Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter
Copyright: Herman de Winter

BDO en Interface: duurzaamheid staat centraal

13 oktober
Wereldwijd is BDO vertegenwoordigd in 167 landen met ruim 90.000 medewerkers. Hiermee staat BDO in de top vijf van grootste accountants- en adviesorganisaties ter wereld. In Nederland heeft BDO 18 kantoorlocaties door het hele land. Bij het inrichten van de kantoren staan innovatie en duurzaamheid centraal. Dit betekent: circulaire, biobased producten die samen een fijne werkomgeving creëren om de werkbeleving te optimaliseren. Al ruim 15 jaar is architectenbureau M+R interior architecture uit Eindhoven hier samen met de huisvestingadviseurs van BDO verantwoordelijk voor. Het architectenbureau koos voor al de BDO-projecten voor de vloerproducten van Interface. De meest recente projecten zijn het kantoor in Amstelveen dat eind 2019 is opgeleverd en Den Haag dat in 2020 is gerealiseerd.

Medewerkers beslissen mee
Inmiddels heeft architectenbureau M+R al meerdere kantoorlocaties van BDO mogen vormgegeven. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de huisvestingscommissie van BDO, zodat de werknemers kunnen meebeslissen over de inrichting van de ruimte en aan kunnen geven wat zij belangrijk vinden. Duurzaamheid is voor ontwerpbureau M+R van groot belang. “Sinds de start kiezen wij al voor de producten van Interface, omdat we duurzame tapijt- en vinyltegels met recyclede materialen willen gebruiken en het bedrijf de tapijttegels na gebruik terugneemt en zorgvuldig gebruik wordt gemaakt van de grondstoffen van onze aarde. De tapijttegels gaan bovendien lang mee, dit is qua duurzaamheid even belangrijk. Daarnaast spelen de levergaranties in de toekomst een rol bij het kiezen voor Interface als leverancier”, aldus Hans Maréchal, architect en oprichter van M+R interior architecture.

Van blauw en rood naar een nieuwe corporate identity
Een belangrijke voorwaarde voor de vormgeving van de BDO-locaties is dat de kleur van de tapijttegels overeenkomt met de corporate identity van het bedrijf, namelijk: blauw en rood. Jarenlang had Interface een speciale voorraad voor BDO in deze kleuren, zodat er altijd snel en makkelijk iets aangepast kon worden. Het afgelopen jaar hebben BDO en M+R zich gebogen over de vraag: ‘Hoe kunnen we huisstijl opfrissen en tegelijkertijd onze producten optimaliseren en verduurzamen?’ Samen met Interface is onderzocht hoe de huisstijl en het DNA van BDO door vertaald kunnen worden. “Bij het doorontwikkelen van de huisstijl hebben we gefocust op de eerdergenoemde aspecten: duurzaamheid, kwaliteit en levergaranties. Waarbij het kleurenpallet de tand des tijds kan doorstaan. Tijdloos vraagt om een neutrale kleurstelling – we hebben veel tijd en energie gestoken in het samenstellen van een aantrekkelijk kleur- en materialenpallet, gebaseerd op de tapijttegels en collecties van Interface”, aldus Maréchal.

Duurzaamheidsbeleid
De langdurige samenwerking tussen BDO en Interface heeft volgens Maréchal te maken met de kwaliteit én de adviserende rol die Interface vervult op het gebied van duurzaamheid. BDO heeft in zijn bedrijfsplannen duurzame doelstellingen opgesteld. De producten van Interface dragen hieraan bij: zo heeft BDO inmiddels 50 ton CO2 bespaard door de producten van Interface te gebruiken.

Ook het ReEntry-programma van Interface levert een bijdrage aan het behalen van deze doelen. Dit houdt in dat Interface bij een renovatie de oude tegels van BDO inneemt en hiervoor nieuwe bestemmingen zoekt, of op een andere manier hergebruikt. Maréchal: “Na ongeveer tien jaar is tapijt in ruimten die intensief belopen worden vaak redelijk versleten. Het is daarom heel fijn dat Interface deze tegels terugneemt en ervoor zorgt dat ze geüpcycled worden. We kijken naar het verduurzamen van andere onderdelen in het totale verbouwingstraject. Zo maken we een materialenrapport met daarin de toegepaste materialen en grondstoffen, zodat we deze materialen weer optimaal kunnen hergebruiken.

Voor organisaties als BDO is het complex altijd volledig geïnformeerd te zijn over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame kantoorlocaties en de inrichting ervan. Het is daarom belangrijk dat fabrikanten en leveranciers zoals Interface een adviserende rol hebben en hen op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelen. ‘Het is een win-winsituatie. Door deze samenwerking heeft Interface met haar kennis een bijdrage geleverd aan onze verduurzaming en hebben wij die slag op meerdere vlakken kunnen maken”, aldus Maréchal.

Nieuwe visie op werken
Niet alleen de corporate identity is in de loop der jaren aangepast, ook de manier van werken is veranderd. “We zijn van een traditionele kantooromgeving naar ‘activiteit gerelateerd werken’ gegaan. Dit betekent dat je geen vaste werkplek hebt, maar een plek kiest op basis van de werkzaamheden die je die dag moet doen. Hiervoor was het noodzakelijk de inrichting van onze panden te vernieuwen”, zegt Nicole Rijntjes, huisvestingsadviseur van BDO. “In de nieuwe kantooromgeving valt alles samen – de techniek, de akoestiek, het comfort, de materialisatie etc. Dit creëert een hele fijne werkomgeving. Het zorgt ervoor dat het licht en ruimtelijk voelt, en maakt dat mensen prettiger werken en productiever zijn.”

Met de nieuwe werkomgeving stimuleert BDO zijn werknemers naar kantoor te komen, als dat voor hun werkzaamheden prettiger is. Thuiswerken is al een tijd mogelijk en de werknemers werken ook vaak bij klanten op kantoor. Een stukje liberalisering dat door Covid-19 op scherp is gezet. Maréchal zegt hierover: “We hebben geprobeerd zo veel mogelijk ontmoetingsplekken te creëren, zodat collega’s gemakkelijk een praatje kunnen maken en kennis kunnen delen. Iets wat tijdens Covid natuurlijk niet mogelijk was en erg werd gemist.”

Om trots op te zijn: BDO Amstelveen
Eind 2019 is het kantoorgebouw van BDO in Amstelveen opnieuw ingericht met het speciaal voor BDO ontwikkelde werkconcept van M+R: een meanderend landschap met werkgebieden, samenwerkruimten, stilteruimten en ontmoetingsgebieden. Voor dit project werden duurzame (biobased en C2C) producten toegepast en onderdelen hergebruikt. Interface tapijttegels en vinyl vormen hierin de basis.

Het tapijtpallet bestaat uit:
LVT textured woodgrains Antique light oak
Online 7335009 Pepper
On line 73355025 Pigeon
World Woven One 8113003 Characoal Dobby (WW890)

Over BDO
BDO biedt organisaties nieuwe perspectieven met diensten op het gebied van Audit en Assurance, Belastingadvies, Advisory, Accountancy en Bedrijfsadvies. Met de unieke combinatie van lokale marktkennis, een internationaal netwerk, persoonlijke dienstverlening en een professionele aanpak, helpt BDO klanten succesvoller te ondernemen.

Dit doet BDO in Nederland met zo’n 2.600 professionals en wereldwijd met ruim 90.000 medewerkers verdeeld over 1.658 vestigingen in 167 landen. Hiermee is BDO het vijfde accountancy- en adviesnetwerk ter wereld. Een unieke positie die BDO in staat stelt de beste service en topkwaliteit te leveren aan klanten, van mkb- tot familiebedrijven en van publieke organisaties tot internationale ondernemingen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Interface Nederland BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan