Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Uitbreiding Studiocentrum Media Park

3 december 2020
Uitbreiding geluidsstudio’s

In Media Park Hilversum waar NEP * reeds kantoorruimten en oefen- en studioruimtes in gebruik heeft was uitbreiding noodzakelijk. Er was bij in- en externe klanten, postproduction, mediamanagers en producenten/freelancers veel behoefte naar een zogeheten ‘eigen stek’. Eind vorig jaar is begonnen met de uitbreiding van het Media Park. Op de 2e verdieping van het Mediacentrum  gebouw is een oppervlakte van maar liefst 780 m2  opgedeeld in diverse geluidsstudio’s. Naast de geluidsstudio’s zijn er ook een nieuwe edit ruimte, vergaderruimtes, voicebooths en audio en gradingruimtes gerealiseerd.

Met de akoestische isolatiewand IW148 van Faay werd de juiste toon gevonden. Een wand die bijdraagt aan de warmte en diepte van de sound en het toevoegen van kleur aan de muziek. Aan het verbeteren van basfrequenties en het vermijden van flutterecho's. 

Goede montage is het halve werk


Omdat ook akoestiek hier een belangrijke factor in speelde werd AudioWorkx (FAAY Expert) benaderd als montagebedrijf. Audioworkx staat bekend om zijn ruime ervaring in het ontwikkelen, vervaardigen en installeren van akoestische producten. Een ruimte binnenlopen, de akoestiek begrijpen en evalueren, dat kunnen zij als geen ander.  Al ruim vijf jaar werkt Audioworkx samen met NEP. Wat begon met een aantal kleine projecten is in de loop der tijd uitgegroeid tot meer. Zo was het bedrijf ook al betrokken bij de studio’s van Ziggo Sport en Eurosport. Sinds de eerste dag is de betrokkenheid en de bereidwilligheid om de project in goede status te willen opleveren aanwezig. De passie en de inzet die ze hebben is er nog steeds.

Oplevertijd van slechts 12 weken

De ruimte in het Studiocentrum is allereerst onderworpen aan een ‘verkenning’.  In die verkenning komen alle eigenschappen van materialen aan bod, niet alleen de akoestiek, maar ook de mogelijkheden om materiaal te besparen. De panelen bestaan uit een geperste vlaskern met aan beide zijden een gipskartonplaat. De kern van vlas zorgt voor stabiliteit en een uitstekende schroefvastheid over de gehele oppervlakte. Het monteren gaat eenvoudig door de bijzonderdere constructie met  een veer-groefverbinding. In dit geval zeker een pré, gezien de maximale montagetijd van 12 weken voor wanden én plafonds.

Ook lage frequenties

De akoestische isolatiewand IW148 van Faay bleek voor dit project geschikt. Een wand met een geringe dikte (148 mm) en met uitstekende isolerende kwaliteiten. De IW148 wordt in de geluidstudio wereld bovendien gemarkeerd als ‘niet-star systeem’. Door te kiezen voor een wandsysteem dat niet star is ontstaat als het ware een groot membraan waarin ook de lage geluidsgolven - die normaal moeilijk te dempen zijn – worden opgevangen.

Contactgeluid

De IW148 is een tweeschalig systeem wat betekent dat de wand wordt samengesteld uit twee panelen met een ankerloze spouw van 40 mm, gevuld met steenwol. Deze ankerloze spouw voorkomt contactgeluiden en garandeert geluidsisolatie.  De wand heeft een geringe dikte (148 mm) en biedt uitstekende akoestische isolatie (56 dB) en zeer hoge brandwering: 90 minuten.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Faay Vianen B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan