Woonzorghuis Hermes Huis

18 oktober 2011
In opdracht van Stichting de Goede Zaak heeft negen graden architectuur het woonzorghuis Hermes Huis ontworpen voor bewoners met een intensieve zorgvraag. De toekomstige meervoudig gehandicapte bewoners van het Hermes Huis zijn gebaat bij een rustige woonomgeving. Ze zijn zeer gevoelig voor onverwachte en externe prikkels en indrukken.

Het Hermes Huis bevindt zich op een ruime, glooiende kavel die door de groene en bosrijke omgeving beschutting biedt, maar ook open plekken kent vol licht en lucht. Het Hermes Huis is vormgegeven met ronde, zachte, glooiende lijnen en in lichte, natuurlijke kleuren die aansluiting vinden in deze omgeving. De gevels zijn gebouwd van lichte bakstenen waarin golvende lijnen zijn opgenomen.

In woonzorghuis Hermes Huis wonen 12 bewoners met een intensive zorgvraag. Zowel de begane grond als de verdieping biedt ruimte aan een groep van 6 bewoners. In het midden van het zorghuis bevindt zich een rond binnenhof: het herkenbare hart van het gebouw. Om het binnenhof bevinden zich lichte rondgaande gangen. Deze gangen ontsluiten de kamers van de bewoners, de woonkamers met keuken en de medewerkerkamers. De leefruimtes liggen allen gelijkwaardig naar buiten gericht en zijn op het bos en de tuin georiënteerd. In het souterrain bevindt zich een stilteruimte die grenst aan de tuin. De stilteruimte wordt ook dmv een daklicht vanuit het binnenhof verlicht.

Het terrein van het Hermes Huis omvat naast het woonzorghuis ook een atelier waar op kleine schaal dagbesteding wordt aangeboden.

Het interieur van het Hermes Huis kenmerkt zich door veel lichtinval en lichte, natuurlijke materialen. Binnenkozijnen, vensterbanken, plinten en plafonds zijn van hout. De wanden zijn gesluierd: dmv transparante waterverf hebben de wanden zachte en levendige kleuren gekregen.

Bij de bouw van het Hermes Huis is gekozen voor mens- en milieuvriendelijke materialen en installaties. Zo heeft het gebouw hoge isolatiewaarden: vloer Rc = 4,4, gevel Rc = 6,2, dak Rc = 7,8 m2K/W en drielaags isolatieglas U < 0,8 W/m2K. De ventilatielucht wordt natuurlijk toegevoerd via roosters boven de kozijnen en in de meeste ruimtes wordt de lucht natuurlijk afgevoerd. Hierdoor is er nauwelijks energieverbruik door ventilatoren en is er in de woon- en slaapkamers van de prikkelgevoelige bewoners geen ventilatorgeluid. Een warmtepomp met gesloten bodemwarmtewisselaar zorgt voor verwarming en koeling. Het gebouw kent een Lage Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV) dmv vloerverwarming, wat tevens voor koeling wordt gebruikt. Al het gebruikte hout heeft een FSC keurmerk. De houten gevelkozijnen zijn van inlands lariks en de akoestische plafonds hebben vlaswol-isolatie. Het Hermes Huis heeft een groendak met sedumvegetatie. Het watergebruik wordt geminimaliseerd voor waterbesparende kranen, douches en toiletten.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met 9graden architectuur

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van 9graden architectuur

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan