Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef
Wildhoef

Geluidsisolatie van klimaatinstallatie Wildhoef

30 september 2021
Verpleeghuis Wildhoef in Bloemendaal is twee jaar geleden grotendeels gesloopt, om plaats te maken voor een nieuw en modern gebouw. Wildhoef is onderdeel van Pro-Senectute, dat negen woon- en zorglocaties heeft in de provincies Gelderland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland. Met de nieuwbouw werd een nieuwe functie aan het pand toegevoegd: in de zuidelijke, vier verdiepingen tellende vleugel zijn appartementen gevestigd waar ouderen met een lichte zorgvraag zelfstandig kunnen wonen. In het bosrijke gebied, op een steenworp afstand van de Bloemendaalse duinen, gelden strenge geluidseisen. Merford trof in goede samenwerking met Klaver Klimaattechniek en de eindgebruiker verschillende maatregelen om het geluidsniveau naar het beoogde niveau te brengen.

Verpleeghuis en service-appartementen
Ruime appartementen met uitzicht op het bos, een restaurant om de hoek, en zorghulp in hetzelfde gebouw. De wachtlijst voor de appartementen in Wildstaete, de vleugel die is ingericht voor zelfstandige bewoning, is begrijpelijkerwijs lang. Wildstaete beschikt over 49 service-appartementen, variërend in oppervlakte van 74 tot 110 vierkante meter. Verpleeghuis Wildhoef is in de andere vleugel gevestigd, die drie verdiepingen telt. Hier wonen ouderen die dementerend zijn en intensieve zorg nodig hebben. De entreehal beschikt over een restaurant en biedt bewoners en bezoekers de toegang tot beide vleugels.

 Geluidsdempers en -schermen
Het aardgasvrije gebouw maakt gebruik van warmte-koudeopslag om alle ruimtes in zowel de winter als zomer van een aangename temperatuur te kunnen voorzien. Een deel van het ventilatiesysteem is op de platte daken van het gebouw geplaatst. Om te voorkomen dat het geluidsniveau van het klimaatsysteem boven het kritische niveau zou liggen, werd de hulp van Merford ingeroepen. In opdracht van Klaver Klimaattechniek en Bot Bouw bogen wij ons over de situatie en werd de akoestische aanpak uitgetekend. Door toepassing van geluidsdempers en -schermen kon een aanzienlijke geluidsreductie worden gerealiseerd. Martin Korf, projectleider van Klaver Klimaattechniek: ‘Merford heeft het project vanaf het begin naar zich toe getrokken en eigen gemaakt, als volwaardig partner in het bouwteam. De werkzaamheden zijn conform het rapport van de akoestisch adviseur uitgevoerd. Merford voerde geluidsmetingen uit en zo weten we dat de voorgeschreven geluidswaarden werden gehaald.’

Ronde hoeken
De schermen moesten vanaf grondniveau het zicht op de installaties wegnemen. Een groot deel van de wanden heeft daarnaast een geluidsisolerende functie. In het ontwerp van de schermen ging de aandacht van het engineeringsteam van Merford Noise Control niet enkel naar de akoestiek. Ook het uiterlijk was een belangrijke factor. De beoogde positie van de panelen vroeg om een doordachte esthetische benadering; gebouw en wanden moeten in vormtaal hand in hand gaan. In goed overleg met de architect van het pand werd tot een aantal ingrepen aan ons SKS-scherm besloten. Zo werden de panelen voorzien van een laklaag in zwart, een afgewogen afwerking die goed samengaat met de kleuren van het gebouw. Van harde hoeken is daarnaast geen sprake. In aansluiting met de architectuur van het gebouw vormen de samengestelde panelen een ronde hoek. Projectleider Korf van Klaver Klimaattechniek is tevreden: ‘Zowel opdrachtgever, als de bouwkundig aannemer en Klaver zijn ook esthetisch tevreden over het eindresultaat. En in het algemeen hebben wij de benadering van de werkzaamheden van Merford als pragmatisch en professioneel ervaren.’
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Merford

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan