Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
IKC 't Simmelink, Eibergen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, Eibergen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, Eibergen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, Eibergen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, plattegrond laag 0
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, plattegrond laag 1
Copyright: studio Nuy van Noort
IKC 't Simmelink, centraal meubel
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, centraal meubel
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, centraal meubel
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, leerpleinen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, Eibergen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, Eibergen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, Eibergen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, Eibergen
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, plattegrond laag 0
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, plattegrond laag 1
Copyright: studio Nuy van Noort
IKC 't Simmelink, centraal meubel
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, centraal meubel
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, centraal meubel
Copyright: Katja Effting
IKC 't Simmelink, leerpleinen
Copyright: Katja Effting

IKC ‘t Simmelink, Eibergen

25 maart
IKC ‘t Simmelink is samen met de opdrachtgever en gebruikers ontworpen als hun nieuwe plek voor onderwijs, sport en ontmoeting. De locatie van het IKC was vroeger een ‘kamp’: een verhoogde akker in het landschap, omzoomd door een groene wal. We hebben het IKC zorgvuldig in het landschap ingepast zodat de groene historische structuur weer leesbaar wordt.

We hebben het IKC ontworpen als een alzijdig gebouw in het groen. Met grote raamkaders openen we het gebouw aan alle zijden, in aansluiting op de variatie aan groene speelpleinen rondom het gebouw. Zo maken we een lichte en frisse school met een open en uitnodigende uitstraling.
Het IKC oogt bescheiden ondanks het grote programma. Door opdeling in twee ten opzichte van elkaar verschoven volumes blijven doorzichten op de groene omgeving behouden. De extra hoogte van de gymzaal en eerste verdieping van de school plaatsen we als losse hoogteaccenten afgewerkt in leien op een robuuste bakstenen plint, voorzien van verschillende patronen. Door de geleding in het gebouw is het mogelijk om de verschillende functies binnen het IKC op subtiele wijze te articuleren. Zo maken we een gebouwensemble in harmonie met de omliggende kleinschalige woningbouw en het groene landschap.

Opbouw gevel
De begane grond bestaat uit een robuuste plint van baksteen, stevig verankerd in de omgeving. De plint heeft een verbijzondering in de overgang tussen de begane grond en de eerste verdieping. Hier vormt een afwijkend baksteen patroon voor een rondgaand lint dat tegelijkertijd de terugliggende entree accentueert. De eerste verdieping wordt gevormd door twee losse doosjes die de school en de gymzaal accentueren. De gevelbekleding van deze doosjes bestaat uit een ruitpatroon van leien. Met de ritmiek en gemêleerde kleur van de leien brengen we extra gelaagdheid in de gevel.

Een ruimtelijk gebouw
De onderwijsvisie in dit IKC kenmerkt zich door relatief kleine klaslokalen met grote leerpleinen, waarbij groepsdoorbrekend werken mogelijk is. De leerpleinen liggen verspreid door de school, direct aangesloten op de klaslokalen. Alle circulatieruimte in het gebouw hebben we effectief ingezet als plek om elkaar te ontmoeten, te leren en te spelen.

We zetten een ruimtelijk meubel in voor het activeren van de gemeenschappelijke ruimte. Dit meubel scheidt en verbindt de verschillende plekken. Het meubel bevat een trap met brede uitloop voor bijeenkomsten, maar ook zitkaders waar je je kunt terugtrekken. Het bevat wanden waar alle kunst- en knutselwerken opgehangen kunnen worden, maar biedt ook plek om de boeken uit de bibliotheek te stallen.

Met vides in het gebouw zorgen ervoor dat er altijd onderling contact is tussen de begane grond en de eerste verdieping. Iedereen in deze school is betrokken op elkaar, een duidelijke wens van de opdrachtgever.

Een integraal ontwerp
Gebouw, interieur en inrichting zijn vanaf de het begin integraal ontworpen zodat de beschikbare ruimte en het beperkte budget maximaal zijn benut. Met maatwerk in de gevel, in vaste meubels van de gemeenschappelijke ruimte, de garderobes en vaste kasten in de lokalen, bijzonder kleurgebruik met bijpassende stoffering en verlichting hebben we er voor gezorgd dat dit IKC echt specifiek voor de leerlingen en leerkrachten van het Simmelink is geworden. Het IKC is volledig energieneutraal en voldoet voor lucht en energie aan Frisse Scholen klasse A. Een IKC waar iedereen trots op is! 
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met studio Nuy van Noort

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van studio Nuy van Noort

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan