lkl

7 juni 2007
Rol InZicht t.a.v. Oostflank Diemen

InZicht is in het dagelijks leven onder meer werkzaam vanaf de initiatieffase tot aan het ontwerp van multifunctionele voorzieningenclusters. Wij zoeken ook geschikte locaties vanuit de behoefte van maatschappelijke dienstverleners. Architect Gerrit de Vries woont in het centrum van Diemen. Zijn interesse werd gewekt na een bericht in de lokale media (voorjaar 2005) over het initiatief van een HOED op de Oostflank. Die was toentertijd nog smal van opzet, terwijl een brede opzet maatschappelijke voordelen zou kunnen bieden. Beschouwende onze ervaringen elders in Nederland en na netwerkanalyse van de situatie in Diemen Centrum, hebben wij via verschillende kanalen de suggestie van een “Brede HOED” gedaan. Wij hebben dat concreet uitgewerkt in een globaal pve voor integratie van diverse private eerstelijns zorgverleners: fysiotherapie met (medische) fitness, logopedie, eerstelijns psycholoog, verpleegkundig overgangsconsulente, verloskundigenpraktijk, ed. In de door ons gepresenteerde visie zijn ook thuiszorg, een zorgloket, welzijns, en dienstencentrum voor senioren en gehandicapten passende voorzieningen.

De groep van eerstelijnorganisaties hebben wij middels nieuwsbrieven geïnformeerd naar de stand van zaken en 1 keer zijn we bijeen geweest. De thuiszorg is middels contact met hun makelaar geïnformeerd. De interesse bleek bij al deze organisaties groot te zijn. In zekere zin vertegenwoordigen wij deze groep eerstelijnzorgverleners voor dit initiatief naar de Gemeente Diemen.

In een gesprek met de verantwoordelijk wethouder en vervolgens een brief aan B&W (dd. 14 okt. 2005) hebben wij het initiatief van de eerstelijnorganisaties formeel aan de Gemeente Diemen gemeld. Wij hebben namens de eerstelijnsorganisaties contact gezocht met een woningcorporatie om hun initiatief op een locatie in Diemen mogelijk te maken. Uit contacten in ons netwerk bleek dat Woningbouwcorporatie Het Oosten interesse zou kunnen hebben om e.e.a. te ontwikkelen met inbegrip van woningbouw. Zij hebben al een positie in Diemen. De Oostflank zou voor hen bespreekbaar zijn. Ook deze interesse hebben wij informeel kenbaar gemaakt aan de Gemeente Diemen.

Met Het Oosten is op basis van onze eerdere analyse van de behoefte van de partijen, van de locatie en het proces afgesproken dat wij hen assisteren in de aanzet van eventuele planontwikkeling en het voor de ontwikkeling presenteren aan de Gemeente Diemen.

Wij zijn op verschillende locaties op verschillende wijze betrokken als begeleider en kwartiermaker van multifunctionele initiatieven, afhankelijk van het gekozen ontwikkelmodel. Voorstelbaar voor de situatie in Diemen is dat wij de Gemeente en/ of de ontwikkelaar (keuze model) ondersteunen bij het opstellen van het integrale PvE en het opstellen van beheer- en samenwerkingsovereenkomsten met partijen.

Hoewel losstaand van bovenstaande, is het gezien onze ervaring en mogelijkheden mogelijk om daaropvolgend een bijdrage te leveren aan het ontwerpproces. Hierbij is het van belang of de locatie, inclusief HOED integraal wordt ontwikkeld en door een architect wordt ontworpen of dat er een knip plaatsvindt. Afhankelijk van de benodigde disciplines en vereiste schaal werken wij samen in een breder samenwerkingsverband van vastgoedadviseurs, zorgadviseurs en ontwerpers.

Tot een nadere toelichting zijn wij uiteraard graag bereid,
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ZICHT architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van ZICHT architecten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan