp en kunstenaarsduo Sisters Janssen, weerspiegelen de suites de essentie van elke partner en bieden ze gasten een ongeëvenaarde ervaring geworteld in creativiteit.
Buiten de muren van het hotel omarmt 't Huys de stad met zorgvuldig samengestelde 'Out-of-Suite Experiences'. Van privétours tot exclusieve evenementen, deze ervaringen bieden een dieper begrip van de culturele rijkdom van Amsterdam.
De kern van ’t Huys concept is innovatie. De herbestemming van een 125 jaar oud monument tot een modern cultureel centrum, geïnspireerd door Parijse salons, herdefinieert de rol van traditionele hotels. Het concept biedt multifunctionele ruimtes die osmose en toevallige ontmoetingen bevorderen. Daarbij dient ’t Huys als broedplaats voor creatief talent met verschillende achtergronden.
Cultuur en diversiteit bevorderen met 14 unieke suites
De opening van 't Huys luidt het een nieuw tijdperk in voor gastvrijheid, een tijdperk waarin creativiteit, cultuur en gemeenschap samenkomen. Deze synergie wordt versterkt door de 5-sterren luxe ervaring van De L'Europe Amsterdam. D/DOCK ontwikkelde het totaalconcept van 't Huys en ontwierp en realiseerde tegelijkertijd 9 van de 14 suites. Enkele hoogtepunten zijn:
Sisters Janssen Suite
Sensueel en energiek, Suite 252, ontworpen in samenwerking met kunstenaarsduo Tisja en Ziarah Janssen, beter bekend als Sisters Janssen, viert vrouwen en diversiteit.
De suite wil inspireren en verbinden door middel van kunst; een ruimte voor zelfexpressie die inclusiviteit bevordert in de creatieve industrie. Gasten die de eclectische wereld van Sisters Janssen binnengaan, worden uitgenodigd door 'de Spiegel van de Ziel', een stralende paarse tunnel die wordt beschouwd als een visuele weergave van de innerlijke wereld, waar een verscheidenheid aan handgemaakte kunstwerken gasten uitnodigt om hun eigen identiteit en expressie te verkennen en te omarmen. Maar het kloppende hart van de suite is de hybride woon- en slaapkamer, de zofgenaamde "Playground of Expressions", ontworpen met een combinatie van pulserende rode tinten, voluptueuze vormen en zachte texturen van vloer tot plafond, die de veiligheid en het comfort van de baarmoeder oproepen.
Sisters Janssen over de samenwerking: "Werken met D/DOCK was een van onze meest waardevolle ervaringen. Niets was te gek; zij maakten onze droom waar."
RVDK Suite
Suite 148 speelt op elegante wijze met verschillende tinten wit, en is gecreëerd om als achtergrond te dienen voor het werk van Ronald van der Kemp, de drijvende kracht achter 's werelds eerste duurzame couturelabel.
Een opvallende kenmerk is onder andere een speciaal ontworpen sculpturaal bed dat ook kan dienen als sokkel en container voor Ronalds designstukken tijdens speciale gelegenheden. Bovendien kunnen gasten het door RVDK ontworpen kunstwerk boven het bed bewonderen, gemaakt van restmaterialen uit de mode.
Een tweede kamer fungeert als Ronalds eigen creatieve nest en heeft een collagewand waarop RVDK's haute couture portfolio wordt getoond aan de hand van foto's en schetsen. De iconische ateliertafel is gecreëerd als een geupcycled meubelstuk, met een effen wit blad dat rust op vier tweedehands elementen, waaronder twee vintage kasten, een poot van een antieke tafel en een spiegelende pilaar.
D/DOCK Suite
Suite 242 binnenstappen is een onverwachte ervaring; een grijze liminale ruimte die, net als een woestijn, verstoken is van herkenbare ruimtelijke elementen. Hoewel de leegte in eerste instantie desoriënterend is, dwingt het mensen om unieke manieren te vinden om de ruimte te interpreteren, te gebruiken en zich eigen te maken.
De suite bestaat uit twee gespiegelde ruimtes die met elkaar verbonden zijn door twee doorgangen. De ingangsgang, die een ode is aan de liefde, herbergt kunstwerken die het vrouwelijke en het mannelijke vieren. Een muur met de titel ‘Viva la Vulva’ toont abstracte keramische vormen die vrouwelijke genitaliën voorstellen. Daartegenover, een kast die door het afkrabben van de verf in een grotwand is veranderd, vertelt verhalen over oeroude gastvrijheidsrituelen. Een naar beneden gerichte vervormende spiegel in de tegenoverliggende gang confronteert bezoekers met vervormde reflecties.
De twee hoofdkamers staan symbool voor yin en yang, tegenovergesteld maar onderling verbonden. In de ene ruimte kan een centraal, stevig blok dienen als tafel voor privédiners, werkruimte, oppervlak voor het uitvoeren van lichaamsbehandelingen of het opvoeren van een voorstelling. De ruimtelijke ervaring wordt aangevuld door een set op maat gemaakte keramische voorwerpen die zowel als tafelgerei als artistieke totems kunnen dienen. In de tweede kamer kan het zachte altaar veranderen in een bed voor de nacht of dienen om te lezen, te mediteren of gewoon om te ontspannen, afhankelijk van de wens en nieuwsgierigheid van de gast.
Van Gogh Museum Suite
De suite is zorgvuldig ontworpen en biedt een unieke beleving, die verbonden is met de geest en het werk van de kunstenaar. Reproducties van samengestelde werken en studies, brieven en handgeschreven citaten nodigen gasten uit voor een intieme reis door Van Goghs gedachten en kijk op de wereld. In de Gallery, een ruimte voor kleine bijeenkomsten, wordt een speciale ‘museum editie witte handschoenen ophangritueel’ uitgevoerd, waarbij een vooraf door de gast geselecteerd stuk naar de suite wordt gebracht en aan de Gallery-muur wordt onthuld.
De gele tafel is een metafoor van Vincents gedroomde ‘Gele Huis’ in Arles, een kolonie waar gelijkgestemde kunstenaars, zoals in deze kamer, zouden werken, delen en verbinden. De slaapkamer is geïnspireerd op de levendige landschappen die Van Gogh schilderde. Organische vormen in okerkleur en meditatieve soundscapes van de getalenteerde Remko Kühne zorgen voor een ontspannen sfeer. Intussen worden Vincents penseelstreken creatief op het plafond geprojecteerd, waardoor de gast wordt ondergedompeld in een full-spectrum ervaring.